Меркел се споразумяла с 14 страни за връщане на мигранти

Надява се да отслаби мигрантския поток в Германия
30 юни 2018 14:45, Александър Попов
84
Меркел се споразумяла с 14 страни за връщане на мигранти
Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел е постигнала споразумения с 14 страни за бързо връщане на мигранти, опитващи се да влязат в Германия, предаде ДПА, като се позова на документ, до който е получила достъп.

Меркел разказва за споразуменията в писмо от осем страници до партийните лидери на нейните два коалиционни партньора - Християнсоциалния съюз и Германската социалдемократическа партия.

Кандидатите за убежище, идващи в Германия, които първо са били регистрирани в друга страна членка на ЕС, трябва да бъдат отведени в по-големи "центрове за събиране", където техните случаи ще бъдат разгледани, се казва в документа.

Вътрешният министър на Меркел Хорст Зеехофер от баварския Християнсоциален съюз даде на канцлерката срок до юли да вземе мерки за възпиране на мигрантите, идващи в Германия или в противен случай може да се стигне до разпадане на нейната управляваща коалиция.

В писмото Меркел информира лидерите на двете партии, коалиционни партньори на нейния Християндемократически съюз, за резултатите от срещата на върха на ЕС, на която бе договорено споразумение за миграцията между европейските лидери.

Същевременно пред Австрийското радио и телевизия австрийският канцлер Себастиан Курц обеща, че по-късно тази година ще има среща на върха ЕС-Африка, предаде ДПА.

Според постигнатия компромис за миграцията част от решението може да зависи от Африка.

Курц каза, че срещата на върха ЕС-Африка може да се състои между октомври и декември. До тогава е важно отделните страни членки на ЕС да използват връзките си с африканските страни, за да намерят решение на въпроса за миграцията към Европа и за искането на убежище в ЕС, смята Курц. Той специално посочи Италия и Либия, както и Испания и Мароко.

Страните от ЕС обмислят възможността за създаване на контролирани центрове за мигранти в райони извън ЕС, където ще бъдат докарвани мигрантите, спасени по време на опит да прекосят Средиземно море. В тези центрове Върховният комисариат за бежанците на ООН ще установява техния бежански статут. Международната организация за миграцията ще предоставя подкрепа в техните родни страни на онези, на които е отказано убежище, предвижда също планът.

И двете организации подчертаха, че ЕС трябва да се фокусира обаче върху създаването на подобни центрове в европейски страни, отколкото в Африка. Те изразиха готовност за сътрудничество в базирани в Европа центрове.

Част от договорената в Брюксел сделка предвижда центрове да има и в Европа, но на доброволен принцип да се решава в коя страна да се разполагат те. Нито една страна досега не е потвърдила, че ще приеме подобен център.

Курц иска центрове в Северна Африка и неговото правителство възприе твърда линия относно миграцията и предоставянето на убежище. Австрия става ротационен председател на ЕС от утре.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: ангела меркелмигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ДАВАТЕ ЛИ "СМЕТКА" , ЧЕ ТЯ Е БИЛА ЧЛЕН НА" ДОЙЧЕ -КОМСОМОЛ" !?!? ДА СЕ ПРОДАДЕШ НЕ Е ВЕЛИКО ПОСТИЖЕНИЕ !!! ТЯ МАЖЕ БИ Е ПРОДУКТ НА ИСКЛЮЧИТЕЛНОТО ,НЕВЕРОЯТНОТО , УНИКАЛНОТО-ПЛАНИРАНЕ НА ГРАБИТЕЛИТЕ-БУРЖОА!!! --- МОНАРХИИ В РАЗЦВЕТ !!! МОЯТ АПЕЛ Е СЛЕДНИЯТ... -УБИВАЙ , УБИВАЙ, УБИВАЙ/ МАТЕРИЯТА СЕ ТРАНСВОРМИРА И НЕ СЕ ГУБИ/ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
германците, или са дрогирани или са оглупели като цяло.
66
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пиявицата Меркел докато не изсмука кръвта на всички християни няма да напусне поста канцлер.
65
1
 
