Меркел: Съдбата на Европа е на карта заради мигрантите!

Германският канцлер призова за мултилатерализъм в ЕС
28 юни 2018 12:52, Елка Василева
169
Меркел: Съдбата на Европа е на карта заради мигрантите!
Ангела Меркел. Снимка: Reuters

Канцлерът Ангела Меркел заяви пред германския парламент, че съдбата на Европа е заложена на карта заради миграционния въпрос.

"Европа е изправена пред много предизвикателства, но предизвикателството, свързано с мигрантския въпрос, може да е решаващо за бъдещето на Европейския съюз", каза тя, преди да замине за днешната среща на върха в Брюксел.

В речта си пред парламента тя призова за мултилатерализъм вместо за едностранни действия от страна на отделните страни членки на ЕС, защото в противен случай "никой повече няма да вярва в системата от ценности, която ни направи силни".

Още по темата

Меркел призова за сключване на споразумения за прием на мигранти с африкански страни по модела на сделката с Турция и добави, че с намаляването на броя на мигрантите трябва да бъде върнат по-стриктният имиграционен контрол отпреди 2015 г.

Канцлерът каза, че НАТО остава от ключово значение за отбраната на Германия въпреки напреженията в алианса и че Европа трябва да продължи диалога със САЩ за избягване на търговска война.

Тя говори и за необходимите реформи в еврозоната. Гръцката програма подобно на други бе голямо предизвикателство, но можем да кажем, че еврото е стабилно. Тези програми вече приключиха, страните от еврозоната са конкурентоспособни. Бе свършена добра работа и бе даден добър пример за европейска солидарност, каза Меркел.

"Но все още има нужда от реформа. Затова се споразумяхме с Франция да работим заедно" за разработване на европейски стабилизационен фонд и вид европейски валутен фонд за избягване на потенциални кризи, каза Меркел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Германският канцлер призова за мултилатерализъм в ЕС"Едно си баба знае, едно си баба бае. Докато антимигрантските държави в ЕС (че и извън ЕС- Албания) се множат тази изпушила жена става все по-неадекватна на фона на действителността. Щяла да ми предлага пари да заселвам мигранти в собственият си дом. Когато българското население се нуждаеше от пари на калпак за да си стъпи на краката се правеше на луда, а за икономическите мигранти е готова да издъни немския бюджет.
60
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако Германия се дестабилизира,то ние ще катастрофираме съвсем,така че не се радвайте.
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази как не я е срам
58
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето ползата да сме най-бедни в Европа. Целта на мигрантите не е да живеят в България при толкова богати европейски държави трябва да са мазухисти, за да останат тук!
57
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като ***, да питам просто - какво пречи, по начина по който дойдоха в европа, да си хванат абичката и по същата пътечка, мирно и тихо да си се върнат обратно.нали старите патрони ги изгърмяха в сирея, изпробваха си новите пушкала - едните ф35, другите с-400, учението свърши - прибирай си обратно!какво пречи това да стане? защо милиони араби, да се заселяват в и без това задъхваща се европа, като в африка навсякъде е празно. на марс искат да кацат, а не могат една пустиня да облагородят!?
56
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая още ли не са я вкарали в психодиспансер? Тази е по-луда бабичка и от Хитлер. От тези немци само някакви побърканяци стават канцлери. Предлагам да построим една огромна стена около германия за да не ни занимават, нас нормалните хора, с техните лудости. Да си вземат гербаджиите, нпо-тата и останалите на които плащат с тях!!
55
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който ги е канил да си ги приема! Тва ся кво е - все едно да поканя 20 човека на гости, но после да кажа то има място само за 3-4 и да почна да звъня по комшиите и ги карам да ги приютяват
54
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркелице, ако хан Тервел през 717 свети Тривелий, не беше изклал арабите, днес ти щеше да си министър председател на Гербания на куково лето. Затова вземай си гостите които си покани и си ги къткай. Падай от власт ако си писнала на избирателите си. Нас какво ни интересува твоята ПЕН СИ ОНЕРСКА ПОЛИТИЧЕСКА КАРИЕРКА?
53
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Създадоха чудовището ГЕРБ,убиха китната ми държава,над милион са в гробищата,тотална катастрофа.
52
1
 
