Брюксел: Съдбата на Пенка е в ръцете на българите

Петицията в защита на добичето надмина 21 600 подписа
8 юни 2018 20:12, Екип на Dnes.bg
33
Брюксел: Съдбата на Пенка е в ръцете на българите
Кадър: Bulgaria ON AIR

Доколкото сме информирани, съдбата на кравата Пенка още не е решена и е изцяло в ръцете на българските власти. Това заяви днес Европейската комисия по повод българското добиче, което се заблуди и напусна територията на ЕС към съседна Сърбия.
 
След като беше върната, кравата е заплашена със смърт, защото е влязла на територията на общността без нужните документи, че е здрава. Според Европейската комисия става дума за правилата за внос на животни, чието месо се използва за храна.
 
Пенка беше доставена със здравни сертификати от сръбски ветеринар и въпреки че изглежда напълно здрава, българските санитарни власти обявиха, че най-вероятно тя ще бъде заклана, за да бъдат спазени европейските правила.

Още по темата

Еврокомисията обаче съобщи, че не е информирана, че такова решение вече е взето. Напротив, изследванията, които трябва да установят, че Пенка не е прихванала някаква болест в дните, в които е била нерагламентирано в Босилеградско, продължават.
 
Някои тестове отнемат повече време и резултатите все още се очакват, коментира говорител на Еврокомисията.
 
„Българските власти сега са отговорни за това да се докаже, че тя е здрава и ще може да се върне обратно в стадото си“, заяви говорителят.
 
Пенка се превърна в световна звезда и подкрепата за нейното спасяване не отслабва. Световните медии по цял свят, включително в Близкия изток и Югоизточна Азия публикуваха подробни статии за случая. В Индия, където кравите са свещени животни, темата представлява медиен хит. Най-много публикации обаче излязоха във Великобритания, където Пенка се превърна в символ на европейската бюрократщина и оправдание за Brexit-а. Най-големите британски таблоиди публикуваха анализи за пенкината участ и изпратиха на място кореспонденти в село Копиловци, за да видят кравата Пенка. Най-многотиражният вестник в Европа, германският „Билд“ също й посвети статия.
 
Британският вестник „Телеграф“ започна онлайн подписка, в която настоява за милост. Тя ще бъде внесена в Европейския парламент. За по-малко от седмица тя събра над 21 600 подписа.
 
Британският евродепутат Джон Флак писа на председателя на Европейския парламент Антонио Таяни и на премиера Бойко Борисов с апел за милост към кравата Пенка и обеща да покрие разходите по всички тестове, които трябва да бъдат направени, така че животът й да бъде запазен.


33
Още по темата: Брюкселкравата Пенка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мисля, че трябва да благодарим на ББ (Банкянския Боко).
Британският евродупутат Джон Флак писа на премиера Бойко Борисов с апел за милост към кравата Пенка, и Боко я е помилвал.
От СКРОМНОСТ, Борисов РАЗПОРЕДИ да НЕ СЕ СПОМЕНАВА в медиите относно ПРИНОСА му за щастливия край на сагата "Пенка".
27
0
 
2
 
! Отговори
Бойко купи я кравата преди 7 месеца
Бойко, що не купиш кравата? В Банкя може да ти е полезна, имаш си градина с магнолии, тъкмо и прясно мляко всеки ден ще имаш и теле ще ти се роди. С телето може да си играе и внучето ти. Цветанов ще ти прави кисело мляко и сирене. Имаше пари да обиколиш Балканите, не ти ли останаха пари да купиш и една крава?
26
0
 
16
 
! Отговори
Съвет преди 7 месеца
Да осъдят Пенка условно , две години да не стъпва в Сърбия.
25
0
 
14
 
! Отговори
ognyanz преди 7 месеца
В ЕС смъртната присъда е забранена. Пенка да я вкарат в затвора. А може и на изпитателен срок, както се прави за етноса.
24
0
 
1
 
! Отговори
Кравите ОПРОСТЕНИ преди 7 месеца
"Ние животните сме лесни..НАС ни ОПРОЩАВАТ консуматорите на мляко и месо.. С храненото проучват несъзнателно всички стриктно и дават несъзнателно информация на околната среда." подава споко кравата..
23
1
 
1
 
! Отговори
Послание от кравата преди 7 месеца
Пенка на снимката подава Ограбват жестоко БЪлгарския народ няма никаква милост.

