Борисов се обиди: Кой каза, че нашите бебета обичат палмово масло?

Като в комунизма сме – търсим връзки за хубава храна, каза премиерът
Обновена: 30 апр 2018 15:41 | 30 апр 2018 13:15,
286
Борисов се обиди: Кой каза, че нашите бебета обичат палмово масло?
Снимка: БТА

"Кой умник каза, че българското бебе обича по-малко мляко и повече палмово масло?". Този въпрос зададе премиерът Бойко Борисов на международен форум на високо равнище, посветен на двойните стандарти при храните в ЕС.

Срещата се провежда в София и е в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС. В нея участват еврокомисари, сред които Вера Йоурова, комисар по правосъдие, потребители и равнопоставеност, министри на икономиката, земеделието и здравеопазването от държавите - членки на ЕС, представители на Европейския парламент.

Още по темата

Пред участниците във форума премиерът обясни, че преди 10 години България е давала 1 млрд. лева за здравеопазване, а сега дава близо 5 млрд. лв. на година. В същото време българите били едни от най-болните в Европа и умирали най-много от сърце.

"Двойните стандарти при храните накараха 100 млн. души да се чувстват като аборигени", каза още министър-председателят. Той се зарече на следващото заседание на европейските лидери да им даде да ядат това, което ядат българите.

"Дали ще я хапват с удоволствие, така както българите?", запита той, цитиран от "Фокус".

Борисов обясни, че би се срамувал много, ако е на мястото на тези вериги и производители.

"Страшно обидно звучи. Всички, които ме познават знаят, че съм един от най-големите защитници на европейската перспектива. Не ми е минавало през ума, че е възможно такива големи авторитетни компании да си позволят да правят подобно нещо", каза Борисов.

Той допълни, че България винаги се е отнасяла с голямо уважение към големите вериги, помагала им е за навлизането у нас, за свободния пазар. Но двойният стандарт на храните бил безобразен.

"Да даваш на бебетата по-лоша храна? Едно време в казармата пишеше: "Службата е тежка, но за сметка на това продължителна". Сега можем да сложим – "Храните са вредни, но за сметка на това по-скъпи", каза още българският премиер.

"Дали е нормално да търсиш като през комунизма връзки, за да си набавиш от истинския ЕС храни за децата. Както Вера каза, че е баба, така и аз съм дядо. Не очаквах, че до там могат да са се развили нещата във времето", каза още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не вярвайте на балона,който ви надува премиера.Просто не купувайте продукти с палмово масло,независимо дали са наши или вносни.А когато на опаковката на чуждия продукт има изредени страните за които е произведен(обикновено това са страни от източния блок)не ги купувайте.Това е сигурен знак,че са ***.Само когато има залепен допълнително етикет на български,шанса да е по-качествено е по-голям.
211
2
 
5
 
! Отговори
Трговц на палм.масло преди 5 години
Аз казах,а другарката Нинова го доказа!
210
2
 
2
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
....zashto go narichate s tolkova slojna duma " populist " ?...toi parvo triabva da se razporedi da mu ia obiasniat .che da vdene I chak togava da izrasi drug biser !!!
209
9
 
3
 
! Отговори
мухахах преди 5 години
Бойкоооооооооооооо, редовно купувам и пращам в БГ натурални сокове на Сан Бенедето със стекове-дъщеричката ми ги харесва. Подсладителя е "фруктозен сироп", не захар!! И ко??? Цялата "***" Европа го пие без проблем а ние сме "най-най"???? Айде бе, ама сериозно ли??
208
2
 
9
 
! Отговори
Боко плешивия шишко преди 5 години
Хайде пак сеирджията ми го хвалите . ако беше си давал заплатата от 5 бона на гладните щеше да го благославяте а тоя тумбак яде пие и се подиграва и вие ми го набивате . не ми е приятно да чета за боко плешивия . и това ми било жълта преса и новини. Гнусна история.
207
3
 
