Съдът в Страсбург: Забраната на бурките е нужна за демокрацията

Решението е постановено по жалба на две жени от Белгия
11 юли 2017 15:34, Елка Василева
34
Съдът в Страсбург: Забраната на бурките е нужна за демокрацията
Снимка: архив, Reuters

Забраната за носенето на бурки на обществени места е необходима за демокрацията, сочи решение на Съда по правата на човека в Страсбург, цитирано от медии в Белгия.

Съдът се е произнесъл по жалбите на две жени, които живеят в Белгия и които твърдят, че носенето на покривало, скриващо лицето им, е част от тяхната вяра, нуждата им от себеизразяване, свободата им и личния им живот.

От 2011 г. в Белгия е в сила закон, който забранява носенето на обществени места на облекло, закриващо лицето.

Съдът в Страсбуг постановява, че това ограничение не е в противоречие с правото за личните свободи и свободата на вероизповедание. Според съда въвеждането на такава забрана е целесъобразно в обществата, които желаят да запазят възможностите за съжителстване.
 

/БТА/
 


34
Още по темата: съдът в страсбургБурки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
20
 
! Отговори
Горд Българин преди 3 години
Хайде сега пингвините да си вървят при своите ислямета. В цивилизована Християнска Европа нямат място. Вън.
26
2
 
16
 
! Отговори
чъки преди 3 години
Забрана на бурки,чаршафи и всякакви ислямски щуротии.Бой по мюсулманските кочини и ислямските диктатори.Един милиард мюсулмани по света трябва да бъдат освободени от оковите на исляма.Свобода за жените.Никоя жена не заслужава да бъде отглеждана в клетка,заплождана по десет пъти от брадат неук ислямист и пребивана с камъни на площада.Асад,иранския Аятолах,и саудитските принцове на гилотината.Свобода за всички хора по света.Само напред САЩ и Европа.Ние сме с вас.
25
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В древността в близкия изток това е било униформата на проститеУтките.Под това покривало са били голи и са обикаляли около храмовете да заработват.Тези са същите.Ислямът е само фасада за разврата на арабите.Лицемери.
24
0
 
8
 
! Отговори
до 23 преди 3 години
По коя линия ще караш?
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички забравяте обоче нещо ,че преди алах за тях е съпруга й.А неговата дума е закон за тях ,те са тези които налагаъ как да се обличат,колко деца да родят,къде да живеят и т.н Простият пример имам две комшиичета на които родителите са мароканци,те обаче родени в европейска страна стават граждани на европа .Двете са момичета на 5 и 8 години докато бащата е на работа те ходят без забрадки появи ли се обаче той филма се променя и веднага се покриват
22
1
 
23
 
! Отговори
D преди 3 години
Религията трябва да подкрепя и насърчава хората,а не да им забранява.Айде , къш тогава.Кой отдето е дошъл ,да си заминава.Искате бурки ,ходете при бурките.
21
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Т'ва ако е демокрация, аз ще съм трамвай..
.
20
1
 
12
 
! Отговори
Р преди 3 години
Чули са ,че някой някъде подава жалби ,та и те така.Демокрацията им казва буквално да бъдат хора,да се чувстват истински жени и да се радват ,а те? "Нема пък!Ще си ходим забулени'.Това е инат граничещ с лудост.
19
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой в Саудитска Арабия няма да им забрани да си носят бурките, билети има БОЛ!
18
1
 
42
 
! Отговори
Местен преди 3 години
Нинджите да си ходят. Ако искат да живеят по нашите земи ще се съобравяват с нашите нрави. Ние като в арабрска държава се съобразяваме с техните обичаи. Тук става въпрос за претопяване на идентчността на Европа.
17
0
 
27
 
! Отговори
Стеф преди 3 години
До Анонимен 4
Не сте на ясно какво е демокрацията.Има разлика между свобода и свободия.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
щом черно-белите са яростни противници на исляма, значи тази религия им разбива схемата за тотална: деиндустриализация, депопулация, денационализация, дерационализация и дехуманизиация, т.е. за колонизация и нов ред!
15
3
 
12
 
! Отговори
до 14 Анонимен преди 3 години
Аз като ти казвам, че не вдяваш основни понятия ...

По закон има държави в които не е незаконно да си наркоман, но е незаконно да си дилър. Има и други в които и 2-те са незаконни.

Изобщо в главата ти е голяма каша. Обърни внимание на изречението:
"От 2011 г. в Белгия е в сила закон, който забранява носенето на обществени места на облекло, закриващо лицето."
14
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съдът в Страсбург да постанови - на която не и изнася да си ходи в шериата с еднопосочен билет.
13
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако някой рече да си забие иглата с кафяво във вената, пред очите на всички, това било "демокрация" и "личен избор" , ако обаче някой рече да ходи със забрадка - това било "лош вкус" и не било "демократично"?

ама вие в ред ли сте ве, ... "братя"? знам, че търситевечно да има "враг", да има "+" и "-", за да тече ток във веригата, ама вече минавате всякакви граници!
12
0
 
42
 
! Отговори
Do 4 преди 3 години
Номер 4, демокрация не означава, че всичко е разрешено! Забранено е да убиваш хора, да крадеш, да караш пиян на талпа, да изнасилваш, да ходиш като пингвин и да ти се виждат само очите, да убиваш невинни в името на някой бог.... и още много неща. Тея дойдоха в Европа да налагат тяхното, вместо да се адаптират към нашто. Всички сме свидетели какво става с нашите диваци, защо трябваше целият континент да е така?
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Koito iska da nosi burki da si otiva v negovata si darjava, a ne da ne mojesh da ja razberesh bombi li nosi ,ste se vzrivjava li?kakvo e kazal Putin s burki v isljamskite darjavi.
10
1
 
30
 
! Отговори
do 7 Анонимен преди 3 години
Бъркаш понятията Демокрация и СВОБОДИЯ.

Това за което си мислиш ти е именно свободия - всеки да прави каквото иска.
Демокрация е спазване на установени правила и начин на живот, които множеството си е избрало и гласувало. В България обаче много са такива като теб, дето не могат да различават 2-те неща

Накратко:
Ислямски свят - догматични правила, които си длъжен да следваш
Демокрация - искаш да се промени нещо, имаш представител от твоя район, говориш с него, предлагате, гласува се закон
9
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
иии сега е момента за една повсеместна забрана
8
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПингвинКите да потеглят към Южния полюс.В Европа климата не е подходящ за тях а и не са желани от европейските народи.