Сагата "Пенка" скоро ще приключи: Умъртвяват добичето!

Това не е държава, заяви собственикът й
Обновена: 6 юни 2018 17:16 | 6 юни 2018 17:15, Петя Славова
203
Сагата "Пенка" скоро ще приключи: Умъртвяват добичето!
Снимка: Кадър БНТ

Кравата-беглец от кюстендилското село Копиловци ще бъде умъртвена. Това решение е взело ръководството на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

От агенцията мотивират евтаназията на кравата Пенка с европейското законодателство и закона за ветеринарно-медицинската дейност.
 
Собственика на Пенка фермерът Иван Харалампиев е потресен от решението. "Потресен съм! Това не е държава! Искат да убият малките производители", каза той пред "Дарик".

Кравата премина нелегално границата ни със Сърбия, но няколко дни по-късно се върна. Тази нейна разходка обаче сега ще й струва живота, категорични са властите.

Съдбата й стана известна дори в Европарламента. Петиция за отмяна на умъртвяването на добичето, адресирана до Европейския парламент, до Съвета на ЕС, председателстван в момента от България и до европейския съд, бе открита в интернет.

Нейни инициатори станаха журналисти от британския вестник "Телеграф". Въпреки всичките призиви става ясно, че кравата все пак няма да живее

 


203
Още от Страната
"Тук почива" Конвенцията за правата на хората с увреждания
Напиши коментар Коментари
155
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 2 седмици
От БАБХ казали, че кравата не е случила на стопанин. Да, така е, кравата минала границата, стопанинът и той, прибрал си я обратно. Никой не е чул, никой не я е видял тая история. И вместо да си остане селска приказка, краварят бие тъпана и се обажда където му хрумне да разкаже историята, без да си дава сметка, че цялата тая работа самосезира институциите и законите. И после всички сме Же суи Пенка. А това, че законите се прилагат за едни с перо, за други с тояга е много отделна тема.
154
0
 
4
 
! Отговори
Mustafova преди 2 седмици
Кравата не е дала рушвети за да премине границата.Господ да ги съди ако убият невинното животно ,ако премине един емигрант и не го трябва да го убият не се знае с какво е заразен.
153
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Защо бе *** без подобни!!! Нали добичето не е болно. Човечеството е грешка на природата!
152
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ами то и Господ ще ги умъртви,жалки твари са някои уж,, човеци,,живо,здраво добиче ще му вземат живота просто ей така щото им е кеф, да им имам и жалкото обвинение,което е чак смешно,че животните нямат разсъдък че там е границата, нямам думи,Боже,за какво търпиш такива изр.ди...
151
0
 
14
 
! Отговори
До 136 преди 2 седмици
Брей, когато чове се види с пари, започват комплексите, даже и децата си глдат по книга. Когато овцата пуснеше дардонки в млякото, овчаря я изхвърляше с ръка и никой не е умрял от това. Изискванията ги пишат недорасли чиновници. От толкова хигиена и стерилност хората станаха стерилни, все едно в инкубатор са расли
150
0
 
4
 
! Отговори
Е12 преди 2 седмици
До пародия 145: напълно си прав!!:-)
149
12
 
1
 
! Отговори
Иванушка преди 2 седмици
Абе има си правила, като искаш субсидии и пари ще спазваш правилата. Като си кравар ще си наглеждаш кравите.
148
0
 
20
 
! Отговори
мачкат дребните земе преди 2 седмици
бабх защо не види в какви ужасни условия в свинекомплексите в боксове и мърсотия минава живота на ***, после ядем месо от животни живяли в затвор и хранени с всякакви боклуци в името на печалбата. Пържиш си свинско с лук от домашно прасе вкусно, от фермерно - смърди на ***. Във фонд Земеделие, БАБХ и най-вече в областните и общински служби по земеделие е редно да има САМО хора, които да са гледали домашни животни а не чиновници - бездушници, които вземат подкупи на едрите земеделци и мачка
147
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
По конституция президент има право да помилва хора с присъда и данъчни задължения обаче кравата не е човек. Обърнете се към Боко да нареди на БАБХ, както не си вършат работата за гмо, за пълния с пестициди хлаб и фуражи, за храните за България населението ни да е стерилно и тн да си затворят очите и за кравата. За първи път ще си затворят очите на ползу роду, затова не искат.
146
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А кланиците? Не сме ли малко лицемерници, а?
145
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Има крава-има проблем, няма крава-няма проблем.
Тия бюрократи от БАБХ действат както е завещал другаря Сталин.
144
1
 
34
 
! Отговори
пародия преди 2 седмици
ядем кремвирши без месо, сирене без мляко...защото БАБХ не работи.

лицемерните западняци ни тровят с 3 качество боклуци...БАБХ не работи.. крие ги кои са... да не им намалеят печалбите

едно добиче обърква пътя...и БАБХ се активизира и му издава смъртна присъда . ставаме за смях пред света

и най голямата пародия е, че им плащаме за всичко това от нашите данъци
143
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен147 Най-добре ще е,да го осинови.
142
2
 
14
 
! Отговори
Мани Бегай преди 2 седмици
Тия нашите кретенорахитоидни управници и ..зовете ни ще дадат за да се подмажат на смотания ЕС. Утре к'во, ако се спъна и падна 1м зад границата ще кажат, че съм хванал едра шарка и аз ще последвам кравата.
141
1
 
15
 
! Отговори
Чудомир преди 2 седмици
То работата като в разказа на Чудомир”Реви Марко реви,ти в обора ,аз на двора ,да ср радва Бай Дечо-Пора”....та и тук...кравата,стопанина да реват,да се радват Евродерективите и нашита слабоумна администрация!
140
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Наистина Радев,помилвай добичето!Можеш!Това е желанието на народа
139
0
 
29
 
! Отговори
Веган 2 преди 2 седмици
Що за малоумие?!?Значи ,по тази логика трябва да затворят всички граници и пиле да не прехвърча и хора да не преминават.Разни зарази всяко,всеки и отвсякъде може да пренесат...Давайте да избиваме всичко живо,което преминава и прехвърча през границите!!!
138
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Българина си обича животните.И никакви дивашки,***,антихуманни директиви не могат да променят това.Те и евреите ни накараха да си избием,но ние не го направихме.Няма да си убием и животните.Ако съм на стопанина,ще се залостя с пушката и ще стрелям по всеки,който дойде да ми взима кравата.Ще го снимат телевизии от цял свят,въпроса ще стане огромен и общественото мнение ще надделее.Даже и правителството ще падне,те малките камъни преобръщат каруцата
137
1
 
12
 
! Отговори
Скотоненавистник преди 2 седмици
Да беше подала молба за бежански статут в Сърбия. Явно има защо. Шматка.
136
5
 
6
 
! Отговори
Аха преди 2 седмици
Не бе, просто питам. То и с кучешката тения така. Но иначе сме сърцати защитници, до врататА на моргата, когато видим с очите си .. заслужаваме си съдбата