Daily Express: Разделение в ЕС! България не изгони руски дипломати!

"Според Борисов са необходими повече доказателства, за да бъдат предприети действия"
Обновена: 31 мар 2018 07:19 | 30 мар 2018 19:15,
490
Daily Express: Разделение в ЕС! България не изгони руски дипломати!
Снимка: Reuters, архив

България няма да изгони руски дипломати, докато ЕС продължава да ескалира ситуацията след нападението с невропаралитичен газ в Англия, за което британското правителство обвинява Москва. Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че страната му, която в момента е ротационен председател на Съвета на ЕС, трябва да запази диалога с Русия на фона на засилващото се противопоставяне между Запада и Москва, пише Daily Express, предава "Фокус".

Още по темата
България изрази солидарност с ЕС и НАТО, привиквайки за консултации посланика си от Москва и той ще се върне на 8 април. Според Борисов са необходими повече доказателства, за да може в бъдеще да бъдат предприети действия. 

След като участва на Съвета за национална сигурност на страната си заради нападението, по време на който посланикът бе изслушан, Борисов заяви, че "като председатели на Съвета на ЕС трябва да запазим открит канала за комуникации, както сме правили във времена на напрежение в региона".

"Трябва да направим същото и с Русия. За момента не мислим да гоним руски дипломати и официални лица", допълни той.

България ще се присъедини към страните като Кипър, Португалия и Австрия, които загърбват координираните мерки на някои от най-големите и могъщи страни по света.

Призивите към България да изгони дипломатите бяха посрещнати със съпротива и от правителството на страната, и от другите политически партии в парламента, които искат страната да има здрави връзки с Русия. 

България е почти напълно зависима от руските газови доставки, военно оборудване и печалби от туризма, а много българи усещат силни културни връзки с Русия, с която споделят азбука и православие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


490
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 319, ами как да реагират убийците на жени и деца? И химикалки и играчки за осакатяване? Както в Виетнам,Ирак,Либия, Сърбия и и...
284
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бомбардировките над София са тъжен факт да но тук вината е на нашите *** политици,които обявяват война на Англия и Америка,още в началото на втората световна война,когато германците са печелили.Ние им обявяваме войната как се очаква да реагират.
283
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 74г София е горяла!
282
15
 
18
 
! Отговори
Бог прощава, ние НЕ! преди 6 години
На Борисов това ще му излезе на нос, но адмирации за позицията! По- добре един ден като лъв, отколкото 100 години като овца! За такива позиции в колониите, империалистите наказват сурово! (В това число и русите)
281
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По време на ВСВ Великобритания и САЩ с над 600 бомбардировача на няколко пъти бомбардират български градове!Загиналите и ранените са хиляди ,включително и деца!
280
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе хора, стига вече с тая солидарност, евроатлантически ценности, щели да ни наказват, отлъчват, не знам си какво си...Ние държава ли сме или какво?Няма такъв филм да не можеш да имаш право на мнение, всичко друго е диктатура!Много страхливи излязохте демократчетата, 2 пъти ви скръцнат със зъби... и замирише. Президентът каза: не получихме солидарост от Запада с/у намесата на Турция в нашите вътрешни работи.Каква солидарност, какъв съюз, какви 5 паунда?Я си лягайте спокойни, грантове има!
279
2
 
29
 
! Отговори
Паша преди 6 години
Що бе, то Великобритания е в брекзит, ние какво сме направили? Да не би да искат булекзит за солидарност?
278
13
 
9
 
! Отговори
b преди 6 години
До RusiqКато гледам държавите ,в които не е имало социализъм,всичките са по-добре от СИВ.Сигурно щяхме да живеем в пещери,ако не беше ссср !?!
277
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно преди 74г В София са хвърлени над 30 000 запалителни бомби от съюзниците Англия ,Америка! Бог да прости невинните жертви !
276
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъжеството на Борисов се крие в неговите коалиционни партньори които си падат малко проруски настроени,собствено мненение ние нямаме,каквото кажат господарите от Москва.Ако ще председатели на галактическата лига да бяхме много сме си малки и слабички.
275
19
 
9
 
! Отговори
Светът срещу Русия преди 6 години
Сега се играе мачът целият Свят срещу Русия. Този мач сме го гледали вече. Спомням си как завърши предишния подобен мач с разпадането на СССР...
274
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
13 години работих за английска аутсорсинг фирма, изнесла част от дейността си в България.В началото началниците ни се опитваха да ни казват как по време на пътувания при клиентите трябва да лъжем, че сме англичани от английския офис.Беше унизително и след бунт в БГ офиса, се отказаха от безумната идея.Беше ги срам да кажат, че се опитват да пестят пари и затова са се изнесли в БГ.Нищо хубаво не видяхме от англичаните, нищо!Само интриги, мизерии, лицемерие. 2/3 от мениджърите са гейове.
273
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И след 27г. най - накрая имаме собствено мнение без да изпълняваме като папагали всичко което ни спуснат от Брюксел. БРАВО!
272
33
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Диктатурата не дава много възможности на дадена страна за развитие,благодарение на СССР сме на това дередже.Всичко се изнасяше за Русия,по магазините трън да хвърлиш нямаше какво да завлачиш.
271
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ужас !!!Не бой се, брат, Боце сам ще отиде да рита на световното, пак ще го спасим!Ти не знаеш каква милиардна аудитория ще се заформи да го гледа нашият тигър от Банкя на терена, на бас се хващам, че ще счипим всички световни рекорди по гледаемост!
270
17
 
24
 
! Отговори
Rusiq преди 6 години
Русия е фактор била е и ще бъде малоумно е да не го зачетем а българите в голама степен са некадърно неблагодарно племе - целият им напредък е благодарение на социализма и СССР - заводи магистрали пътища оформени градове панелни комплекси и много от тях все още живеят в панелки не са успели да ги боядисат в един цвят и санират дори и с плиткият си ум са забравили че соца им даде всичко това
269
16
 
7
 
! Отговори
Ужас !!! преди 6 години
Сега могат и да им спрат световното по футбол в Русия...Само се чудя тогава Боко как ще спасява руснаците...
268
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но разбира се не отричам факта че руснаците са изпратили свои войски да ни освободят въпреки че сигурно са отчели факта че подобна възможност едва ли ще им се открие,да се счепкат с турците без да им се мешат другите велики сили,все пак за такава благородна кауза!
267
35
 
7
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Ив. Костов - най-достойният премиер ИЗГОНИ 2-*** РУСКИ ДИПЛОМАТИ .работили с-у приемането на БГ в НАТО ! А този ще ни изкара от НАТО ! ПОЗОР !!! ДЕСНИТЕ....УМНИТЕ....ГРАДСКАТА ДЕСНИЦА ....КЪДЕ СТЕ ??? Б.Б. няма полезен ход - ако изгони дипломати - Т.Н.ПАТРИОТИ+БСП+ДПС+Марешки свалят правителството ! Да БГ...още ли смята ч че няма нужда от ОБЕДИНЕНИЕ с ДСБ - искали да се отличават !! СРАМ ! УНИЩОЖИХТЕ близо 300 000 гласа и ни вкарахте в положение да ни се смее ЕС и НАТО .а заслужаваме да сме АУТ !
266
12
 
36
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Аз оръжие срещу руснак не вдигам ! На брата си не посягам ! Пък бива то и заедно да се бием ....АЗ ЩЕ СЪМ ГОРД ДА СЕ БИЯ И УМРА С БРАТ СИ !