Група от експерти вече са по петите на фалшивите новини

"Не бива да смесваме незаконното съдържание с фалшивите новини"
Обновена: 20 яну 2018 16:38 | 20 яну 2018 15:45,
152

Работна група за фалшивите новини вече е сформирана и работи. Това каза в интервю за предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR еврокомисарят Мария Габриел.

Подадени са 350 кандидатури, от които са избрани 40 експерти. През месец март се очава те да излязат с конкретни предложения.

"Медийната грамотност стои много високо в моите приоритети. Работните групи ще се концентрират върху три измерения в борбата с фалшивите новини. Най-напред е необходима дефиниция. Трябва ясно да очертаем периметъра на този феномен, защото към днешна дата нямаме общо определение на ниво Европейски съюз и не бива да смесваме незаконното съдържание с фалшивите новини", посочи Мария Габриел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една фалшива българка ще бори фалшивите новини.Това е нещо като оксиморон-дървено желязо или девствена прос..тутка или честен политик.
113
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи са по петите на Шиши?Айде,бе!
112
2
 
23
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Група от експерти вече са по петите на фалшивите новини========Хаха, ами да им кажем тогава направо къде да ходят, за да не си губят времето от тази група от експерти! Като за начало могат да започнат с ултимативните производители на #fake_news, а именно Дойче Веле, Гардиън, БиБиСи и не на последно място презокеанския гигант на фейк нюз - СиЕнЕн! Проблема обаче е, че тази група от експерти ще е поръчкова, гестапово-сталинистка група за налагане на цензура! А г-жа Габриел им е фелдфебел!
111
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Готвят ни полиция на мисълта.1984 година идва.
110
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 115. Та нали и частните медии получават и те държавни субсидии е и които плаща музиката , оркесторо тва свири.
109
0
 
19
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Боко да създаде и министерство на океаните нищо,че нямаме океани. Трябват му хрантутници,които ще гласуват в приближаващите избори за Герб,нищо че нямаме пари. Той ще поиска скоро нов голям заем,за да изкара до 2020 год.,а после шапка на тояга. Той ще избяга при господарите си,а народът ще ду.ха супата. Така е когато има 80 %***.или,които гласуват за мафията.
108
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 123Тази мацка няма един ден трудов стаж......Абе ако тово е мацка, аз съм Ален Делон. Ти сляп ли си?
107
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако фалшивите новини наистина се спрат, то в такъв случай всички частни медии трябва да се затворят защото като всяка частна фирма те представляват частни интереси. Частни интереси не могат да са обективни, те са тук за да представят интересите на собственика, това не е много трудно да се проумее. В момента може би 99 % от медиите у нас са частни, значи как да им вярваме. Да не говорим че и политиците са частни като тази кокошка която си е продала перушината за зелено.
106
3
 
12
 
! Отговори
Гринго с меча преди 6 години
До до 99 "...Всичко което идва от любимата ти Русия е фалшиво .Виж само в спорта -от 10 000 проби взети от спортистите за допинг"... А от САМО 3000 ПРОБИ ВЗЕТИ НА АМЕРИКАНЦИТЕ НЯМА НИТО ЕДНА ЗА ПРОВЕРКА! КЪДЕСА ПРОБИТЕ НА АМЕРИКАНЦИТЕ? Услужливо унищожени...
105
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не разбирам от алгоритми, но както е казал поетът-животът е "там нейде по средата на истината и лъжата".И стига с тоя фа-шизъм, бе, във всякакви проявления!
104
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слухнетено започва с нова сила. Свобода на словото къде е , нали уж за тва се бориха всички " демокраки"? Кой ги създава ? Неудобни ли са за вас? Цензура ли трябва да има и всичко да е пак подчинено на един връх от хора да няма неудобни новини и неудобни хора? Нома министерство на пропагандата с розовите очила.
103
0
 
13
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Анонимен 109Обичайният проблеми: Оставяш решения на една машина. Който притежава машината, притежава и решенията.
102
0
 
25
 
! Отговори
1 преди 6 години
"Най-напред е необходима дефиниция" Т.е. Мара еврото не знае с какво се бори и тепърва някой трябва да и каже !!"... не бива да смесваме незаконното съдържание с фалшивите новини"Ако фалшивите новини са законни, то Мара еврото над закона ли е, че да казва кой какво ще публикува ?Господи спаси ни от безумията на "незрящите" и интелектуално ограничение.
101
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече има АИ който отговаря на въпроси по съдържание... какъв им е проблема да изловят така всички фалшиви новини?
100
1
 
24
 
! Отговори
1 преди 6 години
"Нашата алгоритмична истина - най - голямата истина на света !"Мария Габриел - главен директор на истината към министерство на истината в еврогейският съюз.
99
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До този момент философите не са намерили точна дефиниция на понятието истина.Аз съм пътят, истината и животът-е върховното достижение на нашата цивилизация, г-жо Габриел, с други думи истината е въпрос на вяра, а вярванията са защитени с Конфенцията за защита правата на човека, която е основополагащ принцип на ЕС.Свобода на словото и вероизповеданията, г-жа!
98
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може да спрете ИнтернетЯ ве, пингвини! Това е ураган ! Ураган спира ли се ??!!
97
1
 
12
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 6 години
Ще я призная - ако направи група от експерти да хващат 'фалшивите бедни' - тези които ползват обществени ресурси като 'нуждаещи се' докато имат хилядни доходи!А да видим дали ще направи?
96
0
 
16
 
! Отговори
BatBulgar преди 6 години
*** ЕС и Нато създават фалшивите новини. Срешу тях ли ще се борите?
95
18
 
2
 
! Отговори
до 99 преди 6 години
До ЕвропеецоВсичко което идва от любимата ти Русия е фалшиво .Виж само в спорта -от 10 000 проби взети от спортистите за допинг 3200 на руснаците са с допинг и затова са изхвърлени от световното първенство .Лъжата е официална политика на Русия както и кражбата на територии и ограБването на народи чрем търговски монопол.