21
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Господин ветропоказател, стига си се правил на РобинХуд! Вече никой не се връзва, че си голяма работа, освен заинтересованите. Качихте евро гостите на електромобили като че ли българина ги използва масово, храните ги с екстри, охранявате ги. Ами пуснете ги в провинцията особено севера по лошите пътища, нека влязат в магазина с5лева в джоба, нека видят тефтера с вересиите. Ролята на ощипана госпожица вече не върви. Важно е, че имаме финансова дисциплина и сме послушни.
206
2
 
4
 
! Отговори
мухахах преди 5 години
Бойкоооооооооооооо, идентичните Кока кола и Песи /със захар/ тук са по-скъпи с 50% !! И ко?? Италианците да се вдигнат на протест ли?
205
4
 
4
 
! Отговори
мухахах преди 5 години
Бойкооооооооооо, популист гърчав, храната в БГ е ПО-ЕВТИНА !! Да ти направя ли сравнение на цените от днес??? Освен това храните в големите вериги са 90% български!! Ай да те питам, като са толкова много качествени българските храни, що не ги намирам тук по магазините??? Единствената "стока българска" която съм видял е мая за хляб!! Нали "българското е супер"??? Ай карай я на популизма.........няма да си за дълго...........
204
3
 
7
 
! Отговори
мухахах преди 5 години
Бойкооооооооооо, голям автогол си вкарваш с този популизъм!! Кажи бе, джанъм, коя е тази верига и кое е това детско пюре с палмово масло!! То от това по-голяма санкция няма!! Приключили са с продажбите форевър!! Да ама.............май стил Мая Общата взе да я караш!
203
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярно е, че нашите политици гледат накъде духа вятъра. Спомням си, че унгарците първи скочиха срещу двойния стандарт на храните. Жалки са, щеше да е смешно, ако не е толкова тъжно.
202
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПИТАЙТЕ БОРИСОВ -ЗАЩО СЛЕД КАТО ВЕЧЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ УПРАВЛЯВА НИЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СМЕ НАЙ БЕДНИТЕ В ЕВРОПА - С АФРИКАНСКИ ЗАПЛАТИ.....
201
0
 
11
 
! Отговори
stoian79 преди 5 години
GNUSEN POPULIST.
200
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те вашите бебета растат далече,и се хранят само с ,,органик фууд'' братле.Проблемът е с ,,нашите'',не с ,,вашите''. Не може при всеки проблем да се сещаме само за ,,нашите''.
199
2
 
16
 
! Отговори
www преди 5 години
ТОЯ НАИСТИНА НЕ ЗНАЕ ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМА ИСТИНСКО МЛЯКО ПО МАГАЗИНИТЕ - ЧЕ ВСИЧКО ПРОИЗВЕДЕНО ТУКА ЗАМИНАВА ЗА ЗАПАДА А ТЕ НИ ПРАЩАТ ТЕХНИТЕ ОТПАДЪЦИ ДЕМЕК ПАЛМОВОТО МАСЛО ...
198
0
 
3
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...a koi e kazal ,che neuk I korumpiran chovek moje da rakovodi tsiala darjava I to uspeshno ?
197
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
банкянски *** и достойнствоайде не се надайте бреутре ще се изока водещият му офицер цецо шестако и тогава ще видите колко работа са свършили и кой е виновен и ще ви разправят за досиетата от преди 30-40 години
196
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
банкянския мозък отново демонстрира безкрайното си дебелоочие и гьонсуратизъмами 8 години си на власт и народа го тровят като за последноама май си го е заслужил- да търпи такива управници
195
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ръцете на управляващото мозинство е да забранят влагането на вредни съставки в хранителните продукти, в Европейските страни ги ограничават, другаде ги забраняват. Нашите закони го позволяват.
194
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Банкянски мозък отново демонстрира, колко е неадекватен и колко далеч е от проблемите на България и българите!
193
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МНО трябва с закон да спре не само ,,палм-оливът'',но да се спре и производство-продажбата на ,,магарин''.Изпукахме бре,не виждате ли че не остана дори и болен народ за лекуване.Хората тръгнаха по света да търсят баячи,и това им е последната надежда.Засрамете се.