От Германия: Ако искаш в Европа, спазвай тукашните норми!

Който желае да се забулва, не желае да бъде част от европейския свят
12 юли 2017 20:15, Елка Василева
75
От Германия: Ако искаш в Европа, спазвай тукашните норми!
Снимка: архив, Reuters

Който иска да живее в Европа, е длъжен да спазва тукашните норми. А който иска изцяло да се забулва, явно не желае да бъде част от европейския свят, пише Райнер Херман във „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг” (ФАЦ), цитиран от Дойче веле.

Щом си решил да живееш в Европа, си длъжен безусловно да спазваш валидните тук норми.

Ето защо е правилно решението на Европейския съд по човешките права, според което забраната на пълното забулване на женското тяло не нарушава Европейската конвенция за правата на човека.

Още по темата

Един от основополагащите принципи на Европа е равенството между мъжа и жената, друг такъв принцип утвърждава свободните контакти на гражданите в публичното пространство.

А всеки, който крие лицето си, дава с това знак на всички останали, че не желае да бъде част от тази общност.

Тук изобщо не важи аргументът, че жените носели никаб по религиозни причини.

Защото повечето жени в мюсюлманския свят носят не бурки, а най-обикновена забрадка.

В нашия свят тъкмо степента, в която една жена се забулва, е лакмус за желанието на мюсюлманите да се изолират.

Всяка жена, която носи бурка, явно не иска да е част от този свят, тя се съпротивлява срещу интеграцията.

Такива мюсюлмани дори не слушат собствените си ислямски теолози. Защото нека да припомним, че тези теолози изискват от мюсюлманите безусловно да спазват правото в приютилите ги страни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: никаббурказабулване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво от това, че ромите се пишат българи, като ние не ги броим за такива. Ако някой ром ритне жена в метрото, се счупваме да обясняваме, че той не бил българин, нали.Или е като отборчето на Ганчев - в България е ЦСКА, в ЕКТ е Литекс, а всъщност е нов отбор, според който пита?
22
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки път като видя поредния българин, ходещ с тениска с надпис "Verssaccee" с ламенца в центъра на някой европейски град, си мисля, че тази гледка някак хич не пасва на Европа. Същото е като бурките - смотано и неуместно.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Немците са открили троянския кон, колега. Не на тях тия, ако става въпрос за интеграция :)
20
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Висока популация...е белег на ниска култура...и нехайство за бъдещето на децата.Типичен пример са мангалоидите у нас...и африканските държави-гета! Без мозък, и мисъл примит ивите се рат деца...и чакат други да ги хранят! Природата вече години наред се опитва с естествени механизми да намали безполезните популации...Ебола...х о л е ра...чу ***...проказ а...тре ски...жълтеници...праща им всичко...и при липсата на елементарна хигиена...и култура на хранене...щеше да успее, ако не бяха лицемери катоМурксулиСорос
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във време, в което средствата за контрол са толкова напреднали, броят не е фактор, колега. Лошо въоръжена армия от 200 000 може да бъде смачкана от модерна армия от 20 000. Да не говорим за програмирането на съзнанието и т.н. Базов индивид лесно се ръководи и българският народ ти е най-видното доказателство :)
18
0
 
16
 
! Отговори
до 29 преди 6 години
Ъха...те и в Африка се размножават....коремите им се подуват от глад...и ги лазят мухите!!!Разбра ли бе - отворения!
17
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разберете момчета, в природата интегрирането не зависи от писанията на разни пишманжурналя. Единственият закон на който се подчинява интегрирането е размножаването. Тези които не се множат им се налага да се интегрират независимо какво им пее радиото. Или се можете или ***.
16
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като нация, която се е справила с малцинствата си, можем смело да сочим немците с пръст. У нас ромите учат, работят, спазват законите и имат по две деца, но на 5 г. вече имат път в живота. Турските малцинства вече ги няма, щото отдавна са се писали българи. Могат само да ни завиждат и леко да ги бъзикаме колко са закъснели.
15
1
 
14
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Доживяхме да го прочетем.А сега...да се следи стриктно и ако не се спазва...екстрадация...
14
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел успя да намери работна ръка за една държава с отрицателен прираст. И след 20 г. пак ще са си добре, докато ние слушаме поредния патрЕот, решил чрез кръгли маси и големи приказки да множи българите.
13
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално. Взеха си колкото бежанци им трябват за заводите и любезно им обясниха правилата на играта. Който не иска - чао.В същото време ***, който не може да се справи с едни малограмотни роми, им се смее.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До К.М.Т.Та, кои евреи имам предвид - не ги знам в детайли и не ме интересуват особено. Такова впечатление са оставили те в мен, от кратките ни срещи. Не ги мразя или нещо, но не бих се втурнал и да ги спасявам...
11
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До К.М.Т.Всички евреи, които познавам гледат на не-евреите като на 2-ра ръка хора.Повечето евреи(с които съм се срещал и съм разговарял) са ми развивали тези, че видиш ли Библията е нещо като "неточно копие"(осакатено) на техните свещенни книги. Един вид ние сме будали и понеже не сме евреи, вярваме в нещо, подобно на тяхното.Колкото до жените на евреите - абе пред хората се държат добре с тях, но иначе ги имат за нещо близко до персонален роб. И пак - жените им са над нас, неверниците : )
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, това либерастите как се извъртат на 360 градуса, равни нямат. Безприципни мекотели. Довчера ревахте, сега плюете.И всичко това идващо от Анадолче Веле.
9
0
 
9
 
! Отговори
К.М.Т. преди 6 години
7) Въпросът ти е леко подвеждащ. Уточни се дали имаш предвид еврейските пророци, автори на Стария завет, или говориш за фарисейските евреи, които поради множеството си мъдрувания върху Моисеевия закон са се отклонили дотолкова, че са се превърнали (буквално казано) в секта! Това, което те проповядват и до днес, е доста далеко от реалните Библейски ценности и разбирания!
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добро утро Германия!
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А само преди година Меркел се беше заела да построи в Германия над 20000 джамии, за да имало къде да се молят нашествениците. И понеже парите ще ги дава Саудитска Арабия, на германците щяло да излезе без пари.
6
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно с такива новини ти отклоняват вниманието от реалната кражба !!!
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
след около 20 години глупости ще ви уври най после главата !
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До К.М.Т.Прочети нещата, които си написал и ми кажи дали евреите нямат същите разбирания, но по-прикрито : ))) Щото един път вече са яли хурката и не искат да им се излъчи повторение на филма...