Радев се метна на "Рафал"-а. Президентът ще полети!

Полетът му започва в 11:30, ще остане във въздуха 1.45 часа
Обновена: 6 дек 2017 11:26 | 6 дек 2017 11:15,
201

Снимка: Мария Папазова/Bulgaria ON AIR

В последния ден от визитата си във Франция президентът Румен Радев се качи на тренажор за полет с изтребителя "Рафал".

Очаква се истинският полет на държавния ни глава да започне в 11:30 местно време и да продължи до 13:15 часа. Радев ще прекара във въздуха 1.45 часа.

Преди минути той пристигна във френската военна база "Сент Дизие", съобщи репортерът на Bulgaria ON AIR Мария Папазова.

Името на изтребителя "Рафал" е термин, който в превод от френски означава силен порив на вятъра. Произвежда се в три модификации - едноместен, двуместен и палубен.

Президентът ще пилотира днес двуместен или както е името му "Рафал" B. Цената е на единична бройка е 101 милиона долара.

За да спрем спекулациите обаче трябва да кажем, че страната ни не е поискала оферти за закупуване на "Рафал".

Още вчера държавният глава обяви, че полетът му е подарък от президента Еманюел Макрон.

"Той ми го предложи. На такова предложение няма как да се откаже", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
7
 
30
 
! Отговори
Разликата преди 6 години
Ето я разликата между Генерал Радев и мутрата Тиквун. Единият е добре приет навсякъде и респекта към него е видим, другия е шут, който дрънка глупости от сорта на "тука всички парле ву франсе" и "трима папи са ме галили по главата". Представятели си каква излагация е да го каже премиер на държава? И после си представете каква гордост е да имаш Президент, който се качва на последен модел изтребител и го кара!!!!
36
18
 
3
 
! Отговори
160 преди 6 години
До достоенКато ти пламне имота, викий пилота! Мазник!
35
4
 
15
 
! Отговори
factotum преди 6 години
На баце му стана тъпо и си купи още една лимузина да джитка с наши пари!
34
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Вулкан БейПрезидент, военен - няма да има много избор - слага "***-она" да не си цапа х** и ги подкарва наред, най-първом ердоганя.И без това *** вече са позабравили що е туй голям Кралимарковски х**
33
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-сетне Радев си намери фърчило,...като му се прифърчи хайде при Макрон.Така хем ще се кефи на "Ръфа`ли", хем няма да се харчат пари за "Грип`ени" !
32
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Джу-ДжуАма не виждаш ли, че Радев никой не го приема на сериозно, понеже се държи не като държавен глава на РБ, а като посланник на РФ. Където отиде, дудне като свекърва за санкциите срещу Русия. Когато го поканят някъде от куртоазия и по протокол го погъбаркат малко дадат му да си поиграе, разведат Деси по магазините и си го изпратят по живо, по здраво.
31
13
 
3
 
! Отговори
Деян преди 6 години
Значи, ако следващият ни президент е Адмирал, да очакваме да покаже умения как да води самолетоносач или подводница.
30
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извинявайте, но Десилава от Герб каза, че такъв полет би бил тежък конфликт на интереси!
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рафал??????
28
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Авиацията пряко и метафорично не е зелен, а небесносин чорап! Преди повече от 30 години срещнах африканец от Мозамбик, курсант във Военноморското училище във Варна.Изненада ме колко е умен и начетен.Постави на място един наш курсант, пийнал и недоволен, че не е пуснат в отпуска за 1 май.Поради слаб успех! Мозамбикът усмихнат му каза, че може да не обича униформата, но трябва да я уважава. На въпроса ми, че сънародниците му в други наши вузове не са така умни, рече, че умните са във ВМС и ВВС!
27
12
 
10
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
Добре че не е гинеколог...
26
4
 
20
 
! Отговори
водач на МПС преди 6 години
Бил съм и авиодиспечер. В казармата служех в РСП - радиолокаторна станция посадки. И многократно направлявах полетите на бойните самолети. В случая - авиоескадрилите МИГ - 17 и МИГ - 23. Офицерът - ръководител полети ми имаше пълно доверие. И никога не го подведох в това отношение. Даже по време на учението ЩИТ - 81 аз направлавлявах полетите, които се провеждаха нощем и единствено по прибори! Не е шега работа да водиш бойни самолети единствено по прибори!Но се справих.
25
3
 
37
 
! Отговори
Пенчо преди 6 години
И сикаджията показва в чужбина своите умения. Напр. в Япония като истинска мутра тръшна Миро мършата пред смаяните домакини.
24
30
 
7
 
! Отговори
Джу-Джу преди 6 години
Пилот ли е, президент ли е? Защо ги смесва двете длъжности? Не усеща ли,че му дават да си поиграе? Това ли е най-важното? Защо вместо да му дават тази "играчка" не го направиха част от нещо по градивно за България, нещо което наистина би допринесло за всички ни? Залъгаха ни с обещания за инвестиции (експлоатация за жълти стотинки) Бил истински мъж-пилот! Не, президент е!
23
4
 
21
 
! Отговори
до 19 преди 6 години
Малцина умеят да управляват военнен самолет. Радев е един от тях.Гурото ти Путин също не е пилот.Това обаче не е самодостатъчно качество да бъдеш държавен глава. Ти лично умееш ли да караш самолет ? Въобще качвал ли си се в самолет ? Или си тлъст *** даже без шофьорска книжка ?
22
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма правомощия, но може да лети! Други имат правомощия и могат да пълзят!
21
1
 
30
 
! Отговори
пп преди 6 години
Е, сикаджията пък кара джип.
20
11
 
36
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
И втори мандат заслужава Радев. Факт.
19
3
 
14
 
! Отговори
Ааа не преди 6 години
Вижте само 101 милиона. Ние правим 2 милярда загуби на година от зеленеи и US централите.
18
9
 
15
 
! Отговори
Ген ГАДОРЯН преди 6 години
Пилоти имаме, ама фърчила йок! То самким и за какво са ни. Силни бронетанкови и ракетни войски ни трябват. Червената армия навремето смаза с железния си юмрук и Райха и Япония. Ако краварите не бяха измислили атомката, цяла Европа щяха да покорят. А в наши дни ни плашат с Русия като с баба Яга. Лошото е че мнозина мислят като деца и се връзват.