Борисов се обиди: Кой каза, че нашите бебета обичат палмово масло?

Като в комунизма сме – търсим връзки за хубава храна, каза премиерът
Обновена: 30 апр 2018 15:41 | 30 апр 2018 13:15,
286
Борисов се обиди: Кой каза, че нашите бебета обичат палмово масло?
Снимка: БТА

"Кой умник каза, че българското бебе обича по-малко мляко и повече палмово масло?". Този въпрос зададе премиерът Бойко Борисов на международен форум на високо равнище, посветен на двойните стандарти при храните в ЕС.

Срещата се провежда в София и е в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС. В нея участват еврокомисари, сред които Вера Йоурова, комисар по правосъдие, потребители и равнопоставеност, министри на икономиката, земеделието и здравеопазването от държавите - членки на ЕС, представители на Европейския парламент.

Още по темата

Пред участниците във форума премиерът обясни, че преди 10 години България е давала 1 млрд. лева за здравеопазване, а сега дава близо 5 млрд. лв. на година. В същото време българите били едни от най-болните в Европа и умирали най-много от сърце.

"Двойните стандарти при храните накараха 100 млн. души да се чувстват като аборигени", каза още министър-председателят. Той се зарече на следващото заседание на европейските лидери да им даде да ядат това, което ядат българите.

"Дали ще я хапват с удоволствие, така както българите?", запита той, цитиран от "Фокус".

Борисов обясни, че би се срамувал много, ако е на мястото на тези вериги и производители.

"Страшно обидно звучи. Всички, които ме познават знаят, че съм един от най-големите защитници на европейската перспектива. Не ми е минавало през ума, че е възможно такива големи авторитетни компании да си позволят да правят подобно нещо", каза Борисов.

Той допълни, че България винаги се е отнасяла с голямо уважение към големите вериги, помагала им е за навлизането у нас, за свободния пазар. Но двойният стандарт на храните бил безобразен.

"Да даваш на бебетата по-лоша храна? Едно време в казармата пишеше: "Службата е тежка, но за сметка на това продължителна". Сега можем да сложим – "Храните са вредни, но за сметка на това по-скъпи", каза още българският премиер.

"Дали е нормално да търсиш като през комунизма връзки, за да си набавиш от истинския ЕС храни за децата. Както Вера каза, че е баба, така и аз съм дядо. Не очаквах, че до там могат да са се развили нещата във времето", каза още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
2
 
22
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Обидно е да ни управляват простаци.
191
0
 
21
 
! Отговори
ГМО преди 5 години
Крадецър вика дръжте крадеца! Въпросните големи вериги се ползват с протекцията на държавата, отделно държавата ен налага забрани и затова ни тъпчат с ***!!! От него зависи, а той щял да дава на евролидерите да ядат нашата храна, типично малоумие в негов стил!
190
2
 
25
 
! Отговори
шаш преди 5 години
Бойко, изненадва ме факта , че ти си изненадан. Нима от вчера стои ред българина този проблем ? Ние от приемането ни в Е С се храним с подобие на храна.Ти сега реагираш , след като много се разболяха , а други не оцеляха , благодарение на имитиращите - хляб, масло, сирене и пр.,с 99% палмово масло.
189
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Връщайте се по селата и си произвеждайте качествена храна! Не бъдете роби на системата! Не виждате ли, че ни унищожават съвсем умишлено? Банки,ипотеки,гмо храни,стрес,високи цени! Върнете се към природата и бъдете независими!
188
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вишеградската четворка реши проблемът с двойните стандарти с храните и Борисов веднага се приши и той, въпреки че ГЕРБ от 2012 отказваха да се разследва и налагаха вето.Най-малко 15 години ни тровят с гмо и *** и затова много българи са болни,а 250 000 двойки бездетни.Бойко,ти ще влезеш в историята като Бойко ***!
187
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баце да ни разкара от ЕС. не стига, че на мястото на Южен поток се строят 2 други - северен 2 и турски, ами и ни пробутват трето качество храни, защото второто качество са за полша, чехия и унгария. Баце ако има някакво останало достойнство трявба веднага да започне процедура по Българекзит. Защото с всяка изминала година става все по - зле и по - трудно.
186
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ще стане като с лекарствата, като поискахме нормални цени като на запад и веднага изчезнаха по- скъпите лекарства- нямали интерес от пазара... За храните , обаче, няма лошо да си приберат обратно ***- ще си ядем наши. Купувайте българското- просто е!
185
2
 