След като избиха милиони домашни животни и птици 1991 - 1998 година сега отравят и увреждат милиони хора. Ограбващи десетки милиарди годишно от народа/около 23 000 000 000 / не дават пари з а раждане и отглеждане на човешки деца. Свършват се българите по света..ВЪВ фермите са внедрени жестоко вредни уреди подобни има в болници и училища..
22
3
 
10
 
! Отговори
МНОГО ПОЗНАТО преди 7 месеца
ТАКА СИ ЗАТВОРИХМЕ РЕАКТОРИТЕ, ТАКА СИ НАРЯЗАХМЕ РАКЕТИТЕ, ТАКА СИ СКАПАХМЕ АРМИЯТА, ТАКА СЕ ОТКАЗАХМЕ ОТ ЮЖЕН ПОТОК...........МНОГО СТРАННО ЧЕ ВИНАГИ САМИ СИ ГО ПРАВИМ БЕЗ АБСОЛЮТНО НИКОЙ ДА НЕ НИ Е ДАВАЛ ЗОР.......ЕТО ДОРИ ХОРАТА ОТ ЕВРО ПАРЛАМЕНТА КАЗВАТ ИНДИРЕКТНО ....ЧЕ КОЙ Е КАЗАЛ ДА Я КОЛИТЕ .....ПЪЛНИ ***....
21
0
 
11
 
! Отговори
Софиянец преди 7 месеца
А хилядите мигранти,влезли през Турция без документи?Каква е разликата?Да ги убием ли!?
20
0
 
12
 
! Отговори
noema c kumapama преди 7 месеца
"След като беше върната, кравата е заплашена със смърт, защото е влязла
на територията на общността без нужните документи, че е здрава." значи, по гей-брюкселската логика кравите не могат да пресичат границите на ес без документи, но всички останали могат... че даже има и квоти за разпределение. кривите краставици и кривите ниви са забранени от гладките мозъци.
19
0
 
19
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 7 месеца
За пореден път Тикволандия счупи тъпомера. Върнала се кравата у нас, прибрана от стопанина и всичко трябваше да приключи. Но мало.умните чиновници решиха да се правят на интересни. Сякаш в Брюксел знаят нещо за тази крава. И сега от интересни, станаха смешни по целия свят. Но глу.паците са така. Искат да блеснат, независимо с какво. Важното е да бъдат забелязани. Бах... ти и БАБХ.
18
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пенка по старата българска традиция от стопанина ли си е заплодена или това е станало в Сърбия? В смисъл българско теле ли ще се роди или сръбско?
17
19
 
3
 
! Отговори
с преди 7 месеца
До къде стигнахме хората умират от глад а вие кравата ми жалите просс народ проссс до безумие !
16
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Цялата тази ситуация показва докъде е стигнало малоумието на хората. Промивката продължава.
15
0
 
14
 
! Отговори
предложение преди 7 месеца
превърнете кравата в символ на интегрирането на западните Балкани... нека бъде посланник на мира и придружава борисов при визитите му в Сърбия, Македония и Косово. ако бъде убита, това може да уплаши бъдещите членове на Ес
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А съдбата на българите в чий ръце е? На Гинка от пазарджишките села ли?
13
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Разбира се случая стана световно известен поради пълната некадърност и абсурдните закони на разни служби. И е правилно да бъде раздухан за да се види, че меринжей работа не върши. Ено време са назначавали инженери или доктори на съответните места за да могат да вземат решения тъй като като инженер или лекар знаят какво трябва да бъде направено. Сега разни калинки-меринжей само прелистват писанията и не знаят какво да правят и стават за смях.
12
1
 
24
 
! Отговори
До 3 преди 7 месеца
Не човечеството стигна до тук, само България. Дупката на Европа, на ниво Сомалия. Цяла купчина *** от властта се занимават с една крава. Брюксел намесен, цирк.
Смешна държавица сме.
11
2
 
28
 
! Отговори
Пенче преди 7 месеца
Пенка за президент. Гласувайте ЗА!
10
0
 
7
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 месеца
Още няколко дни весели разсейки за народонаселениетои няколко камъка в градината на ЕС
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пено ма, и паметник ша ти дигнат.