Губим €100 млн., заради дъмпинг мерките на Макрон

Бъдещето на българите, работещи във Франция, коментират експерти
30 авг 2017 10:07, Петя Славова
81

7450 гледания   |  Още видео

Социалният дъмпинг, който се оказа в центъра на разговорите по време на визитата на Макрон у нас, е продиктуван от лакомията за осигуровките на командированите работници. А това безспорно ще се отрази негативно на страната ни, категоричен бе пред Bulgaria ON AIR бизнесменът Васил Василев.

"Ако 15 хил. души са командировани и месечно те получават по 1500 евро, осигуровките върху тази сума ще бъдат около 500 евро. Това прави 7,5 млн. евро месечно, които влизат в касите на НОИ и НАП. И ако българското правителство приеме френския натиск и се съгласи с тезата на Еманюел Макрон, страната ни ще загуби между 90 и 100 млн. евро годишно. Това ще е национално предателство", отсече Василев.

По време на визитата на френския държавен глава у нас, премиерът Бойко Борисов изрази готовност България да подкрепи плановете на Макрон за затягане на европейските правила по отношение на т.нар. командировани работници от по-бедните страни на ЕС. А Макрон от своя страна повтори уверенията си, дадени пред Борисов преди два месеца в Париж, че ще подкрепи стремежа на България за влизането ѝ в т.нар. чакалня на еврозоната и Шенгенското пространство за свободно движение.

За Макрон социалният дъмпинг не е цел, а средство, чрез което да разреши външно и вътрешнополитичексите си проблеми, посочи в студиото на "България сутрин" финансистът Мика Зайкова.

"Преди ваканцията си френският парламент направи нещо безпрецедентно - подписа празен чек на президента и правителството на страната, като по този начин им разреши да правят реформи на пазара на труда и трудовото право без участието на депутати", добави още Зайкова.

 


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 1 година
ЕВРОПА НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА ЖИВОТА НА БЪЛГАРИТЕ ТЯХ ГИ ИНТЕРЕСУВА ТЕХНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ А ПРАВИТЕЛСТВОТО НИ ЩЕСЕ ПОДМАЗВАТ И ЕВРОПЕЙЦСКИТЕ ПОЛИТИЦИ ТОВА Е ИСТИНАТА
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен То и без любовна прегръдка ,заминаха на кино 1,2 милиарда заради Челвеният Търтей от Банкя .
66
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 1989г ние само губим и сме свикнали.
65
0
 
6
 
! Отговори
X,Y,Z преди 1 година
А бе хора Васил Василев заедно с Иван Нейков и Асен Агов дълги години мамиха работниците си във Франция с фирмата си Хюман пауър,даже имаше репортажи за тях,понеже аз не обичам Ганьовци пуснах жалба до френската инспекция по труда и далаверата спря,а тук им отнеха лиценза,НО нищо повече ,тези хора дори не бяха и съдени и дават акъл по разни телевизии.Проверете по форумите за Хюман Пауър ,то затова другаря Василев(някогашен журналист любимец на Петър Младенов един от диригентите на БКП и ДС)!!!!
64
0
 
3
 
! Отговори
dodo преди 1 година
Кой е платил дори лев на НАП за получени възнаграждения от командировки?Не мисля ,че Нап гиби напротив ще се увеличат приходите.Преди да пишите проверете колко са приходите на нап от командировки.Става въпрос за това:
"Ако 15 хил. души са командировани и месечно те получават по 1500 евро, осигуровките върху тази сума ще бъдат около 500 евро. Това прави 7,5 млн. евро месечно, които влизат в касите на НОИ и НАП. ,,
63
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗА ЕДНА ЛЮБОВНА ПРЕГРЪДКА БОКО ЩЕ ЗАГУБИ И 200 МИЛИОНА.
62
2
 
1
 
! Отговори
минаващ преди 1 година
Шефче, пестете от магистрали. И без това го правите.
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
KATSME TYPI I PRODAJNI NEKA NI NIKOI NE SI BASTISVA SAM DYRJAVATA KAT BYLGARITE
60
1
 
3
 
! Отговори
Шефчето преди 1 година
До Анонимен 57
Без да се задълбочаваме в темата : Не само съм пробвал да карам камион 40 тона ,но и го правя в момента и го правя всеки ден от 2003 година. Казвам ти колко получават шофьорите които карат в Европа. Толкова плащам и аз и се брои на календарен ден. Никой няма да стои за по-малко. Отстрани лесно се смята,но нещата не стоят така повярвай ми!Ако трябва да плащаш на тези пари осигуряване нищо не остава.
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стените се строят правилно.
Едновременно трябва да се
почиства и отпадъка вътре.
58
1
 
