Договориха се! ЕС постигна споразумение за мигрантите

Еманюел Макрон: Победи европейското сътрудничество!
Обновена: 29 юни 2018 11:07 | 29 юни 2018 07:08, Елка Василева
183
Договориха се! ЕС постигна споразумение за мигрантите
Доналд Туск. Снимка: архив, Reuters

Държавните и правителствените ръководители от ЕС постигнаха споразумение по миграцията след продължили над 10 часа преговори в Брюксел, съобщиха Ройтерс и Франс прес.

"Лидерите на 28-те страни от ЕС се споразумяха по заключителния документ от срещата на върха, включително за миграцията", заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск.

Министър-председателят на Люксембург Хавиер Бетел също потвърди новината, заявявайки: "Постигнахме споразумение за миграцията".

Испанският премиер Педро Санчес заяви, че ще бъдат отпуснати повече средства за справяне с миграцията.

"Италия вече не е сама след тази среща на върха", заяви италианският премиер Джузепе Конте, който първоначално блокира приемането на заключителния документ на срещата на върха на ЕС по всичките теми от дневния ред заради разногласия относно решаването на миграционната криза. Той отбеляза, че Италия ще реши по-късно дали да създаде центрове за прием на мигранти на територията си.

"Победи европейското сътрудничество", отбеляза френският президент Еманюел Макрон, излизайки от заседателната зала. "Европа ще трябва да живее с мигрантски натиск дълго време. Ние трябва да успеем да се справим с това предизвикателство, оставайки верни на ценностите си", добави той.

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че пристигащите в Европа мигранти не трябва сами да избират в коя страна да останат, предаде ТАСС, цитирана от БТА. Меркел добави, че страните от ЕС искат до 2020 г. да подсилят Европейската гранична служба /Фронтекс/ и да заделят втория транш за Турция в рамките на споразумението за бежанците.

Резултатите от тази среща на върха са много важни за германския канцлер Ангела Меркел, за да се спаси от мигрантската криза, която може да коства поста й.

Баварските съюзници на Меркел от Християнсоциалния съюз (ХСС) й дадоха срок до края на срещата на върха да намали бремето на имиграцията в Германия, която от 2014 г. е приела 1,6 милиона мигранти.

В противен случай ще й се противопоставят и ще наложат граничен контрол, което може да доведе до падане на наскоро създадената коалиция на канцлера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: Доналд ТускЕСмигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** на заплата от Гробачевските орди, Австрия е в Шенген, не ни мисли за толкова ***!!И какво като е в Шенген! Ти имаш ли си понятие какво представлява ЕС и какво Шенген? Унгария като не е в Шенген, но е в ЕС и има регистрирани, няма ли право да откаже мигранти, защото не е в Шенген?
113
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди няколко дни, тук излезе статия, че Македония я обвързват с Албания за преговорите за членството и в ЕС.Истината е съвсем друга! Македония се е договорила за започване на преговорите лятото на 2019 година.
112
1
 
12
 
! Отговори
бо тик вун преди 5 години
Уилкомен, Алейкум Асалам!
111
1
 
24
 
! Отговори
до 111 преди 5 години
договорили са се, че където са регистрирани бежанците там ги връщат. Гърция не ги регистрира, Италия не ги регистрира. Борисов всичките преминали през България ги регистрира! Сещай се сам, какво са се договорили, между редовете е!!
110
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом ги е регистрирал, а не е в Шенген, няма неИмам срещу себе си бетонна стена! Курц как е заявил, че мигранти от Германия няма да приеме, въпреки че има регистрирани в Австрия? Има солидарни страни с Германия, с които тя си е сключила двустранни договори без това да противоречи на законите на ЕС!
109
0
 
23
 
! Отговори
въпросиииии ? преди 5 години
Ако от този материал е ясно какво са се договорили, тури му пепел!
108
6
 
