Сорос предрича: Втори референдум за Brexit до дни!

Разводът на Лондон с ЕС ще трае поне 5 г., прогнозира той
30 май 2018 15:15,
55
Сорос предрича: Втори референдум за Brexit до дни!
Снимка: Reuters

Втори референдум за излизането на Великобритания от Европейския съюз ще бъде обявен до дни. Това прогнозира милиардерът Джордж Сорос, цитиран от The Independent и БТА.

Според Сорос изгледите за продължителния развод на Великобритания с ЕС може да съдействат за убеждаването на британците, че членството в общността е в техен интерес.

"Разводът ще бъде дълъг процес, вероятно ще отнеме повече от пет години. Пет години са цяла вечност в политиката, особено в революционни времена като сега", каза той в реч в Париж.

Има информация, че финансистът е дал около 500 000 британски лири на организацията "Най доброто за Великобритания" ("Best for Britain"), създадена миналата година от противничката на Брекзит Джина Милър, уточнява изданието. Според публикацията се очаква групата да публикува програмата за своята кампания на 8 юни, призовавайки за втори референдум.

"В крайна сметка британците са тези, които трябва да решат какво искат да правят. Ще бъде обаче по-добре, ако те вземат решение по-скоро, а не по-късно. Именно това е целта на инициативата, наречена "Най-доброто за Великобритания", която аз подкрепям", заяви Сорос.

"Най-доброто за Великобритания" се бореше и помогна за извоюването на съдържателно парламентарно гласуване, което включва възможността въобще да не се напуска. Това би било добре за Великобритания, но също така би направило голяма услуга на Европа, като отмени Брекзит и не създаде трудна за запълване дупка в европейския бюджет", каза той.

"Но британската общественост трябва да изрази своята подкрепа с убедителна разлика, за да бъде възприета сериозно от Европа. Именно към това се стреми "Най-доброто за Великобритания", като ангажира избирателите. Тя ще публикува своя манифест в следващите няколко дни", заяви още милиардерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало евроътлъниците, защо не пищите нещо от сорта намеса във вътрешните работи на суверенна държава. Борец за човешки права бил-фашистка ***. Като спонсорира размириците след президентските избори 2016. Много бързо по *** се завря в свински *** и ни хък ни мък. А сега се заел островитяните да оправя. Искам да чуя Терезка как цвили за намеса от чужда държава. Майтап.
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С 500 хил пандура едва ли ще предизвика втори референдум, виж ако беше 500 милиона по-може, но пак не е сигурно...
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хм... ами то първата лястовичка за "връщане на план А", беше "почерняването на двореца", случило се миналата седмица...хм, двойно го играят ...
21
2
 
13
 
! Отговори
сара преди 5 години
Е, това демократично ли е - референдум до постигане на желания / от някои / резултат ???
20
4
 
15
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До СоросоидМааа, колко минуси ти набхиме, па Орбан му наби, най-големият минус на Сорос;)))
19
5
 
4
 
! Отговори
Мумията проговори! преди 5 години
А на тебе ти давам година, две...
18
2
 
8
 
! Отговори
Абичуренд преди 5 години
даите нещо за зодийте
17
3
 
19
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Дъртия рептил кога ?
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А къде беше Сорос по време на референдума "за" Брекзит? Да не се окаже, че и за него е платил?
15
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е Copoc прокажената бяла раса със еврогейталашкитте си ценности трябва да се унищожи. А за завистниците дето плюят ще ви кажа, че тоя има син и синът му е още по-голям борец за права и демокрация.
14
0
 
25
 
! Отговори
Киро преди 5 години
Хайде да приключват вече с този Brexit, от 2016 е само на думи.
13
4
 
2
 
! Отговори
Грюгер преди 5 години
възможно...
12
44
 
12
 
! Отговори
Соросоид преди 5 години
Сорос е велик, завистници. Каквото каже Сорос, това ще бъде! Евреите владеят света, която нация има най-много евреи, тя владее света! Затва САЩ, Израел и Франция са нумеро уно! Завистници, ЕВРЕИТЕ СА БОГАТСТВО за всеки народ защото са свръх умни и са КЛАСА над сeляците от други националности! Сорос президент але але!
11
6
 
21
 
! Отговори
Пукни преди 5 години
най-накрая изчадие проклето
10
7
 
19
 
! Отговори
88 преди 5 години
Без значение националността - ЕВРЕИН!
9
6
 
13
 
! Отговори
казанджията преди 5 години
До Пчеличката МаяТоя дъртия , понееее има парета, сигурно му бият стволови клетки да се подмлади...ТОТАЛЕН ЕСЕСОВЕЦ!!!!
8
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 години
Пет години са цяла вечност в политиката, особено за 93-годишният социален_инженер/вампир Сорос...! Самият Джордж Сорос е изпълзял изпод големия камък ... за да даде изявление...голяма радкост ,наистина !!! Явно кризата и паниката при 'либерастите' е огромна ! Изпуснахте края... сега идва времето на 'популистите' 'националистите' , 'Путинистите' , времето на лъже_демокрацията идва към края си !
7
18
 
9
 
! Отговори
Виктор преди 5 години
До ЧиновникТо пък Путин щото ич не лъже а? Русофил!!!
6
7
 
18
 
! Отговори
Телеграф преди 5 години
Австралиецът Мърдок наред с всичките си вестници и телевизии плюс група американски милиардери наляха милиони в Брекзит кампанията. Те бяха в основата на безкрайните лъжи за прииждащите българи и румънци преди години и на всички други *** обещания - милиони за NHS, безпроблемна граница с Ирландия, бум на търговия и т н. Нищо от това не се случи.
5
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не не не, твърд Брекзит. Чао, довиждане, лека нощ!