Случващото се в Каталуния: Най-голямата глупост след Brexit!

Асен Агов оприличи Карлес Пучдемон на Слави Трифонов
30 окт 2017 09:11, Петя Славова
81

Случва се втората голяма глупост в Европа след Brexit. По този начин журналистът Асен Агов определи в "България сутрин" едностранното обявяване на независимост на Каталуния.

"Това че подведоха хората да гласуват за независимост, говори още един път, че референдумите са оръжието на безотговорните политици, които не казват цялата истина. Карлес Пучдемон е техният Слави Трифонов", коментира Агов.

"Къде са българските власти, колко хиляди българи работят в Каталуния? Никаква реакция от България", възмутен е журналистът.

Гостът на Bulgaria ON AIR е убеден, че няма никакъв шанс Каталуния да влезе в ЕС, ако официално бъде обявена за независима. Асен Агов подчерта, че работата на политиците е да избягват кризите, но това не се случва нито във Великобритания, нито в Испания.

Още по темата

Журналистът Момчил Инджов отбеляза, че Карлес Пучдемон се приближава към своя политически край и няма бъдеще като политик. Той призна, че не е очаквал да се стигне до декларация за независимост.

"Каквито и мерки да предприеме Пучдемон с него е свършено. 300 хиляди излязоха по улиците в Барселона за оставане в Испания", каза още той.

Инджов припомни, че след приетата от Каталуния конституция Народната партия на Мариано Рахой я е оспорила и се е стигнало до отмяната на 14 точки - включително тази, в която Каталуния се обявява за нация. В същото време конституцията на баските не е оспорена и остава впечатлението, че централната власт се заяжда с каталунците.

Междувременно след многохилядния протест вчера обстановката остава несигурна. Всички си задават въпроса дали служителите от доскорошното правителство ще дойдат на работа. Отнемането на автономията трябва да влезе в сила днес, предаде пратеникът на Bulgaria ON AIR в Барселона Цветана Балабанова.

Никой не знае дали хора от Мадрид ще дойдат на място, за да поемат контрола над местните институции. Никой не знае и как ще реагират местните служители. Пучдемон призова за мирна и демократична съпротива, но на дневен ред е евенатуалният му арест.

Възможно е да му бъде повдигнато обвинение за подтикване на бунт срещу държавата. Вчера влатсите в Мадрид заявиха, че нямат против Пучдемон да се яви на предсрочните избори в Каталуния на 21 декември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 50Искаш да кажеш ,че каталунците правят голяма грешка в неподходящ момент, защото вместо да насочат вниманието си към Испания, да се борят срещу тази корупция,и да променят по някакъв начин цяла Испания,Те фокусират вниманието си върху себе си ,и дават възможност на затвърждаване на корумпираното правителство. Т.е. те помагат на правителството да може да прави повече корупция.
49
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Асен Гагов от кога стана такъв експерт? Препоръчвам му да отиде в Каталуня и при баските, да види огромната разлика с други провинции управлявани от Рахой. Най корумпираната партия в Испания. Всичко което обеща на изборите, беше лъжа. Цялата му партия е прогизнала от далавери. Нормално е че хора с друг манталитет и с прогресивно мислене, които дърпат цялата икономика за разлика от други като юга, да не искат да се подчиняват на некадърник като Рахой.
48
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Което никой не споменава че народната партия на Рахой е една от най корумпираните партии в Европа със повече от 700 човека съдени за корупция. Традиционално десните провинции като Валенсия бяха окрадени жестоко от тях. Партията им е създадена от Мануел Фрага. Министър на Франко. Каталуня и баските никога няма да искат да бъдат част от това. Те имат друг манталитет. Отричат монархията и Рахой които до момента е най некадърният президент които Испания е имала, и за тях той просто не им е президент
47
2
 
10
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
Този Асен Агов отдавна не е никакъв журналист, а просто една отявлена американска маша.
46
3
 
8
 
! Отговори
ЗАБРАНА РЕФЕРЕНДУМ преди 6 години
Прокрва се деята ДА СЕ ЗАБРАНИ РЕФЕРЕНДУИМЪТ като единствената останала ни някаква по-реална форма на демокрация
45
3
 
