Тя ни просълзи, но и ни раздели! Какво ни каза Доналд Туск?

Арман Бабикян и Харалан Александров пред Bulgaria ON AIR
15 яну 2018 12:50,
94

По време на официалното откриване на българското европредседателство речта на председателя на Европейския съвет Доналд Туск впечатли много българи, но в същото време предизвика и ожесточени спорове в социалните мрежи. Изключително уважение или висш пилотаж бяха думите на поляка, произнесени в Народния театър?

"Доналд Туск няма за какво да ни ухажва. Ние не сме центъра на света. Това, което каза, че направеното от нас не го дължим на никой друг, а само на себе си е много точно и правилно. Точно това самочувствие липсва в България. Ние винаги сме длъжни някому", коментира PR специалистът Арман Бабикян в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Според него речта може да се разглежда в по-голямата си част като PR стратегия от страна на Туск, но в същото време в България се коментира дали по един или друг начин председателят на Европейския съвет не е нарекъл премиера ни мутра.

"Туск е на тази позиция, на която е. Той говори в по-голямата си част от поста, на който се намира. Фактът, че някой не харесва европейската администрация не е важен в случая. Не може да вкарваме на европейския делегат думи в устата, които на нас биха били удобни", уточни специалистът.

По думите на социалния антрополог Харалан Александров Туск определено доста се е постарал, за да произнесе речта.

"В страната ни повечето хора си мислят, че европейците ще дойдат и ще ни размахат пръст, но не стана така и затова сега някои са разочаровани. Това добро настроение, с което почна председателството, не се понрави да доста хора", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

Александров е на мнение, че в държавите в Източна Европа се е настанило вярването, че са получили много неща даром от Руската империя, но всъщност нещата не стоят точно така.

"Способността да си учтив е изключително добър PR в политиката. Туск беше много искрен и не му се наложи да говори лъжи за държавата ни, както стана при речите на Юнкер", отбеляза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
6
 
! Отговори
Nikolai преди 6 години
Na dali ima drug narod v sveta koito taka silno da obicha drevnata si Rodina I sashtevremenno taka qrosno da q plue A inache tozi Polqk ne kaza nishto novo a prosto ni pripomni nqkoi istini za stranata ni
27
3
 
11
 
! Отговори
еуроценности преди 6 години
Е какво сега-няма пол,няма кръвосмешение.Джендъризмът е ро-голямо зло и от фашизЪма и от комунизЪма.А за капитализЪма да не говорим!
26
6
 
12
 
! Отговори
до 25 преди 6 години
Защото поляците до такава степен ненавиждат този еврохейски слуга, че още на границата ще го линчуват. Затова не е стъпвал от 3 години в родната си Полша.
25
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доналд да каже що не смее да стъпи в Полша.
24
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е че нашият министер преЦедетал говори чужди езици.Знае дори и Парле франсе.
23
4
 
14
 
! Отговори
комплексиран народ преди 6 години
Още ли го дъвкате този. Сигурно и Папуа Нова Гвинея има повече въшнодипломатическо отношения от бедна БГ. Къде ни върна Тиконий да се радваме като малки деца на 5 изречения развален български казани от поляк. Ами ако японският премиер пропише на Кирилица, какво тогава ще му вдигнем паметник..
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руский посоль:Братушки, съветската армия освободи българските евреи от турско робство и ако трябва ще ви освободим отново, заедно с нашия верен приятел Ердоган от европейско робство !
21
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо за Крадла Поттодорова няма ли в речта?Сама си го постигна!
20
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече трети ден плача след речта.ДА Ва таковам у новинарите.
19
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските *** ни разделят.
18
6
 
7
 
! Отговори
@ преди 6 години
Навррмето Сталин си е посъавил задача още от ранна младост..Да чете по минимум 400страници на ден.. Не по помалко са чители Хитлер и Мао дзе дун..и всички са били с средно образование..а нашият е еднокнижник, а другите с речите?
17
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственият генерал загинал на Шипка е поляк! Руският генерал Дерожински! Защо в турската армия няма Каравелов паша? Или Ботев паша, Хаджи Димитър паша?
16
12
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
пр акция на злобен поляк в замяна бьлгария да гласува против отпадането на гласана полша в ес много елементарно
15
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е коронният номер на хитрят полиш евреин Туск.Където отиде, преди това зубри написаната му от ирландския ПР реч на съответния език, за да просълзи съответните неандерталци и докато подсмърчат да им окраде парите.
14
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кой ви пречи да рецитирате всеки ден ,,Език свещен на моите деди'', ами вместо това всеки ден се занимавате с убийства, трошене на банкомат, ежби и интриги.Управлява ви глутница точно с противоположни на тези ценности! Питат Цечка в качеството и на председател на НС преди да каже нещо от Ботев на поредната годишнина - Ама в момента съм изключила! Карастанчева пък прати Виетнам в Пекин!
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де,нали все руските хакери ни разделят,сега пък тоя ни разделя с два назубрени реда,да не е агент на Путин.
12
12
 
11
 
! Отговори
Помня преди 6 години
Я прочетете речта на Кеворк Кеворкян. Този ком. *** разби речта на Туск и му написа нова. Кой е Кеворкян? При соце във в. Работническо дело га направиха на пух и прах , но той си остава една голяма гад. Във вилата му по повод грабеж , милицията откри каса зад картина с 600 000 лв. Представяте ли си? Пари които висшист с 230 лв.не може да спести за цял живот.И този комунистически серсемин сега ни дава акъл.Дали си е живял добре при соца , а ?
11
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3Това са новите американски комуникационни техники за психологическo подчинение. Вие "не мислете", ЕКСПЕРТИТЕ ще ви кажат кое е правилно.Всъщност не са нови тези методики, но за България са такива.
10
18
 
14
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Туск каза да бъдем повече българи, а не русофилски ***!!!Добър ден селяни прости!!!Агент Чарли Доусън!ЦРУ!!!
9
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реч писана от ирландец и прочетена от поляк, който в Полша не харесват сегашните им управници!