Daily Express: Разделение в ЕС! България не изгони руски дипломати!

"Според Борисов са необходими повече доказателства, за да бъдат предприети действия"
Обновена: 31 мар 2018 07:19 | 30 мар 2018 19:15,
490
Daily Express: Разделение в ЕС! България не изгони руски дипломати!
Снимка: Reuters, архив

България няма да изгони руски дипломати, докато ЕС продължава да ескалира ситуацията след нападението с невропаралитичен газ в Англия, за което британското правителство обвинява Москва. Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че страната му, която в момента е ротационен председател на Съвета на ЕС, трябва да запази диалога с Русия на фона на засилващото се противопоставяне между Запада и Москва, пише Daily Express, предава "Фокус".

Още по темата
България изрази солидарност с ЕС и НАТО, привиквайки за консултации посланика си от Москва и той ще се върне на 8 април. Според Борисов са необходими повече доказателства, за да може в бъдеще да бъдат предприети действия. 

След като участва на Съвета за национална сигурност на страната си заради нападението, по време на който посланикът бе изслушан, Борисов заяви, че "като председатели на Съвета на ЕС трябва да запазим открит канала за комуникации, както сме правили във времена на напрежение в региона".

"Трябва да направим същото и с Русия. За момента не мислим да гоним руски дипломати и официални лица", допълни той.

България ще се присъедини към страните като Кипър, Португалия и Австрия, които загърбват координираните мерки на някои от най-големите и могъщи страни по света.

Призивите към България да изгони дипломатите бяха посрещнати със съпротива и от правителството на страната, и от другите политически партии в парламента, които искат страната да има здрави връзки с Русия. 

България е почти напълно зависима от руските газови доставки, военно оборудване и печалби от туризма, а много българи усещат силни културни връзки с Русия, с която споделят азбука и православие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


490
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
10
 
26
 
! Отговори
От Мен преди 6 години
На русофоба факти му не требват, той обича да крещи, но правото си той не знае как да защити. Затова платен е той със зелената плява, да заплюва и да хули родная душа. Русофоба е безроден, без майка и баща, и затуй той на чичо Сам се предлага веднага.
304
3
 
13
 
! Отговори
До 339 преди 6 години
А помниш ли как завърши по-предишния мач-с краха на хитлеристка Германия и самоубийството на Хитлер.
303
7
 
28
 
! Отговори
Пурку преди 6 години
За първи път откакто е премиер на България Боко направи нещо логично.
302
10
 
2
 
! Отговори
маилс преди 6 години
Как може да сте такива жалки нещастници ,ние като нация винаги сме отървавали *** на тая измислена европа,ние на 4 пъти отърваваме парфюмираните гъцета на цялата европеиска цивилизация но неисе ,някои някъде ни приема,образова,цивилизира-а дъщеря ти поема ли го дълбоко....жена ти вече е ясна
301
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както казах колега 336 типично за всяка една империя силния мачка слабия,ние тук се делим на русофили и русофоби а за България никой не се сеща.Преди всичко трябва да сме българофили.Майната им и на руснаци и американци,България над всичко!
300
16
 
13
 
! Отговори
Светът срещу Русия преди 6 години
Сега се играе мачът целият Свят срещу Русия. Този мач сме го гледали вече. Спомням си как завърши предишния подобен мач с разпадането на СССР...
299
1
 
6
 
! Отговори
маилс преди 6 години
Фили и фоби колко елементарно разделение насаждано маса години от елементарни и жалки индивиди,разделение на горда и достоина раса подклаждано от група мършояди хранещи се от човешката мръсотия,въпрос когато достоиния журналист мършояд се прибере у дома си =по-нахранен ли се чувства.ми да се изходя белки торният бръмбър да се наяде...
298
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а руснаците щото не разсипаха държави - страхотен пример е нашата държава, а за Украйна какво направиха да не говорим
297
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците също имат грехове разбира се и то големи,разсипаха толкова държави месят се навсякъде,всъщност типично за всяка една империя.
296
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
лъснаха му на бoйкича задните чacти, гледам армията от трoлове продължава яко да манипулира плюсовете и минусите на мненията, имам един въпрос - колко ви плащат на вас pycофилите? Струва ли си предателството към майка България?
295
18
 
4
 
! Отговори
бесепар преди 6 години
Благодаря ти Бойко че си развали електората, сега вече печелим следващите избори. С днешното решение отврати твоите хора да гласуват за теб. А пък рycoфилите и бабичките ще си гласуват за нас. Печелим! Победааа!
294
0
 
10
 
! Отговори
Perfidious Albion преди 6 години
е англофобска пейоративна фраза, използвана в контекста на международните отношения и дипломацията, за да се позове на предполагаеми актове на дипломатически сблъсъци, дублиране, предателство и следователно изневяра (по отношение на възприеманите обещания или съюзи, образувани с други нации) от монарси или правителства на Великобритания (или Англия) в стремежа си към личен интерес. Та въпроса ми е защо тази фраза съществува от векове за англодипломацията? Явно няма да е без причина.
293
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко Борисов вече е пoлитически тpyп. Освен ако не реши да се поправи де, има няколко дена за размисъл.
292
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко усети ли какъв автогол си вкара? Сега вече никой нормален българин няма да гласува за него, а ако си мисли че така ще се подмаже на рycoфилите пак няма да има ефект понеже те винаги си гласуват за БСП или Бoлен. И какво излиза - че на следващите избори е пътник, ако въобще изкара мандата.
291
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите сме прости, според Чърчил, но можем да мислим и помним като слонове.Поамним как американците бяха готови да бомбардират Белград заради бомбите на пазара на Сараево, а то излезе че самите босненски мюсюлмани са бомбардирали собствените си хора. Помним и лъжата за иракското химическо оръжие заради която загинаха стотици хиляди хора. А и забелязахме, че след крясъците, че сирийските сили ще употребят химическо оръжие в анклава Гута се оказа че ислямистите го произвеждат в техен цех
290
4
 
42
 
! Отговори
Кико преди 6 години
Доживяхме Бойко да отстоява позиции според бълг. Интереси, а не да козирува на големите и безропотно да изпълнява заповедите им.Започна да се изявява , като политик.интересите на България са на първо място.
289
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аууууу,изненадахме Европа и света.Кой да очаква от нас собствено мнение.То и нас си изненадахме,де.Ама добре че надделя здравия разум,а не обичайния слугинаж към началниците.
288
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Втората световна война са убити милиони хора,война е, и ние ако имахме възможност щяхме да бомбардираме Лондон или Ню Йорк.Дано никога не разберем какво е това е война там закони няма,само смърт.
287
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ох, не!!!! България има собствено мнение :)Не че ББ има мнение, него го дупят от всякъде. Страх го е да изгони дипломати, защото още има да връща руско ресто.
286
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко Е *** още не се е срещал с Путин за 10 години а другите се утрепаха да се срещат