Daily Express: Разделение в ЕС! България не изгони руски дипломати!

"Според Борисов са необходими повече доказателства, за да бъдат предприети действия"
Обновена: 31 мар 2018 07:19 | 30 мар 2018 19:15,
490
Daily Express: Разделение в ЕС! България не изгони руски дипломати!
Снимка: Reuters, архив

България няма да изгони руски дипломати, докато ЕС продължава да ескалира ситуацията след нападението с невропаралитичен газ в Англия, за което британското правителство обвинява Москва. Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че страната му, която в момента е ротационен председател на Съвета на ЕС, трябва да запази диалога с Русия на фона на засилващото се противопоставяне между Запада и Москва, пише Daily Express, предава "Фокус".

Още по темата
България изрази солидарност с ЕС и НАТО, привиквайки за консултации посланика си от Москва и той ще се върне на 8 април. Според Борисов са необходими повече доказателства, за да може в бъдеще да бъдат предприети действия. 

След като участва на Съвета за национална сигурност на страната си заради нападението, по време на който посланикът бе изслушан, Борисов заяви, че "като председатели на Съвета на ЕС трябва да запазим открит канала за комуникации, както сме правили във времена на напрежение в региона".

"Трябва да направим същото и с Русия. За момента не мислим да гоним руски дипломати и официални лица", допълни той.

България ще се присъедини към страните като Кипър, Португалия и Австрия, които загърбват координираните мерки на някои от най-големите и могъщи страни по света.

Призивите към България да изгони дипломатите бяха посрещнати със съпротива и от правителството на страната, и от другите политически партии в парламента, които искат страната да има здрави връзки с Русия. 

България е почти напълно зависима от руските газови доставки, военно оборудване и печалби от туризма, а много българи усещат силни културни връзки с Русия, с която споделят азбука и православие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


490
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
345
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпросът не е, дали някой руснак е поръчал убийството на друг руснак (защото тези работи стават така, не си мислите, че ги гласуват по 1000 човека). Върпосът е, ние, на чия страна ще се обявим.
344
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"а колко избити има в колониите от краварите да не говорим за хирошима големите демократи германия забравиха бързо хитлер"Аха ...
343
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КокоЧестно казано, ако вдигахме такива скандали, при всяка издънка на нечия корумпирана тайна агенция, щяхме да сме в 6та световна война ...
342
8
 
24
 
! Отговори
Коко преди 6 години
Защо да поддържаме тая клеветница дъртата к....а мей плюс това УК вече излиза от това зло наречено ЕС не е изключено руснаците да са го утровили но така и не видяхме доказателства но каквото и да.е АНГЛИЯ И САЩ СА НАНЕСЛИ МНОГО ПОВЕЧЕ ВРЕДИ НА ДАРЖАВИ ОТ БЛИЗКИЯ ИЗТОК а колко избити има в колониите от краварите да не говорим за хирошима големите демократи германия забравиха бързо хитлер колко хора гориха в газовите камери сега тръгнали демокрация да дирят тоя ЕС и тая западна и.....ет са срам
341
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В руското посолство ,дали има чистачка или някаква прислуга на щат?Ако има да я изгоним ,та да мирясат тия на Запад и техните лакей тук!
340
4
 
28
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
А и освен доказателствата ние все пак не сме в Шенген и сме втора скорост ли как беше. Когато стане еднакви тогава да. Може да се помисли.
339
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Приятно изненадан380 - И счупения часовник е верен два пъти на ден, но не защото е бил свирен. Просто човека е сментал, кое му е по изгодно ... в момента.
338
8
 
33
 
! Отговори
Коректен преди 6 години
Британия с единия крак е извън ЕС. Точно тя няма право да ни задължава каквото и да е, нито пък да говори за разединение.
337
4
 
19
 
! Отговори
Ккк преди 6 години
Тия пък цитират дейлито....все едно да цитираш вестник Шок
336
9
 
31
 
! Отговори
Приятно изненадан преди 6 години
Бойко Борисов постъпи и разумно,а и като политик, който мисли за доброто на България.Браво, г-н Борисов!Дано все така да действа-обмислено!
335
18
 
8
 
! Отговори
Ердо преди 6 години
С Вовата имаме еднакви вкусове - обичаме еднополовата любов помежду си - аз лапам неговата сельодка, а той моя адана кебап
334
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ердо <3 ВоваВие сте вече имате културен обмен на 500 години. Обичаш козички нали?
333
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до СибириЙЙ ти си най-прочут в европа ханглия и хамерика кенефочистач и съдове мияч.
332
7
 
9
 
! Отговори
Ердо <3 Вова преди 6 години
Ердоган ще ги интегрира рашките - ще им даде културен обмен как се обладават козички
331
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до СибириЙЙ долен ***.
330
15
 
8
 
! Отговори
до СибириЙЙ преди 6 години
Не само че рашките са полуживотни, те са нечленоразделни и духом низши -добре че им дадохме азбуката и православието, ръка да целуват ходещите пияни сельодки!!!
329
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Daily Express е нещо като нашето списание Блясък, а го цитират все едно е Reuters.
328
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от руснаците тръгват всичките тия глyпости - фалшиви новини, фалшиви коментатори под новините, лошия Запад ала бала
327
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия, Русия ама аз не съм чул някой да иска да отиде там.
326
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
който харесва Русия е пълен глyпaк