4
 
! Отговори
Бож. преди 6 години
Вчера си проведох автореферендум и реших да отцепя моята спалня от ЕС и НАТО. Комунистите нека заповядат но първо комунистките- ще ги регистрирам надлежно веднага,щом минат под "ножа". Само моля не се бутaйте и не правете тройни опашки: услугата ми е мандатна,ще спра да ви тeгаря когато аз кажа,все пак територията е моя.
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каталунския народ , които са част от испания и винаги са съумявали да вземат добро парче от тортата, векове са мислили за своя държава ,но също така и не им се изпуска тортата.Иначе са имали тази възможност пред вековете, да вярно не в Европа а в колониите на Испания.Но са пасували защото не са искали да остават без испанската армада зад гърба си.Така аиде да не ги мислим толкова, те много добре си зная как хем да не поемат отговорност правейки се на отговорни, но да си вземат добро парче
43
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
" Неможе така да се отцепват " бреее тва що ми навява спомен когато бяхмалък и всички тука искаха да се цепят от СССР и да станем демокрация !Бая народ отиде по Белене за това , тогава явно можеше ,сега се чудя дали ЕС трябва да издаде закон във всяка членка ако някой е против ЕС да се арестува и тикне в затвора . ЕС небива да се превъща в една държава ,това е опасна утопия по размерите на СССР ! НЯМАТ ПРАВО ДАСИ НАЛАГАТ ИЗВРАТЕНИТЕ ИДЕИ като закони , личнатасвобода винаги номер 1
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ES SLED BREKSIT POUKA SI NE VZE ILI SE REFORMIRA ILI UMIRA TOVA E.
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 38Искаш да кажеш че каталунците ако основат държава , понеже вече са покрили евро изикванията ,може да минат по бързата процедура ,а не стандартната дълга процедура.По този начин и Великобритания след раздялата ни реши че отново иска да се върне в Европа ,също да бъде приета на бързо защото вече е покрила евроизикванията.Това обаче създава интересен парадокс.Не мислиш ли?
40
1
 
10
 
! Отговори
freedom преди 6 години
В Европа, има забележителна демокрация, но с различни политически хватки се защитава само елита, който живее в супер лукс, за сметка на "гражданите". По отношение на свободата, тя е е ограничена в рамките на закона и почти липсва за хората. ЕС има проблем и с хумаността, участва в десетки военни конфлкти с доста жертви за другите.Без борба не може да има свобода, така че в Каталуния ги очаква дълъг процес на битки и игнориране.
39
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на каталунците! Ако някой регион в тикволандия реши да се отцепва от "държавата", веднага си правя адресна регистрация там!
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо британкияизход е по добре подготвен от това в Каталуния, В Великобритания от десетилетие се всява омраза към ЕС.Така че населението беше подготвено да за жертви.В Каталуния се използва емоционална вълна, но проблема на вълните е че след висока им част следва спадане веднага.И изтрезняването е много бързо сред каталунците.
37
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям страх ги тресе соросоидната измeт от референдумите и това си е. Народа все е глупав, а те едни умни и красиви...
36
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се правете на ударени- каталонците имат право на свобода и независимост,а Европа веднага трябва да ги приеме в ЕС!
35
1
 
7
 
! Отговори
гого преди 6 години
хах Хасан Ага тоз гьозбояджия от татово време акъл ще дава че и мнение, айде нема нужда...
34
2
 
16
 
! Отговори
:):) преди 6 години
примера с Кърджали е неуместен, там нещата няма да са за автономия или самостоятелност а за присъедибяване към съседна държава. А и Кърджали далеч не дава 20% от БВП на Бг.Малко става ксто компоти и компютри.
33
9
 
6
 
! Отговори
Скороооо преди 6 години
РЕФЕРЕНДУМ и в България и Свобода за Източна Румелия....долу долу долу крадливото,корумпиранито,третополовото РОБСТВО и ГЕНОЦИД на хиените от София над бедната провинция
32
2
 
7
 
! Отговори
Дедо ви преди 6 години
До БългаринСпоред него и според мен рефередумите трябва да се забранят за прости хора! Демокрацията е хубаво нещо но не е за *** които всеки може да върти на малкия си пръст само като им покаже 5 кебапчета или им отправи безсмислен патриотичен призив.
31
3
 
9
 
! Отговори
А преди 6 години
Виновни са брюкселските чиновници, защото са обхванати от политическа шизофрения: от една страна искат Европа да се раздели на икономически региони и да се залича националните граници, от друга спират политически образуване на такива. Спокойно новата държава мижеше автоматично да остане в ЕС. Да не говорим за двойните стандарти, които се приложиха спрямо Сърбия и нейната област Косово. Управлението в Брюксел също е виновно за Брекзит. ЕС трябва своевременно за се върне само към Общия пазар.