Британците не подкрепят Мей, 50% пак искат в ЕС

Биха предпочели Борис Джонсън да води Brexit
56
Британците не подкрепят Мей, 50% пак искат в ЕС
Снимка: Reuters, архив

Британската общественост е масово против плановете на премиера Тереза Мей за напускането на ЕС, като над една трета от гласоподавателите биха подкрепили нова дясна партия, която да изведе страната от евросъюза, според проучване, цитирано от ДПА.

Още по темата
Анкета на агенцията за обществени допитвания "ЮГав", направена за в. "Сънди таймс", установи, че гласоподавателите биха предпочели Борис Джонсън, който се оттегли от поста външен министър преди две седмици, да преговаря с ЕС и да води Консервативната партия при следващите избори.

Само 16 процента от гласоподавателите посочват, че Мей се справя добре с Брекзита спрямо 34 на сто, според които Джонсън ще свърши по-добра работа, установи проучването.

Само около осем месеца преди Великобритания да излезе от ЕС на 29 март догодина правителството на Мей, парламентът, обществеността и компаниите остават дълбоко поделени във вижданията си как трябва да изглежда Брекзитът.

Плановете на Мей за запазване на близки търговски отношения с ЕС тласнаха правителството в криза тоз месец, след като двама от министрите, включително Джонсън, подадоха оставки заради този план.

Само един от десет гласоподаватели би избрал плана на правителството за Брекзита, ако имаше втори референдум, сочи анкетата. Близо половината са на мнение, че планът е лош за Великобритания.

Проучването също така сочи, че гласоподавателите са все по-поляризирани, като расте броят на хората, които не симпатизират на нито една от двете основни партии.

Според анкетата 38 процента от хората биха гласували за нова дясна партия, която подкрепя Брекзита, докато почти една четвърт би подкрепила ясно изразена крайнодясна, антиимигрантска и антиислямска партия.

Подкрепящият Брекзита Найджъл Фараж и Стивън Банън, бивш съветник на президента на САЩ Доналд Тръмп, обсъждат формирането на ново дясно движение, съобщава в."Сънди таймс".

Половината от гласоподавателите биха подкрепили оставането на Великобритания в ЕС, ако имаше втори референдум, според проучването.

"ЮГав" е разговаряла с 1668 души над 18 години във Великобритания на 19 и 20 юли, уточнява "Сънди таймс",цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото по-бързо се махнат рижите пияндета, толкова по-добре за нас и никакви компромиси. Да си плащат! Да им се въведат безкомпромисни визи, мита и всичко както се полага.
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Найджъл Фараж и Стивън Банън са тамошните Сидеров и сие. Те само се майтапеха за излизането от ЕС, а глупавите поданици се хванаха на шегата. Ей, го Сидеров как вече не се майтапи и шегува с ЕС.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво общо има Мей с избора им, че й налагат някакво мнение. Тя беше проевропейски настроена, но стана премиер и задачата й е да изведе страната при по-добри условия. Всеки търси някой друг виновен и не вижда собствения си принос. Единствено сами на себе си могат да се сърдят.
10
6
 
16
 
! Отговори
42 преди 5 години
ЕС е в последен стадий на цироза, защото се опитва да разрушава белия облик на континента и от икон. съюз се превърна в политически инструмент от най- долно качество. Даже и в търпелива Швеция, вече не им се членува, да не говорим за Австрия и други.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
SOROS E SAMO PREDSTAVITEL NA ISTINSKITE GLOBALISTI E VSICHKI IMAT EDIN ETNICHESKI PROIZHOD
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
добре че е от май месец това до дни. сороосоидните са провалени ***
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До дни ще започне кампания за втори референдум за Брекзит. Това съобщи милиардерът Джордж Сорос, цитиран от вестник "Индипендънт".В ключова реч инвеститорът заяви, че изгледите за продължителния развод на Великобритания с ЕС може да съдействат за убеждаването на британците, че еврочленството е в техен интерес.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
искали те, сооорос плаща за втора кампания . това е. официално е. стига глупости на евреина по медите, стига съе му хранели троловете
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Късно е либе за китка.
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Мей твърдо вдясно и газ до ламарината да вият либерали и ***,а иначе сте си пакистанска провинция белите са само в центъра и по селата.
3
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евтина ЕС-пропаганда. Само корумпетата и джендърите искат да останат в тази ***. Ако имаше референдум, болшинството население би гласувало за напускане на съюза.
2
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите също не искат Бойко и ГЕРБ, но американците още дълго ще ни го избират докато се стопим под 5 000 000.След 1989 нямаме Българско управление, СДС, НДСВ, БСП, и ГЕРБ унищожиха България.
1
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рижевите, като разбраха че ако излезнат от ЕU няма да могат да господтват веднага обьрнаха гарда.