7
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
Чиста лъжа. Споразумяла се със страни, от които не са идвали мигранти в Германия.
64
2
 
0
 
! Отговори
до Халесандър преди 5 години
Тя се поразумя а ти копира от сайта на БТА и постна Текста само тука , цялата ви Медия е за проверка от Симеонов
63
0
 
2
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...sportazumiala se bila s 14 strain ?!?....vie kak mislite ima li niakoia strana ,koiato da jelae migrant ?!?...osven "golemia priatel na Merkel " ?!??.I " golemia evropeets " !!
62
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германците си свършиха работата,подбраха читавите,останалото аут!*** не им трябва,за това и пращат свои у нас!
61
1
 
14
 
! Отговори
Лъжливото овчарче преди 5 години
Боко нали каза че няма да приемаш емигранти връщани от Германия беее...
60
14
 
2
 
! Отговори
ДОБРЕ ДОШЛИ... преди 5 години
Германия винаги е била, е и ще бъде нашият най-верен приятел и съюзник! Herzlich willkommen in Bulgarien! Wir sind erwartungsvoll euch hier abzuholen! Wir verlassen uns von euch!
59
4
 
5
 
! Отговори
до 59 преди 5 години
гответе дъщерите и жените си да обслужват немската армия по границата, по същият начин, както южнокорейките обслужват американските войници по границата им със северна корея. за някой това ще е доходоносен бизнес!!
58
4
 
15
 
! Отговори
до 59 преди 5 години
цяла България става бежански лагер от затворен тип! немците го могат това добре, още от времето на 3-тия райх!!
57
2
 
6
 
! Отговори
до 59 преди 5 години
челта е да бъден спрени от това да излизаме от рая България към западна европа и германия, иначе за млизане всеки желаещ ще бъде пуснан в родината ни. целта още веднъж е нищо да не излиза, а не нищо да не влиза! с българия е свършено!!
56
3
 
17
 
! Отговори
к0нсерва преди 5 години
Западните Медии пишат, че София вече се разбрала с меркел и за изпращането на немски гранични войски по Българските граници. Значи, скоро България официално ще е под немска окупация на 4-тия Райх. Честито!!
55
1
 
13
 
! Отговори
Неджендър преди 5 години
Не е джендърско мислене, досега приемаха мигранти и те работеха, смятаха, че и сега ще дойдат един милион работници, а пък то каква излезе...Не познаваха тези хора или Меркел я държат с компромат, падне ли от власт, няма как да я ползват
54
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
покажете документа..
53
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредните фалшиви новини, пропагандата работи на пълни обороти.
52
0
 
23
 
! Отговори
кандидат-джендър преди 5 години
До Анонимен 48Абсолютно!Първо ги канят,после ги гонят!Ако някой вижда здрав разум в тая дивoтия,аз не виждам!Сигурно не съм дорасъл за джендърското мислене,най-демократичното в света!
51
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом не казват кои са страните, работата е ясна, може би сделката е шенген за България и Румъния
50
1
 
25
 
! Отговори
3000 евро чисти преди 5 години
4-членно семейство Бежанци им дават в Германия 3000 евро чисти пари , ако работят за тези пари пак не могат толкова да изкарат заради високите Данаци в Германия , кой глупав Бежанец няма да изка в Германия , тоест буквално Германия предизвиква идването на Бежанците
49
1
 
15
 
! Отговори
Asyltourismus преди 5 години
Тва няма да спре потока от Бежанци или както се казва в Германия на немски Asyltourismus , министърката на външните работи на Австрия каза е едно предаване по немската ТВ как Мароканци идват в Австрия с полет Казабланка-Истанбул-Виена , четете чужда Преса тука само копирани Текстове от други наши сайтове