Меркел констатира: В ЕС има недостиг на солидарност

Само с взаимни усилия можем да борим терора и нелегалната миграция
Обновена: 9 сеп 2017 17:53 | 9 сеп 2017 17:47,
114
Меркел констатира: В ЕС има недостиг на солидарност
Снимка: Reuters, архив

Европейският съюз трябва да проявява солидарност, за да има съществено влияние на международната арена, за да се бори с тероризма и нелегалната миграция. Това заяви днес германският канцлер Ангела Меркел на предизборна проява в град Ройтлинген, предаде ТАСС.

"Има недостиг на солидарност. Ще обсъдим това с нашите партньори от ЕС. Ако не постигнем съгласие, ще обсъдим противоречията помежду ни", заяви тя на митинг преди парламентарните избори на 24 септември.

Меркел отново посочи, че съжалява за решението на британците да напуснат ЕС.

"Оставаме 27, но пак ще имаме достатъчно сили, за да постигаме необходимото. Става дума за свободата на изразяване на мнение, свободата на вероизповедание, на движение, за независимото правосъдие", каза тя, предаде БТА.

"Не можем сами да решим трудните задачи", добави канцлерът на Германия и уточни, че има предвид борбата с международния тероризъм и действията срещу нелегалната миграция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудя се дали се прави на луда или е просто ***?На тоя свят има горе-долу около 3,5 милиарда хора които имат нужда от социални помощи.Отделно ,че са по близко до животните отколкото до хората като нрави,разбирания ценности и тн.В ЕС има 400 милиона .20-30% от тях живеят добре 5% са богаташи останалите са различен вид и ниво бедни.И как с тези хора ще оправи животът на 3 милиарда?Просто и тия дето горе -долу не са се удавили ще ги закопае.Лесно и е на нея след 20г ще е леш.А ние?Като след Хитлер.
26
3
 
28
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Тъй като германия има най големия търговски и финансов излишък в света в момента, в знак на солидарност нека целия ес да спре да купува немски стоки за период от 2 г!!!!! А германия да раздаде излишъка си, после солидарно ще обеднее с българския и румънскив пенсионер
25
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ще борела нелегалната миграция - ба си - тя я насърчи, сега всички да я борим, някой хора срам нямат
24
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия ги покани,а сега ни ги пробутва на нас.Прибра си семейството и тези с документи,образование и пари,останалите ни пробутва на нас.Това няма да излезе на добър край,боя се че,ЕС ще се разклати именно,заради егоизмът на Германия,на която и трябва евтина работна ръка и осеменители.
23
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Меркел констатира: В ЕС има недостиг на солидарност"Съгласен съм- прекалено малко хора са солидарни с Унгария, Полша, Чехия и Словакия. Прекалено много са слугите на Меркел и компания, трябва да променим това!
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малък факт от биографията Ангела меркел е била членка на Съюза на свободните немески младежи -социалистическа партия преди промените и да влезе в Християно демократическата партия .Учила е в Лайпцигския университет Карл Маркс ....абе СОЦ ПАРЧЕ "Ангела Мркек : В ЕС има недостиг на солидарност" в превод "Другари , дайте да дадем ".
21
0
 
31
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Има недостиг на солидарност, да. Някой взимат решения еднолично без да питат другите, а после, при свършен факт ги налагат на останалите. Сигурно от недостиг на солидарност германските пенсионери обикалят света на круизи с луксозни кораби, а нашите до броят стотинките за автобус до най-близкия град.
20
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това все едно,да поканиш някого на обяд,в дома на съседа ти.
19
1
 
18
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Това което направи меркел е същото ако русия и китай поканят с кореа да нападнат сащ, след което русия и китай да се оправдаят че това солидарно, защото иначе ще нападнат тях.... Меркел дефакто нападна 27 държави с чужда армия и не знам как никой още не е обявил война на германия а тази да бъде разтреляна
18
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Под това да разбираме, че трябва да си отворим широко седалищата и ние като Дойчланд. Няма да стане обаче. И няколко държави държат на своето, това ще има влияние и в други. ЕС беше най-голямата грешка в Европа. Срам ме е от държавата и управлението ми.
17
0
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
никаква солидарност с тази простотия 1939 запалиха света сега пак започвати ще искат солидарност изтеглети си германските воиски от арабския свят изгонетесащ от германия вьрнете бежанците обратно кьм родните места
16
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аха, значи отново старата песен на нов глас: Меркел си кани "бежанци" другите (които не само не са ги канили, но и не ги искат) да ги приемат. Отново призиви за помен с чужда пита.
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Оставаме 27, но пак ще имаме достатъчно сили, за да постигаме необходимото. Става дума за свободата на изразяване на мнение, свободата на вероизповедание, на движение, за независимото правосъдие", каза тя, предаде БТА.===Това ми звучи съвсем като достигането на "светло бъдеще" допреди трийсетина години.Стига комсомолски лозунги, грау Меркел. Европа няма нужда от повече солидарност, а от защита от политици като вас.
14
0
 
33
 
! Отговори
Trolland Dump преди 6 години
България, като член на ЕС някой да я е питал иска ли бежанци? Не. Референдум правихме ли по въпроса? Не. А сега ако вземем да не сме "солидарни"(тоест да се подчиняваме на баба ви Меркел) вероятно ще ни "санкционират".Чак толкова ли си загубихме независимостта и не се ли продадохме прекалено евтинко?!?
13
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
... свобода на вероизповедание - но пришълците не желаят да виждат кръстове по сгради(дори тези сгради да са храмове), нито по бижута;искат обаче техните минарета да се вирят навсякъде, включително и там, където те са в разрез с архитектурната среда.... свобода на словото - но тук насила ни карат да назоваваме един етнос с името на спиртна напитка, а на Запад забраняват на хората да се оплакват от безобразията на мигрантите дори когато пишат в социалните мрежи!... независимо правосъдие - йок
12
0
 
16
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Солидарност е ако германския съсед се изсере в чуждия двор без да пита, аз също да се изтропам под прозореца му без да питам, след което трябва да ми благодарят за солидарността която съм проявил, ето това е солидарност по германски!
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе, другарко Меркел, така си е.
10
0
 
20
 
! Отговори
Циганин преди 6 години
Хм ,нямало солидарност в ЕС ,ТЯ КАКВО РАЗБИРАпод солидарност в ЕС =ВСИЧКИ ДА СА СОЛИДАРНИ с" линията на партията "-Германия.
9
0
 
11
 
! Отговори
Българина преди 6 години
В ес има предатели изброени в списъка с 5000 хиляди и може да се разшири с още 100 000
8
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има бежанци по паркингите на магистралите Меркел и твоята полиция не може да ги изгонят и по площадите са денонощно с толерантност не става трябва ред и законност инак ще има само проблеми по цяла Европа