От Страсбург: Повеждаме Македония към членство в ЕС

Във фокусът на ЕС: Скандалът с Facebook
18 апр 2018 21:39,
17


България повежда политиката за присъединяване на Македония към Европейския съюз. Днес във фокуса на депутатите в Европейския парламент беше скандалът с Facebook, а в кулоарите - Западните Балкани.

След като вчера Европейската комисия взе решение за започване на преговори за присъединяване на Македония и Албания към ЕС, днес коментарите буквално заваляха, предаде специалният пратеник на Bulgaria ON AIR в Страсбург Мартина Ганчева.

"Македония е заключена в чакалнята, а България не може да ѝ предложи присъединяване, но може да ѝ отвори вратата", коментира евродепутатът Ангел Джамбазки.

Още по темата

В пленарната зала пък ключовата дума беше Facebook. Някои по-крайни депутати нарекоха социалната мрежа "илюзорна приказка със зли вълци".

Отново символичен знак за българското председателство на Съвета на ЕС беше, че дебатът започна със зам.-министъра на българското европредседателство Моника Панайотова, която съобщи, че се готви нов регламент за защита на личните данни. Той ще влезе в сила само след няколко седмици.

А еврокомисарят на правосъдието Вера Юрова пък каза, че след 25 април предстоят много солени глоби и засилен контрол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дай боже да ги дръпнем тези хора да променят коренно живота си към по добро. Те са българи и ние сме длъжни да им помогнем. Като такива имат всички наши недостатъци и затова не бива да ги съдим строго. Колкото за Албания съм доста скептичен. Имат доста да променят от политиката и мисленето си за да бъдат там. Ние още не сме достигнали западния толеранс и манталитет а те са общо взето на нивото на Турция. Изсул, изсул колкото да ни замажат очите но дефакто мразят и ненавиждат Сърби и Македонци.
14
0
 
2
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Преди БЮРМ да получи каквито и да било анонси за присъединяване, трябва да си измисли име за държавата. Ако в него се съдържа думата Македония, то тогава единственото отговарящо на истината име би било Измислена Република Македония. На нашите Бойковци обаче, им е наредено от горе да набутат държавчето в ЕС, та им е все едно май.....
13
1
 
6
 
! Отговори
А БГ преди 6 години
Оправете БГ, че и Македония ни минава по заплати.Ток - лято не трябва да е повече от 15 лв. Парно не повече от 50 лв до сто кв.Вода студена - 5лв, топла и подгряване десет, "порно" сградна - десет лв.Ей това оправете.Имам чувството че БГ политиците не са в часСложете някъв таван на печалбите и заплатите.Какво е това някъв новинар, който само чете новини по десет хиляди заплата, за какво, какъв продукт е създал за обществото?Тая държава се разпада.Махам се, отивам в Азия или Куба.Писна
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия не харесва това.Русия харесва Македония изолирана,като самата нея.
11
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повеждаме Македония.....нали знаете като ви поведе торният бръмбар къде ви отвежда? А братята македонци разбраха ли се с малякосите за името?
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде хаирлия да е! Поне няма да сме последни вече....надявам се.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тежко им на макетата и тях ще ги поджендъряват като този от видеото, ще им развият корупцията и ще ги направят стабилни на дъното.
8
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БАЙ *** ЗАПАДНОБАЛКАНСКИ.
7
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ги вкарват макетата и сърбия, че да миряса най-накрая мечката стръвница и да махне лапите си от балканите
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе ясно, България пак я ползват за изтривалка - да вадят горещите кестени с нея като с маша.Тиквата търчи наляво - надясно, като чирак, да изпълнява чуждите поръчки, а българските интереси са му на последно място.
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
pзначе нелегален *** ни съди че не сме го дондуркалиа те ни тровят 20 години с *** в лъскави опаковкии ние ги траем нашите европейски приятели дето заслужават мнага повече да бадат бомбардилани с ракети томахоук заради геноцида върху българското населениеайде дундуркайте си гербавите кратуни докато ви изпият и последната кръвчица
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Страсбург: Повеждаме Македония към членство в ЕСТе така и нас ни доведохте - много "демократично" с измама, без референдум, чрез ппродажни национални вредители като лекето Паси например.Горката Македония, няма да хароса в тоя помиярник, дето зорлем я бутат.Там в Страсбург група дебелаци се чудят кого още да набутат в "новия Рим" за да им снася приходи и данъци и да му черпят националните ресурси в своя полза.
3
2
 
5
 
! Отговори
Anus shepti преди 6 години
Тиа крадат по вече от българите.не ви требат.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"България повежда политиката за присъединяване на Македония към Европейския съюз."---А, България повежда! Не беше ли Боко Банкянскийо? :)
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не думай.