Daily Express: Разделение в ЕС! България не изгони руски дипломати!

"Според Борисов са необходими повече доказателства, за да бъдат предприети действия"
Обновена: 31 мар 2018 07:19 | 30 мар 2018 19:15, Венцислава Вельова
490
Daily Express: Разделение в ЕС! България не изгони руски дипломати!
Снимка: Reuters, архив

България няма да изгони руски дипломати, докато ЕС продължава да ескалира ситуацията след нападението с невропаралитичен газ в Англия, за което британското правителство обвинява Москва. Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че страната му, която в момента е ротационен председател на Съвета на ЕС, трябва да запази диалога с Русия на фона на засилващото се противопоставяне между Запада и Москва, пише Daily Express, предава "Фокус".

Още по темата
България изрази солидарност с ЕС и НАТО, привиквайки за консултации посланика си от Москва и той ще се върне на 8 април. Според Борисов са необходими повече доказателства, за да може в бъдеще да бъдат предприети действия. 

След като участва на Съвета за национална сигурност на страната си заради нападението, по време на който посланикът бе изслушан, Борисов заяви, че "като председатели на Съвета на ЕС трябва да запазим открит канала за комуникации, както сме правили във времена на напрежение в региона".

"Трябва да направим същото и с Русия. За момента не мислим да гоним руски дипломати и официални лица", допълни той.

България ще се присъедини към страните като Кипър, Португалия и Австрия, които загърбват координираните мерки на някои от най-големите и могъщи страни по света.

Призивите към България да изгони дипломатите бяха посрещнати със съпротива и от правителството на страната, и от другите политически партии в парламента, които искат страната да има здрави връзки с Русия. 

България е почти напълно зависима от руските газови доставки, военно оборудване и печалби от туризма, а много българи усещат силни културни връзки с Русия, с която споделят азбука и православие.


490
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
424
0
 
1
 
! Отговори
Георгиев преди 1 година
Защо да бъдем солидарни със страна, която с лека ръка загърби ЕС?! Руснаците са наши братя и сестри, с коя друга държава имаме толкова общи неща, като култура, кирилицата, манталитета ако щете...
423
2
 
1
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
До Симеон Димитров

Ти сигурен ли си, че в Русия няма комунизъм? Аз не съм. Вчера капитана на самолета дето са го проверявали в Лондон беше с униформа на АЕРОФЛОТ със сърп и чук на кокардата. Химна на днешна Русия е химна на СССР. Комунизма не си е отишъл от там . Ако Руснаците се усетят и пожелаят да изгонят комунистите олигарси октомврийската революция ще изглежда като хулиганска свада.
422
2
 
6
 
! Отговори
F1 преди 1 година
Англия и Германия винаги са ни прецаквали .Защо да сме солидарни изобщо с техните измишльотини? Цял свят си прави майтап с руснаците,както и на олимпииски игри,така и в други свери. Ние имаме туристи,хора,които живеят (руснаци) в България,ЕС ще ни скара със всички,както и ще нми довърши.
421
2
 
6
 
! Отговори
Илия - Варна преди 1 година
Те очакват безропотно прививане на глава и съгласие с правокациите им. Абе тъпаци, има и други в Европа дето мислят, и не се хващат на въдицата ви. Очаквате робско съгласие, цякаш сте хванали господ за топките. Мръсните ви номера са известни на цял свят. Още ли търсите химическото оръжие на Садам, нали по ваша "сигурна и неопровержима" информация от наглите в и "тайни служби" предизвикахте войната в залива и всички свързани снея негативи за Европа. ТЪПАЦИ ДОЛНИ !!!!!
420
5
 
17
 
! Отговори
Симеон Димитров преди 1 година
До ПОДГОТВЯТ НИ...Абе *** тъпоумен третополов, в Русия от 30 години няма комунизъм. Само овцете като тебе плещят някакви клишета от времето на прабаба им. Майната ти , ходи където искаш.
419
5
 
7
 
! Отговори
Симеон Димитров преди 1 година
До GHost *** нали се сещаш че берлинския конгрес е след кримската война, която макар и бе съществени загуби все пак не беше спечелена от Русия. На този конгрес Англия заплашва че флота им ще влезне в Черно море ,а немските и френски войски ще се прегрупират за нова война. В този момент Русия не може да води едновременно война в Кавказ, на Балканите и в западна Европа ***. За това не подписва нищо. В противен случай щеше да се окаже че е съгласна с разчленяването на България.
418
0
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
До ПОДГОТВЯТ НИ...

