Британците не подкрепят Мей, 50% пак искат в ЕС

Биха предпочели Борис Джонсън да води Brexit
56
Британците не подкрепят Мей, 50% пак искат в ЕС
Снимка: Reuters, архив

Британската общественост е масово против плановете на премиера Тереза Мей за напускането на ЕС, като над една трета от гласоподавателите биха подкрепили нова дясна партия, която да изведе страната от евросъюза, според проучване, цитирано от ДПА.

Още по темата
Анкета на агенцията за обществени допитвания "ЮГав", направена за в. "Сънди таймс", установи, че гласоподавателите биха предпочели Борис Джонсън, който се оттегли от поста външен министър преди две седмици, да преговаря с ЕС и да води Консервативната партия при следващите избори.

Само 16 процента от гласоподавателите посочват, че Мей се справя добре с Брекзита спрямо 34 на сто, според които Джонсън ще свърши по-добра работа, установи проучването.

Само около осем месеца преди Великобритания да излезе от ЕС на 29 март догодина правителството на Мей, парламентът, обществеността и компаниите остават дълбоко поделени във вижданията си как трябва да изглежда Брекзитът.

Плановете на Мей за запазване на близки търговски отношения с ЕС тласнаха правителството в криза тоз месец, след като двама от министрите, включително Джонсън, подадоха оставки заради този план.

Само един от десет гласоподаватели би избрал плана на правителството за Брекзита, ако имаше втори референдум, сочи анкетата. Близо половината са на мнение, че планът е лош за Великобритания.

Проучването също така сочи, че гласоподавателите са все по-поляризирани, като расте броят на хората, които не симпатизират на нито една от двете основни партии.

Според анкетата 38 процента от хората биха гласували за нова дясна партия, която подкрепя Брекзита, докато почти една четвърт би подкрепила ясно изразена крайнодясна, антиимигрантска и антиислямска партия.

Подкрепящият Брекзита Найджъл Фараж и Стивън Банън, бивш съветник на президента на САЩ Доналд Тръмп, обсъждат формирането на ново дясно движение, съобщава в."Сънди таймс".

Половината от гласоподавателите биха подкрепили оставането на Великобритания в ЕС, ако имаше втори референдум, според проучването.

"ЮГав" е разговаряла с 1668 души над 18 години във Великобритания на 19 и 20 юли, уточнява "Сънди таймс",цитиран от БТА.


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Те гласуваха..ама не разбраха за какво :) Оня рошавия клошar Джонсън не обясни до какво ще доведе всичко!Те гласуваха,оня хвърли оставката и сега са в небрано лозе!И като започнат да им искат визи за навсякъде,като се отцепят Ирландия и Шотландия(те вече го казаха),като им нашмулят и мита..инглетата ще реват на румънски!Аз не съм виждал от години паунда да пада така стремглаво!И по-лошо ще става-БРАВО!1 път и тях да ги пре...ат! :)
44
5
 
5
 
! Отговори
ЕС-осовец преди 5 месеца
По-фалшива новина от тази не бях чел от седмици, над 17 500 000 британеца гласуваха за напускане на ЕС, това е най-категоричният вот в цялата история на Великобритания, за нищо друго не са гласували толкова много хора. В момента 2 години по-късно Анти-ЕС настроенията са още по-големи. Мей ще падне от власт, Великобритания ще напусне ЕС и Брюксел ще *** сяпата!!!!!!
43
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
България не трябва да напуска ЕС, но трябва да започне да отстоява позициите си, Като Южен Поток и срещу Истанбулската конвенция и мигрантите, които да идват у нас“ не ние бомбардрахме Либия, Ирак, Сирия и Афганистан. Който ги бомби да си приема мигранти. Ако не започнем да си отстояваме позициите по - добре да се махнем от ЕС, но надявам се, Банкянския не е толкова безгръбначен. Трябва да се усети иначе ще му духнат под опашката дори ромите, на които плаща.
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
дошъл трола с проксито и си брои лайковете прави се на че не знае защо е така глупендера на квадрат Тия *** са ей такива отрепки
41
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"И колко било гадно да си в ЕС и как ЕС ограбвал България."

Това е доказан факт. Взеха ни МЛАДИТЕ хора. Най-бруталния грабеж, виждан някога.
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Омглизите ги подведоха разни и после същите се покриха. Това е като разни дрънкащи колко лош бил ЕС и трябвало да ходим при Русия. И *** има вврват на лъжите. Обаче същите не отчитст, че загубим ли 35 млрд износ, 4 млрд по фондовете ( др година с 1,4 млрд отгоре) плюс туристите,които идват и ще умрем от глад . Но има много пр.ост.и хора в България
39
1
 
8
 
! Отговори
бай х преди 5 месеца
ем сърби ем боли ... тие ингилизи не знаят какво искат
38
2
 
6
 
! Отговори
Марина преди 5 месеца
Но иначе си прав за едно... "Патриотичните социалисти" дразнят с постоянните си брътвежи за "джeндъри, мендъpи" и т.н.
И колко било гадно да си в ЕС и как ЕС ограбвал България. Уж искаш да не си патриотичен социалист, пък натискаш подмолно за това което искат те. :)))
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Как се казваш? Аз съм Марина. Приятно ми е! Искаш ли да пием кафе?
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"кАжи сега кое не евярно от това, което казвам по темата за излизането на британците?
къде те стяга чепика по тази тема ?"

Ooo, ама ти за британците ли говориш, аз си помислих, че за "другарите".
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 33
Нещо засегнат ми се виждаш. :))) Иначе нямаше да си мислиш, че някой ти лепи етикети, докато всъщност се излагаш сам.
...

кАжи сега кое не евярно от това, което казвам по темата за излизането на британците?
къде те стяга чепика по тази тема ?
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"ако не ме разбираш, нямаше да ме репликираш и ще мълчиш! но аз знам, че мнооого добре ме разбираш!"
---
Ти знаеш, че става дума за фуражомелка, нали? Ааа, извинявай... за комбайн ли беше или за трактор?
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"само, че аз съм над тези неща така, че не ми пречиш !"
---
Ахахах... Нещо засегнат ми се виждаш. :))) Иначе нямаше да си мислиш, че някой ти лепи етикети, докато всъщност се излагаш сам.
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 29
Всички седят и те гледат и не могат да разберат това каква връзка има. Нерде Ямбол, нерде Стамбул...
...

ако не ме разбираш, нямаше да ме репликираш и ще мълчиш! но аз знам, че мнооого добре ме разбираш!
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 29
Просто по културен начин ти намеквам да опиташ да не се излагаш повече.
...

"другарите" знаеш ли по какво се издавате винаги - имате школовката да лепите "етикети", "квалификиации" и "определения" на околните.
само, че аз съм над тези неща така, че не ми пречиш !
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Комбайн! :)))
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"явно не са толкова глупави, щом ге репликираш!"
----
Поредна грешка. Просто по културен начин ти намеквам да опиташ да не се излагаш повече. Най-малкото, че коментарите ти са глупави и очевидно нежелани. Нежелани, защото не са взаимосвързани логически с нещата за които става дума. Примерно някакви хора говорят за породисти коне, а ти изведнъж се включваш и казваш "трактор". Всички седят и те гледат и не могат да разберат това каква връзка има. Нерде Ямбол, нерде Стамбул...
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Знаеш ли кои хора задават глупави въпроси? Споко, тествам те колко си глyпав.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 26
Глупави въпроси задаваш.
...

явно не са толкова глупави, щом ге репликираш!
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"референдум "до дупка" ли предлагаш?
докато спечели "линията на партията"?"
----
Глупави въпроси задаваш.