Турция иска пълноправно членство в ЕС, обвърза го с мигрантите

Анкара не приема привилегировано партньорство или сътрудничество
19 яну 2018 13:45, Елка Василева
93
Турция иска пълноправно членство в ЕС, обвърза го с мигрантите
Йомер Челик. Снимка: Reuters

Турция би отхвърлила всяко предложение за партньорство с ЕС различно от пълноправното членство, заяви турският министър за отношенията с ЕС. Той предупреди, че сегашната ситуация не дава основания на Турция да запази споразумението си с блока за възпиране на миграцията, предаде Ройтерс.

"Привилегировано партньорство или друг подобен подход - не приемаме нищо такова сериозно. На Турция не може да се предлага подобно нещо", заяви в интервю за Ройтерс Йомер Челик.

"Както и да бъде наречено, привилегировано партньорство или сътрудничество срещу тероризма, подобно предложение няма дори да бъде разгледано от Турция", добави министърът.

Френският президент Еманюел Макрон заяви преди две седмици, че развитията в Турция не позволяват напредък по пътя й към евроинтеграция, продължаващ от десетилетия, припомня агенцията. Той посочи, че дискусиите трябва да сменят фокуса си, като спомена за възможността за някакъв вид партньорство за Турция.

Челик заяви, че ЕС не спазва всички договорености от споразумението за овладяване на миграцията към Европа, сключено с Турция, на която в замяна бяха предоставени 3 милиарда евро финансова помощ за бежанците.

На практика няма причина за Турция да продължава да е в сила това споразумение, каза Челик, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
До без коментарИ първата дата е вярна.
82
0
 
0
 
! Отговори
без коментар преди 6 години
Турция води преговори за членство в ЕС от 1962 година............
81
0
 
0
 
! Отговори
без коментар преди 6 години
Турция води преговори за членство в ЕС от 1062 година............
80
1
 
3
 
! Отговори
Ганьо преди 6 години
А Турция не иска ли ЕС да затвори границата и търговията с тях? За една година ще фалират.
79
1
 
3
 
! Отговори
Наистина било вярно, преди 6 години
че турците са световни шампиони по наглост.Гьонсурата Тургут Йозал твърдеше, че Омир бил турчин-Омур и Агамемнон също - Ага Мемнун.
78
0
 
2
 
! Отговори
Бат преди 6 години
Има една поговорка: приятел англо-саксонец е по-лош от враг турчин. и подаръците му били отровни.
77
0
 
1
 
! Отговори
Кротко пазете се преди 6 години
ПАЗЕТЕ ТУРЦИЯ от ЕВРО НАРКОМАНИ И ОТ ОБРАТНИ НА ||ВЛАСТ..Анкара охранява тежко повреден регион от Първото пришествие.Там има друга култура бит нрави и обичаи..Пазете се от евро наркомани ..
76
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Mnogo e interesno kak bildarite zastitavat es vipreki ce gladuvat zastitavat go po vece ot nemtsi ili frantsuzi da recem nyamat pretentsii da sa na standartite na nemtsite dovolni sa mnogo interesen nacin na mislene brarya bilgari ne e normalno viv edin i sist siyuz da gladuvate ili da sluguvate za 500 evro na nemtsite
75
11
 
18
 
! Отговори
чичо Гошо преди 6 години
Ало туркофилите и Киряк Стефчовците по- спокойно бе!Гледайте да не ядосате чичо Дони,че тогава Стамбул може да стане лятна резиденция на САЩ.А на руснаците ще кажа-на турчин вяра да нямаш!Свалиха ви самолета,убиха ви посланика,организират ви атентати чрез турска агентурна мрежа и пак турците хубави!Тогава си ги дръжте,ние не ги искаме в Европа!
74
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора,не говорете за промяна на територии,защото няма по-страшно нещо от войната.Да не дава Господ!
73
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До I like the move it.Ние сме много малки и безпомощни,не можем да се сравняваме с Британия.
72
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 76 Израел не е люлка на европейската цивилизация,нито юдейзираните хазари,каквито са повечето жители на Израел!
71
8
 
4
 
! Отговори
Оху преди 6 години
Аз пък искам Българо-гръцката граница да мине между Ефес и Кушадасъ: значи исканията станаха едно на едно!
70
17
 
18
 
! Отговори
Карина преди 6 години
Турция може да бъде член на ЕС точно толкова, колкото и Саудитска Арабия, Афганистан или примерно Сомалия! И те са същите ислямски кoчини, както и те, като Турция, не се намират в Европа! Точка! Ако има изобщо някоя неевропейска държава, която да може да стане член на ЕС то това е Израел - люлката на европейската цивилизация! Друг въпрос е, че Израел има силни и нормални лидери, които няма никога да допуснат това в днешния вид на ЕС- ислямизиращ се конгломерат!
69
9
 
12
 
! Отговори
Су 34 преди 6 години
До Ястреб ОсманлиятаЗа световна столица е много рано още, но след две поколения Истанбул ще е столицата на половината Европа, северна Африка и Близкия Изток.-----------Цариград ще е столица на Гърция с истинското си име Константинопол, а Проливите ще са под международен контрол.В тази сделка за България ще бъде цяла източна Тракия до Чаталджа.
68
4
 
12
 
! Отговори
Су 34 преди 6 години
До Ястреб ОсманлиятаИ пак ще ринете скоро от тях в Цариград, риенето на санитарни възли за вас е професия из цяла Германия!
67
6
 
6
 
! Отговори
lucifer преди 6 години
Balgariq ne zaslujava da e v Ec. Nie da ne govorim za Turciq. Da gledame sebe si.
66
5
 
15
 
! Отговори
Су 34 преди 6 години
А колко вас са осеменявали за 500 години като се има предвид, че като нация сте смесица от българи, гърци, арменци, кюрди, алани, араби, черкеси и чеченци?
65
6
 
2
 
! Отговори
I Z N U D V A I !!! преди 6 години
D A V A I T E , I Z N U D V A I T E E V R O P A T A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
64
11
 
7
 
! Отговори
до су 34 преди 6 години
може да сте ни били във войни, това е война ме се знае кой кого, но ние също сме властвали 500 години в европа, нали знаеш колко сме осеменявали през това време!? Много!Сега Русия няма интерес да се кара с Турция, имат всеобщ враг, и то е саш. В арабския святще властват Турция, Иран и Русия, защото са имперски държави, кои велики сили ще ги спрат, велите сили от европа вече са кръстоски с арабите...