Прав ти път!Сбогом,и не се връщай!
417
4
 
20
 
! Отговори
GHost преди 1 година
Англия е една от страните за да няма Снастефанска България. Никаква прошка за тях, ако ще да се разпаднат на атоми!
Ще си платят за всеки път когато са били срещу България. И Русия и те на са по добри, и те не подкрепиха санстефанска България защото им се струваше доста силна страна, но трябва да сме на принципа разделяй и владей.
416
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не са руски агенти .
Това са русофили . Такива
има навсякъде в европа .
А всички богати руснаци
имат апартаменти в Лондон .
Значи когато трябва да им
приемат инвестициите британците
са съгласни . Не питат европа .
Но когато стане
някакъв криминален случай или
трябва да изпълнят мокра
американска поръчка изведнъж
европа трябва да ги подкрепя
и закриля .
415
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Великобритания беше ли солидарна
с нас по време на турското робство?
414
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бегай бързо , но капитализмът също
няма бъдеще . Няма такава планета ,
която да издържи капитализъм и демокрация
в американски вариант по цялата си
повърхност . Защото е разсипване на ресурси .
413
27
 
6
 
! Отговори
ПОДГОТВЯТ НИ... преди 1 година
отново за придатък към Москва! Това е планът на Русия! Аз пък ще побързам да се изнеса по-най бързия и най-безболезнен начин от тази Мъглявина наречена- България! Пожелавам на всички, които останат тук незабравими изживявания в руския див изток! Червената звезда никога не е залязвала нито тук, нито в Кремъл! Комунизмът ще унищожи България и Русия без капка съмнение!
412
1
 
25
 
! Отговори
Abigeil преди 1 година
Нова Зеландия също не изгони, но никой не смее да го коментира.Какво казаха новозеландците: "Търсим да изгоним руски шпиони, но не намираме". Хитро!
411
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Солидарност се проявява при
природни бедствия . При политически
провокации не се проявява солидарност .
Освен ако не искаш да загазиш .
Предполагам сега искат да ни
бомбардират пак като през всв .
410
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е национален предател .
Съжалява че не може да направи
още една мръсотия на България .
409
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Англичаните не се интересуват как върви
следствието , не искат да си оправят
отношенията с Русия , тях първата им
грижа е защо не сме изгонили дипломати ,
защото те така поискали . И нашенските
балъци уж политици провесили носове
като че ли най-важната мисия в кариерата
им е провалена . Вас не са ви назначили
британски политици и тайните им служби .
Вие сте слуги на българския народ . Щом не
ви изнася си подавайте оставките . Англичаните
са български врагове и такива ще си останат .
408
2
 
16
 
! Отговори
54410 преди 1 година
Ние помним в каква изолация изпадна България след неоснователното обвинение за атентата срещу папата. Помним твърденията за химическо оръжие в Ирак и виждаме необратимата разрупа в някога цветуща държава. Хайде, без да ни пробутват либерастки интернационализъм - ние познаваме и интернационализма. Освен това явно всички четем Стрезов, а и Агата Кристи. Логиката реши! За провителството искрено браво! Трябва да има канал за връзка с Русия и Австрия си предложи услугите вече. А защо да не е България
407
3
 
19
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ преди 1 година
НАВЕДЕ!Не е толкова важно дали България ще изгони или не руски дипломат.Важно е да се види как извиват ръцете на България и Я карат по най унизителен начин да се наведе в НЕПРИЛИЧНА ПОЗА
406
2
 
17
 
! Отговори
България иска преди 1 година
ДОКАЗАТЕЛСТВА! БЪЛГАРИЯ НЕ ВЯРВА НА ФАЛШИВИ И НЕСКОПОСАНИ ОБВИНЕНИЯ ВЯРВАШ САМО ТОГАВА КОГАТО ЗНАЕШ ИСТИНАТА!АНГЛИЯ ДА ПОКАЖЕ ДОКАЗАТЕЛСТВАТА!
405
7
 
3
 
! Отговори
серегей съсела преди 1 година
ОЧАКВА СЕ ОКОЛО 2000000 ОТ ЗАПАДА ДА ИЗБЯГАТ В РУСИЯ, ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ, ТАМ ИМА МНОГО ХУБАВИ НАТАШКИ