Борисов се обиди: Кой каза, че нашите бебета обичат палмово масло?

Като в комунизма сме – търсим връзки за хубава храна, каза премиерът
Обновена: 30 апр 2018 15:41 | 30 апр 2018 13:15,
286
Борисов се обиди: Кой каза, че нашите бебета обичат палмово масло?
Снимка: БТА

"Кой умник каза, че българското бебе обича по-малко мляко и повече палмово масло?". Този въпрос зададе премиерът Бойко Борисов на международен форум на високо равнище, посветен на двойните стандарти при храните в ЕС.

Срещата се провежда в София и е в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС. В нея участват еврокомисари, сред които Вера Йоурова, комисар по правосъдие, потребители и равнопоставеност, министри на икономиката, земеделието и здравеопазването от държавите - членки на ЕС, представители на Европейския парламент.

Още по темата

Пред участниците във форума премиерът обясни, че преди 10 години България е давала 1 млрд. лева за здравеопазване, а сега дава близо 5 млрд. лв. на година. В същото време българите били едни от най-болните в Европа и умирали най-много от сърце.

"Двойните стандарти при храните накараха 100 млн. души да се чувстват като аборигени", каза още министър-председателят. Той се зарече на следващото заседание на европейските лидери да им даде да ядат това, което ядат българите.

"Дали ще я хапват с удоволствие, така както българите?", запита той, цитиран от "Фокус".

Борисов обясни, че би се срамувал много, ако е на мястото на тези вериги и производители.

"Страшно обидно звучи. Всички, които ме познават знаят, че съм един от най-големите защитници на европейската перспектива. Не ми е минавало през ума, че е възможно такива големи авторитетни компании да си позволят да правят подобно нещо", каза Борисов.

Той допълни, че България винаги се е отнасяла с голямо уважение към големите вериги, помагала им е за навлизането у нас, за свободния пазар. Но двойният стандарт на храните бил безобразен.

"Да даваш на бебетата по-лоша храна? Едно време в казармата пишеше: "Службата е тежка, но за сметка на това продължителна". Сега можем да сложим – "Храните са вредни, но за сметка на това по-скъпи", каза още българският премиер.

"Дали е нормално да търсиш като през комунизма връзки, за да си набавиш от истинския ЕС храни за децата. Както Вера каза, че е баба, така и аз съм дядо. Не очаквах, че до там могат да са се развили нещата във времето", каза още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаха Бойко, дай им палмово масло и на тях да ядат! Хахахахахаха
231
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако всяко дете не яде филия със свинска мас няма да порасне умно и красиво..мдааа .
230
4
 
19
 
! Отговори
Кой? преди 5 години
Борисов го правили на абориген? Някой му казал, че не е такъв, и той взел та повярвал.
229
3
 
28
 
! Отговори
А аз? преди 5 години
Борисов се обидил... Ами аз? Аз не съм ли обиден от борисов, че все гласувам срещу него, както и масата народ, пък той продължава да ни досажда?
228
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този говори така, все едно не управлява 9 години. Той никога нищо не знае.
227
5
 
8
 
! Отговори
Боко преди 5 години
Аз обичам палмово масло- светя, буйствам и ненавиждам другарите от герп. Забранете ми да го ям- а да ви видя, демоникрати таквиз!
226
6
 
4
 
! Отговори
Поляк преди 5 години
***, бягайте където щете, само не ни пречете да ви ликвидираме! Защо сте ни, да ви храним и поим , а вие да гласувате срещу любимите ви герб!
225
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мога да каже чистосърдечно на тези изказвания на премиера БРАВО го подкрепям. Но трабвше и на това европредседателство господата гости да хапнат това което ежедневно има българинът на масата като храна за да видят за пкакво става дума.
224
2
 
16
 
! Отговори
Кривондел преди 5 години
Това е времето да сме единни и да накажем тези, които ни тровят...като просто не купуваме отровите им. Четете етикетите, карайте и близките си да четат.
223
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да сравняваш бакятския *** с орбан все едно кон с куцо магаре
222
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тази държава,качествено мляко можеш да пиеш,само ако си издоил коча.Иначе всичко останало излита за навън. Палмовото пасло след като се приеме орално,се отлага по кръвоносните съдове на мозъкът,и е много по опасен от каквато и друга фалшива храна.Плаките като зяло са опасни и за тромбофлибитните хора.Не сте ли се запитвали,защо маргаринът се продава с цялата гама витамини вътре ? Ами уж да ви изчисти кръвоносните съдове,от вредните не разграждащи се ,,полезни'' палмови мазнини.
221
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
223,ти май не живееш в тази държава.Диетолози непрекъснато алармират за двойния стандарт в храните и по-ниското качество за източна Европа,след изследване на съдържанието.Журналисти също правиха изследване в независими лаборатории някои стоки и също се разбра за двойния аршин.Само ти не си разбрал.Живей си в заблудата,лошото е,че не си единствен.
220
4
 
17
 
! Отговори
ПРЕДИ 10 преди 5 години
ГЕРБ приеха тези ЗАКОНИ . Тези Изтровиха Народа .
219
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти да видиш!Обижда се на двойния стандарт при чуждите производители,а не се обижда на нашите,които от години ни тровят с палма и магазините са пълни с родни продукти всички с палмово масло.12 000 тона годишно кой мислите го е изял.Ние,а не депутати , министри и премиери.Те ядат други храни,затова не знаят какво ядем ние или се правят,че не знаят.
218
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наши търгаши пробутват *** с канцерогенните съставки и обвиняват съседите. Баници, милинки, пържени картофи, риба и всякакви други ***, с които се тъпче нашенецът на крак всек ден, кой ги прави?! То бива, бива промиване на малки мозъци...
217
1
 
22
 
! Отговори
сомб реро преди 5 години
Трябва да съм изял еднаа гора палми ,на масло.И кило изотопи.Нощно время светя ,като лед лампа със син ореол.А в ума ми звучи натрапчива ода за радостта.
216
3
 
12
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До до Герб Forever"Герб Завинаги" е просто поредното свидетелство за нивото на всеки един в ПП ГЕРБ, а то е катастрофално. Иначе, претенцията, че са най-кадърни да управляват държавата е голяма. Нос е вижда, вече с "Борисов 3", че това е просто претенция, без никакво реално покритие.
215
6
 
14
 
! Отговори
до Герб Forever преди 5 години
Ей Герб Forever, с какво си се надрусал или си просто си пиян или страдаш от временна загуба на паметта. Сериозно ли вярваш, че Бойко мисли за ,,благоденствието" на народа си? Ако Европа каже, Бойко продай половин България на Турция,за да влезеш в Шенеген, вождът няма и да се поколебае,защото за него само София е България. Или може би коментарът е написан от от ханъмата му Цветан Цветанов?
214
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не си губете времето да коментиратеалчноста продажноста и гьонсуратизма на банкянската кратуна са безкрайнии за това са виновни всички българи или ако не всички то 80 те% дебилчетадето избират такива гнусари
213
3
 
16
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Борисов, не е Орбан и никога няма да бъде. Да не кажа, че нищо не е научил от учителя си, бай Тошо във вътрешно политически план. Във външнополитически е "успешен", просто, защото изпълнява нареждания.