Daily Express: Разделение в ЕС! България не изгони руски дипломати!

"Според Борисов са необходими повече доказателства, за да бъдат предприети действия"
Обновена: 31 мар 2018 07:19 | 30 мар 2018 19:15,
490
Daily Express: Разделение в ЕС! България не изгони руски дипломати!
Снимка: Reuters, архив

България няма да изгони руски дипломати, докато ЕС продължава да ескалира ситуацията след нападението с невропаралитичен газ в Англия, за което британското правителство обвинява Москва. Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че страната му, която в момента е ротационен председател на Съвета на ЕС, трябва да запази диалога с Русия на фона на засилващото се противопоставяне между Запада и Москва, пише Daily Express, предава "Фокус".

Още по темата
България изрази солидарност с ЕС и НАТО, привиквайки за консултации посланика си от Москва и той ще се върне на 8 април. Според Борисов са необходими повече доказателства, за да може в бъдеще да бъдат предприети действия. 

След като участва на Съвета за национална сигурност на страната си заради нападението, по време на който посланикът бе изслушан, Борисов заяви, че "като председатели на Съвета на ЕС трябва да запазим открит канала за комуникации, както сме правили във времена на напрежение в региона".

"Трябва да направим същото и с Русия. За момента не мислим да гоним руски дипломати и официални лица", допълни той.

България ще се присъедини към страните като Кипър, Португалия и Австрия, които загърбват координираните мерки на някои от най-големите и могъщи страни по света.

Призивите към България да изгони дипломатите бяха посрещнати със съпротива и от правителството на страната, и от другите политически партии в парламента, които искат страната да има здрави връзки с Русия. 

България е почти напълно зависима от руските газови доставки, военно оборудване и печалби от туризма, а много българи усещат силни културни връзки с Русия, с която споделят азбука и православие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


490
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
365
5
 
7
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
До Трак до 401А ти понеже не си *** пиши ,,кЪде,, ,а не ,,кАде,, ,неграмотнико !!!
364
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Борисов лъсна червеният ***.България бъка от руски агенти.
363
47
 
14
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 6 години
Позор! Това правителство, парламент, президент са национални предатели!
362
12
 
28
 
! Отговори
Димитър преди 6 години
До АнонименХоди е Гейропа да те изнасилват бежанци и да учат децата ти на *** наука.Такива *** като тебе на върбата
361
7
 
22
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
до 407Да, скоро пак ще ни натиснат с джендърската конвенция, съчетано с ниски пенсии! Отделно ще се погрижат в спалнята на всеки българин да има телевизор, таблет и интернет, за бъде себи си, вместо да прави деца!
360
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На първо място Великобритания не е вече в ЕС(почти), а освен това географски не е в Европа, а в Атлантическия океан.
359
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските "дипломати" ще продължават диверсията в България !
358
16
 
31
 
! Отговори
Димитър преди 6 години
Браво да живее майка Русия
357
1
 
10
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
до 403Не знам защо, но думата къде, ви затруднила много! И не разбирам, като трак, какво толкова ви вълнуват България и Русия!??
356
3
 
39
 
! Отговори
Брекзит преди 6 години
Англичаните нали избраха брегзит заради емигрантоте ...да излизат по бързо и да не ни занимават с глупостите си!Бай бай британци
355
11
 
24
 
! Отговори
Скоро беше преди 6 години
През 1999г. над 50000 косовски мигранти искат да влязат в България и дори главния секретар на САЩ идва у нас да оказва натиск.Даже и вицепрезидента пристига да подсили натиска , но лошия Костов не се огъва.После деспота Костов намалява външния дълг с 25% и най нагло прави резерв от 8млр. лева.И за капак на злото се създават 600000 малки и средни фирми.Този дявол се опитва да направи средна класа у нас , а за олигарсите нищо.Ужас , добре си е сега с олигарси и бедняци , нали.
354
10
 
19
 
! Отговори
do 395 преди 6 години
До АнонименМЛъквай бе. Отивай да правиш паметници на тия дето бомбардираха столицата ти и хвърляха запалки и играчки за деца, коит се взривяваха. Отивайййййй у лево.
353
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо требе да гоним дипломати? Осем страни изгонили, това не е целио съюз. Некой в Англия като п.р.ди, ние требе да се н.асер.ем ли?
352
19
 
14
 
! Отговори
Ано преди 6 години
Или с други думи казано, старите европейци преброиха пилците напролет! Кой е с тях и кой е двуличник, руска *** в ЕС ,троянския кон на Путин, пък ако лапне и някой и друг фонд, си е жива далавера! Еврозона ли, Шенген ли?!
351
28
 
13
 
! Отговори
Ано преди 6 години
Помните ли къде сме в класацията по жизнен стандарт, смъртност, заболеваемост, застаряване?! Не само в Европа!!! Е, това ни е в наследство от българо-съветската Дружба, въздуха и водата! Скоро и на него ще посегне червения евродемократ Борисов!
350
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Стига с тоя бояршик, стана банално, няма ефект вече."Я го опитай и ни кажи на всички как е. Наздраве.
349
10
 
37
 
! Отговори
Иванко преди 6 години
Евала за решението на Бойко!! И аз си мислех, че ще направят глупост и ще се объркат, но съм шокиращо изненадан! Каквото и да сме видели от ЕС добро или лошо Руснаците са ни помагали доста..България нямаше да е тази сила през комунизма ако не бяха те! А ако не бяха те за да ни освободят нямаше да ни има като нация и следователно да се пишат глупаи изказвания на доста от Вас понеже не се знае дали щеше да Ви има!! Сега е шансът за затопляне на братските отношения отново!!?
348
48
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние имаме 1 милион причини да изгоним руснаците от България. Сега ни се отдаде идеален повод и ние си замълчахме. Загубена нация.
347
4
 
8
 
! Отговори
Американ преди 6 години
До изложихме се (390)Задникът още те боли ама не вярваш, понеже не си видял с очите си?
346
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно тоя Скрипал е щял да се разприказва и Путин му е дръпнал шалтера.