11
 
! Отговори
пророк преди 5 години
България ще бъде отново под Ислямско Робство, по-малко от век и половина по-късно!!
107
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАКЪВТО ВИ Е ФУТБОЛЛЪТ, ТАКАВА ВИ Е ЦЯЛАТА РАБОТА!
106
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАКЪВ ТРАУРЕН ДЕН ЗА РУСКИТЕ ПОДМЕТКИ ТУК!
105
0
 
4
 
! Отговори
до 106 преди 5 години
Щом ги е регистрирал, а не е в Шенген, няма не! това е като ти да емигрираш незаконно в друга държава, къде мислиш, ще те върнат, независимо какво мечтая министър-прецедателя. Има междунардни закони, които са над него!!
104
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината боли,Борисов ясно и ЕДНОЗНАЧНО е заявил пред европейските лидери, че България мигранти НЯМА да приеме!!!Ти телевизия гледаш ли или си си заврял носа само тук?
103
3
 
12
 
! Отговори
истината боли преди 5 години
сценарият е следният, помнете думите ми, защото Борисов е наредил и регистрирал всички бежанци влезли в България, те вече не са в България, но са регистрирани тук, освен това България не е в Шенген. Следователно, тези бежанци, намиращи се в момента в територията на Шенгенското пространство, са незаконно навлезли в него и подлежат на екстрадация! На къде ще бъдат екстрадирани - към държавата регистрирала ги като бежанци!! Това е краят братя, зощо тука за местното население няма, а още гърла идат!
102
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой разбра ли какво точно е договорено от въртогъзите фрази на Е.лка Василева?Аз доколкото схванах: Италия ги е отсвирила. Значи на Бойко ще ги харижат.
101
2
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Мюмюн Макрон е много долно човече! Дразни все повече.
100
0
 
13
 
! Отговори
Сериозно преди 5 години
Никой не търси причината за проблема /Европа да се напълни с мигранти/ и начин за решението му, а се набляга на следствието - вече наводнена с мигранти и как да ги разпределяме по държави... Въпросът е кой има интерес от това? Вместо от ЕС да поставят въпроса пред ООН и др. компетентни институции за спиране на това безумие хора масово да напускат страните си, тантето, макарона, труск и др. се чудят как да ни нататрузят още от все прииждещите мигранти... Доказателство, че са по-зле и от СИВ.
99
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не мога да разбера следното нещо. когато бе операция Пустинна буря Франция се набута да разбутав Ирак. когато Стана работат с Либия Саркози се набута да разбутва Либия. Сега когато трябав да се приемат имигранти, Макрон не иска да приема Имигранти? не е ли малко лицемерно?
98
0
 
7
 
! Отговори
мистър Хикс преди 5 години
Ес ще се нуждае от 10 000 граничари до 2020 г. заяви Еврокомисията - и кой ще поеме имигрантите дотогава? щом не са регистрирани в Гърция, а другите не ги искат?
97
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В гърция също не са регистрирани бежанците . ....Според Борисов Балъгария не трябва да страад от тоав че бежанциет са регистрирани - само че точно така ще стане!
96
0
 
10
 
! Отговори
мистър Хикс преди 5 години
българия няма да сключва двустранни отношения за връщането на бежанци както предлага канцлерката Меркел. Това обяви Бойко Борисов на заседанието наЕвропейския съвет вчера. България е в съвсем различно положение спрямо Италия- ВСИЧКИ БЕЖАНЦИ СА РЕГИСТРИРАНИ! - браво и сега не е проблем да ни ги върнат!
95
0
 
18
 
! Отговори
Циник преди 5 години
И никой не си задава простичкият въпрос...От над 180 държави в света - ЗАЩО АДЖЕБА САМО 28 В ЕВРОПА - ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТ ЗА ВСИЧКИ МЕРАКЛИИ ЗА "ПАРИ СРЕЩУ ЛЕЖАНЕ"?????Индия, Китай, Австралия, САЩ, Нова Зеландия, Япония....ЗАЩО НИЕ ТРЯБВА ДА ХРАНИМ ВСИЧКИ НАВЛЕЦИ???АААААА ДА!ЗАЩОТО МЕРКЕЛ И МАКАРОН - СА РЕШИЛИ ТАКА!!!