Борисов се разграничава от обидите срещу Келер

Европейската комисия: За нас въпросът е приключен!
Обновена: 12 фев 2018 17:34 | 12 фев 2018 17:30, Екип на Dnes.bg
89
Борисов се разграничава от обидите срещу Келер
Ска Келер. Архив: Булфото

Българското правителство се е разграничило от обидите и настояването за екстрадирането на лидера на европейските Зелени и евродепутат Ска Келер, отправени от партията на Валери Симеонов, след разговор с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Говорител на Комисията съобщи днес, че Юнкер е разговарял по телефона с Бойко Борисов и със Ска Келер в петък, след което правителствената пресслужба е публикувала съобщение, с което правителството се разграничава от декрацията на Националния фронт за спасение на България.

Още по темата

"След дадените пояснения за българската позиция, за нас случаят е приключен", заяви говорителят.

Тя беше запитана дали еврокомисарят за вътрешния пазар Елжбета Биенковска ще участва в насрочената утре в София среща на министрите на туризма в ЕС, след като правителството не се е извинило, а само разграничило от обидите и дали са взети мерки Симеонов да не се появава на конференцията, която е част от програмата на Българското председателство.

Самата Биенковска не е коментирала дали ще промени плановете си, но Българското председателство вече съобщи на сайта си, че тя ще участва в туристическия форум утре.

В декларация, публикувана миналия четвъртък, партията на Валери Симеонов призовава Келер, която беше в Банско и в Кресненското дефиле да се запознае с плановете на правителството за промени в защитените природни зони, да бъде обявена за персона нон-грата и изгонена с "камионетка" от България.

Отправят се обиди към германската евродепутатката, която е наричана "зелен джихадист" и "нагла и самонадеяна особа". Самият партиен документ, който не е свален от сайта на НФСБ, е озаглавен "Да намажем ските на Ска Келер".

Келер, която е съпредседател на парламентарната група на Зелените в Европейския парламент, призова да се спре изсичането на горите в Пирин и обоснова участието си в протести в Банско с факта, че Национален парк "Пирин" е част от защитените природни зони по "Натура 2000".

Келер е отправила официално питане до Европейската комисия дали плановете на българското правителство да разшири зоните, разрешени за бизнес дейност на територията на парка, не противоречат на европейското законодателство за "Натура".

В изявлението на правителството от петък се казва, че "позицията на НФСБ относно евродепутата Ска Келер не е позиция на българското правителство", както и че кабинетът "винаги е отворен към критики и зачита правото на свободно изразяване на лично мнение в рамките на закона".

Ска Келер, която е избрана в Европейския парламент от Германия, не е коментирала намесата на Юнкер по обвиненията на партията на Симеонов срещу нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
24
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Социалното неравенство се очаква да се задълбочи, това е основният проблем. Работа за всички, законът еднакъв за всички, животът ни ще се подобри. А сега какво - няма разлика дали работиш или получаваш социални, значи няма смисъл да работиш. Не може хора с образование да не намират работа, ако намерят - да е минималната раб. заплата.
51
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сега тези критики са нищо, нека свърши това безсмислено председателство и тога ще видим критики, а шенген и еврозона през крив макарон
50
20
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната *** тиква е Ска Келер. Марш от България !
49
6
 
18
 
! Отговори
Съвет преди 6 години
Съветвам всички подкрепящи Симеонов да прочетат декларацията - няма да коментирам, но това да е декларация на управляваща партия?! Винаги можеш да кажеш мнението си на нормален език.
48
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ама точно тази Келер или този Келер.не съм сигурна как се е определила от кой пол е.искаше разселването на всички бежанци по периферията на ЕС
47
7
 
22
 
! Отговори
до 47 преди 6 години
Като типичен бай *** , изобщо не обръщате внимание, че критика е едно--обиди, клевети, простащина и заплахи са друго. Възпитанието Ви е мутринско и затова смятате, че такива изрази са нормални. Такива като Вас са и управляващите , та човек го е срам да се нарече българин. Защото колкото ни излагат ромите , много повече ни излагат управляващите и такива като Вас, които ги подкрепят.СРАМ НИ Е ОТ ВАС!
46
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахахах, даже и партньорите им в грабежа се разграничиха от самозабравилата се МУТРА Валери Винкела, и все едно му казаха да се навре в на майка си (звездичките)...Убеден съм че наближава времето в което Винкела ще стане твърде неудобен и ненужен с тоя електорат от 1-2%, и ще бъде пратен където му е мястото, а се надявам и да последва съдбата на Прокопиев - т.е. да бъде разследван за многото му далавери...
45
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пишман станаха с това европредседателство,Шенген ли?
44
3
 
21
 
! Отговори
Идея преди 6 години
Сега и Валери Симеонов да се разграничи от НФСБ, и Каракачанов - от ВМРО, та да е пълна картинката.
43
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разграничаването става с уволнение. Уволнен няма. За какво разграничаване говорим?
42
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"След дадените пояснения за българската позиция, за нас случаят е приключен", заяви говорителят..Е, винкелът не е ли част от управляващите които формират позицията?
41
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето една гатанка за петгодишни дечица:Представете си, мили дечица, как български (евро)депутат протестира в Германия в срещу строеж на лифт в Гармишпартенкирхен и свежда до знанието на местните хотентоти, че трябвало да опазват природата си. Кое от следните е ще настъпи:а) Меркел и Ко ще му бият шута със засилкаб) Еврокомисията ще ни набие канчето и спре кранчетов) Изобщо няма как да стане горнотог) Австрийци, швейцарци, немци и френци ще писнат, че всъщност лобираме за интересите на Банско
40
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен - Пак ли се изложихме, да му се невиди!?Не бе, защо сме се изложили! Направено е така, както е направило магарето от една хубава нашенска приказка, ревнало, та оревало орталъка. Зер, таман му е паднало да се покаже, та да го чуят и видят всички, що за стока е!
39
3
 
5
 
! Отговори
До 28 преди 6 години
До жалко ноТо всеки *** като се качи в автобуса казва открито какво мисли. Ей, не мисли, бе, топки имал. В главата си трябва да има гънки, а то тенеке.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 42кой да е откровен и искрен с теб?
37
3
 
6
 
! Отговори
До 35 преди 6 години
До АнонименНали искаме да са откровени и искрени с нас - те ти, булка, Спасовден.
36
2
 
17
 
! Отговори
jddn преди 6 години
Е той ли няма да се разграничи... най-големият слагач и подлизурко..
35
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 37Аз така и не разбрах, как един лифт който отчита печалби в Кипър и плаща на българските си служители минимална работна заплата, щял да направи България по-богата. Би ли ми обяснил?
34
2
 
3
 
! Отговори
Европеец преди 6 години
А що не пита откъде изгрява слънцето, несериозно.
33
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"и дали са взети мерки Симеонов да не се появава на конференцията, която е част от програмата на Българското председателство."Не съм от феновете на Симеонов, но ми се струва крайно нагло от страна на Брюксел да изисква отсъствието на български депутат, с което реално оставя електората му без представител.