21
 
! Отговори
**** преди 5 години
Тази кобра до кога ще я търпят още,все едни и същи лакърдии разтяга,да я разкарват,че сумати и поразии направи с тези кривозурлести дето ги призова да се мъкнат на тумби всеки ден,а останели още такива ще ги надроби,че няма оправяне вече.
51
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркелице, мигрантите не щат в България да умират от глад, защото ТИ и твоя любимец държете стандарта на живот в България с африкански заплати, и с европейски цени. А мигрантите бегат от африканските заплати, и те като българите искат европейски заплати. Меркелеце с минималната българска заплата човек може да си купи една пита кашкавал, това известно ли ти е? В България парите са в милиардерите собственици на медиите.
50
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пишете си каквото щете, но Германия ще направи всичко възможно да се отърве от гостите си и да ги изпрати на периферията, влючително България чрез подкупи, заплахи и шантаж над местната власт. Колкото по-бързо се разпадне прокажения ЕС, толкова по-бързо европейците ще могат да овладеят собствените си граници, икономики и политики и да кажат БАСТА на Германия. Успех на Италия и Вишеградската група! Няма да им е лесно. А *** немското васалче е вечно в национална катастрофа.
49
1
 
1
 
! Отговори
маке преди 5 години
що е оная сложната думичка у заглавието
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"В речта си пред парламента тя призова за мултилатерализъм вместо за едностранни действия от страна на отделните страни членки на ЕС"Ами държавите, които не искат бежанци са мнозинство, така че ти трябва да клекнеш пред желанието на мнозинството, а не обратното.
47
1
 
12
 
! Отговори
много ти здраве преди 5 години
Меркелице - кой нареди през 2015 като си казала А, кажи Б, кой нареди да се премахне граничния контрол за мигрантите? Ако ти си наредила, приеми си всичките, а като се върне контрола, тогава вече които дойдат в България, можем да ги приемем всичките?
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До сигурен1500лв. за пришълец и 2000лв. за хищник ще е издръжката.
45
1
 
27
 
! Отговори
Св преди 5 години
Имам чувството че тая женица, стои в нещо като къща на Биг Брадър, живее си там, в неведение, изолирана от външния свят, слуша си класика, и я извеждат под конвой да каже някоя глупост и пак я прибират. Като ***. Абсолютно неадекватна какво се случва, какво говорят другите "началници", хората. Или може би някаква шизофрения я обзема. Нещо като Маргарет Тачър, но по млада я натисна алцхаймер-а.
44
4
 
23
 
! Отговори
сигурен преди 5 години
БЪЛГАРИЯ ВЗИМА 100000 АРАБЕЛИ И АФРИКАНЦИ НА ИЗДРЪЖКА--ПАРИТЕ ЩЕ ГИ ГЕПАТ ГЕРБЕРАСТИТЕ,А УМНИТЕ БЪЛГАРИ ЩЕ ДАВАТ ПО 1500ЛВ НА МЕСЕЦ ЗА ПРИШЪЛЕЦ...ОТ ДЖОБА СИ--ТОЧНО!!!
43
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИЗКУФЯЛА КОКОНДРЕЛАНе е само тя,ами французите ограбиха Италия от европейска "солидарност" и за капак разтуриха Либия и ги заляха с бежанци,хората се страхуват да излязат на улицата.Бъркаха се във всеки конфликт и държава,с какво право?
42
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ СЪДБАТА НА ЕВРОПА, А СЪДБАТА НА МЕРКЕЛ!ЩОТО БАВАРЕЦА СИ ТРЪГВА И КОАЛИЦИЯТА УВИСВА, А С НЕЯ И МЕРКЕЛ.