18
 
! Отговори
Тухла в стената преди 1 година
Реформите на Макрон означават едно нещо. С парите от осигуровките на не-френските фирми, да се издържат мигрантите във Франция.
А ние строим стена на границата ни с Турция Той вълкът дави в кошарата, ние стена строим отвън.По-добре да ги пускат черните и да свършва веднъж завинаги. Поне да ни изядат живи, може някой ден да ни обявят за светци, ако още има християнство.И това е нещо и е по-добре от непрекъснато гърчене и унижение. И без друго държава нямаме. Корабът потъна, те стени строят
57
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Шефчето 53
Шефче, това"1800 евро минимум (60 евро на ден)" - някаква шега ли е?? Значи даваш за 30 ДНЕВНА работа 1800 евро бруто???? А колко би било за нормална 5 дневна работна седмица - 22х60=1320 е бруто??? И това в западна Европа???
Ти лично, пробвал ли си да работиш 30 дена месечно - да караш 20 тона камион?
И очакваш да те вземе някой на сериозно?
56
1
 
12
 
! Отговори
Солидарпред преди 1 година
Макрон цели и друго. С осигуровките, които ще плащат чуждите фирми във Франция да напълни търбусите на емигрантите, които са голям социален разход по бюджета на Франция и да закърпи продънения социален бюджет на Франция. Т.е. нашите фирми да отглеждат с осигуровките които плащат емигрантите във Франция. За сметка на това пък нашия ще се продъни и Биби ще увеличава я акцизи я преки данъци, заради поцелуванието с Макрон. На това му се вика солидарите! И също ББпредателство към собствения си народ
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Шефчето

Шефче, а данъците защо не слагаш?
54
1
 
10
 
! Отговори
Не преди 1 година
До Анонимен 46
Не, не ми минава и през ум, че нашите работодатели ще дадат по-високи заплати. Първо ще се случат 2 неща. Фирмите, които са конкуретоспособни - българските, ще се регистрират във Франция или друга развита държава, за да имат възможностите на техните големи пазари. Там ще си набавят естествено местни работници *** и араби. В България пазар няма и такива фирми не могат да се развиват. Това ще стане с тях. и 2. Неконкурентните бг фирми ще затворят.
53
1
 
3
 
! Отговори
Шефчето преди 1 година
До Анонимен 50
Аз съм шефче на транспортна фирма с 3 камиона които работят в Испания и Западна Европа. Получавам 0.71 евроцента на км .Средно камион прави по 12000 км 12000 х0.71 - 8520 евро. Заплата на шофьора 1800 евро минимум (60 евро на ден) осигуровка 100 евро стават 1900 .Гориво на камиона на 12000 км 3300 евро .Магистрали на 12000 км 1000 евро . Лизинг на камиона 1000 евро и остават 1320 евро и недай си Боже да стане нещо с камиона и в джоба на шефчето 0.00 евро.
52
0
 
11
 
! Отговори
Наемен роб преди 1 година
До Анонимен
Аз съм наемен работник и не мисля, че Макрон ми защитава интересите. Мисля, че Маще ме остави без работа, а той очаква да гушне за френския бюджет общо едни 6 млрд. евра.
Обяснявам.Собственикът ми е не предприемач, а такъв, на който са му подарили предприятието. Взел го е за да се облагодетелства лично и са му го дали за същото.Ако влезе в сила тази поправка той няма да ми увеличи заплатата нито осигуровките, а просто ще закрие фирмата и ще продаде каквото има в нея.
51
0
 
13
 
! Отговори
До 50 преди 1 година
Ами ще загуби защото осигуровките ще отиват във френската хазна а не в българската! Това е което иска Макрон, но май само ти не си разбрал!
50
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите "икономически експерти", са точно като дявола с евангелието!
Как точно държавата ще загуби, ако шефчетата започнат да плащат по-високи осигуровки? Не е ли точно обратното - ще има повече приходи за държавата и по-малко ПЕЧАЛБА за шефчетата?
Щото шефчетата имат договори за транспорт към западна Европа - със съответните тарифи, а искат да плащат заплати и осигуровки, като в Африка.
Даването не е като вземането - нали шефчета?
49
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ще е национално предателство", отсече Василев.

а намаляването на МРЗ какво е бе другарю Василев?