8
 
! Отговори
PD преди 5 години
Баце е прав!. И с тези разсъждения, ще дойде нов опит да се върнат нещата в правилното русло. Не сте забравили за опита за стандарт от преди няколко години. Бизнеса нарочно го компрометира, заради печалби и невъзможност да го подържа. НО разходите за здравеопазване, по чисто сметкаджийски, ще се върнат в форма, завишен нормативен контрол. А ако някой бизнесмени, не схванат за какво иде реч, може и да им мине църна котка път. Скоро и рушвета няма да им помага. Щото не само Баце има рода.
184
0
 
27
 
! Отговори
мнение преди 5 години
Шапки долу пред Мая Манолова за борбата й с това! Тази жена каквото и да подхване го прави! А този.......без коментар!
183
0
 
24
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
Що за народ може да търпи 10 години "управление" на този????
182
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бочко шашмата!
181
1
 
7
 
! Отговори
Боци преди 5 години
Бьлгарските колбаси са, тотал ***! За разлика от чуждестранните стоки пак ни бият по вкус тьй казано по бойковски!
180
0
 
25
 
! Отговори
А, СЕЛСКА ТИКВО??? преди 5 години
И ПАК ОТКРАДНА ИДЕЯ /МАЯ МАНОЛОВА МНОГО ХРАБРО СЕ ХВЪРЛИ СРЕЩУ ДВОЙНИТЕ СТАНДАРТИ ПРИ ХРАНИТЕ/И ПАК СЕ ОКИЧИ КАТО ПРЪВ БОРЕЦ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ. НЕ МОЖЕ ПРОСТАТА КРАТУНА ДА КАЗВА, КАКВОТО КАЖАТ НАЧАЛНИЦИТЕ ОТ БРЮКСЕЛ, А ТЕ В ПРАВ ТЕКСТ НИ КАЗВАТ, ЧЕ СМЕ ВТОРА КАТЕГОРИЯ ХОРА И ИЗВЕДНЪЖ ВИЖДАТЕ ЛИ ,АРТИСТЪТ ОТ СЕЛСКАТА ВЕЧЕРИНКА ВЕЧЕ Е ОБИДЕН ОТ ИМЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА. А ЗАЩО НЕ Е ОБИДЕН ЗА БОЛНИТЕ ДЕЦА - ОТКАЗВА ДА СЕ СРЕЩА С ТЯХ И РОДИТЕЛИТЕ ИМ, ЗАЩО НЕ Е ОБИДЕН ОТ НИСКИТЕ ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ??
179
1
 
16
 
! Отговори
До Жоро преди 5 години
Ами Жоро,не си продавай млякото евтино,прави сирене без палма и всички ще купуваме от тебе.
178
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз съм ти обиден,че заплатата ми е 10 пъти по-ниска от тези в европейския съюз,а пенсията на баба ми я обрича на гладна смърт ако не съм аз,но на теб какво ти пука.
177
2
 
16
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
всичко отдавна е загубено...с к'во желание да се гледат животни, като литър мляко се изкупува за 40-45ст....че то половинка минерална вода струва повече...и дори при такава цена, пак се разрежда 1 към гьотере докато стигне до щандовете
176
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи Бойко се е обидил на началниците си,че ни смятат за второ качество хора,защото Меркел поддържаше двете скорости и двата стандарта,а нашия и правеше метани и я посрещаше с букети.А дали тя е разбрала,че Бойко и е обиден.
175
2
 
26
 
! Отговори
До 174 преди 5 години
Имаш право,но само донякъде.Защото при едно журналистическо разследване българските краставици бяха с нитрати,а гръцките-не.Българското краве масло беше с примеси,а немското-не.Защо,бе,защо тровите собствения си народ?Протестираме,и то с право срещу чуждите производители,а какво да правим с нашите?
174
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все още има български кашкавал, сирене, плодове и зеленчуци, месо, мляко. Ако Баце реално беше загрижен за нещо, щеше да провери българските фирми произвеждащи тези продукти, дали спазват стандартите. Ако ги спазват, по-добре за тях, защото хората ще спрат да купуват вносни продукти и ще купуват повече българско. Това сегашното е евтин популизъм, за да се нарочи някакъв външен враг.
173
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз съм обиден,че част от 80-те % те избраха за министър председател,но какво да се прави,това е положението.