Лидер на "АзГ": Атентаторът срещу Хитлер е предател!

Чуват се призиви за изключването му от партията
2 авг 2018 17:30, Елка Василева
114
Лидер на "АзГ": Атентаторът срещу Хитлер е предател!
Снимка: архив, Reuters

Един от лидерите на младежката организации на крайнодясната германска партия "Алтернатива за Германия" заклейми като "предател" граф Клаус фон Щауфенберг, автора на неуспешния атентат срещу Адолф Хитлер през 1944 г., предаде ДПА. Чуха се призиви той да бъде изключен.

"Щауфенберг е бил предател", е написал в лична публикация във Facebook лидерът на младежката организация на АзГ в провинция Долна Саксония Ларс Щайнке. Пред вестник "Велт" той потвърди, че е написал коментара, до който няма публичен достъп. Щайнке допълва, че заговорът на Щауфенберг за убийство на Хитлер е "срамен опит на един страхливец да спаси собствената си кожа пред бъдещите победители".

Пред вестника активистът на АзГ заяви, че лично е написал и качил тази публикация във Facebook.

Лидерът на АзГ Александър Гауланд - който през юни се замеси в скандал, след като нарече нацисткото управление "само курешка в над 1000-годишната германска история на успехи" - отхвърли изявлението на Щайнке.

Гауланд нарече думите на активиста "безпочвени глупости" и призова Щайнке да бъде изключен от партията.

"Щауфенберг е герой на германската история. Щайнке се дисквалифицира от АзГ, трябва да бъде изключен", заяви Гауланд чрез съобщение в Тwitter на говорителя на АзГ Кристиан Лют.

"Изказването на господин Щайнке е напълно неприемливо, разкрива абсурдно разбиране за историята и няма никакво място в АзГ", посочи другият лидер на АзГ Йорг Мойтен, цитиран от Ройтерс.

Мойтен добави, че в началото на другата седмица федералното ръководство на партията ще разгледа този въпрос.

На 20 юли 1944 г. нацистки военни офицери, близки до Щауфенберг, предприемат неуспешен опит за бомбен атентат срещу Хитлер, за да сложат край на войната. Още същата вечер Щауфенберг и трима от останалите заговорници са екзекутирани. В следващите седмици и месеци са екзекутирани още 89 души, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Измислил съм печката на дърва, но още не съм измислил кибрита, прахана, триенето на две дървета. Още не съм измислил огъня, но вече измислих печката.
68
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хитлер е предател спрямо нацизма, защото сключва съюз с монголоидна раса - японците.
67
4
 
5
 
! Отговори
ДАННИ От ХАТИН преди 5 години
Дойде информация относно убииства на полски офицери и други в ХАТИНСКАТА ГОра.ПОдава се с тревога че са били убити по заповед на немски шпионин провеждащ ликвидация на СССР чрез псевдо евреи на власт в Москва.Заради този и други внедрени шпиони СССР/Руската империя е загубила над 14 000 000 убити зверски и десетки милиони ранени,осакатени..
66
3
 
11
 
! Отговори
до ФРГ преди 5 години
Всъщност германците първо са открили термоядрения синтез и са направили водородната бомба , но не са имали мощен детонатор за нея , който всъщност се явява атомната бомба, точно когато и този проблем е бил решен, Райха капитулира и не успяват да метнат някоя друга бомба в Москва или Лондон .
65
0
 
9
 
! Отговори
за Германия преди 5 години
Ядреното деление на урана е открито от немски учен - радиохимикът Ото Хан..............не е много известен, но е учен с не по малко заслуги от Енрико Ферми(който ръководи проекта Манхатън в САЩ за създаването на атомната бомба).............за Ото Хан в wikipedia намерих само 2 реда написани!!!
64
2
 
16
 
! Отговори
за Германия преди 5 години
Германци и японци са най-трудолюбивите и най-дисциплинираните нации..............никой няма интерес от силна Германия и силна Япония............затова двете държави ще бъдат смазани...........Япония е смазана..........няма ресурси, 2 атомни бомби по време на ВСВ, скоро и трагедията във японска АЕЦ, която не беше случайна...............другите велики сили няма да позволят да има силна Германия!!!Германия ще бъде унищожена по друг начин-чрез незаконни мигранти, терористи и престъпници!!!
63
1
 
9
 
! Отговори
ФРГ преди 5 години
до 68Май германците са имали атомна бомба още '44 - 45 година. Поне са имали 2 реални успешни опита. Но защо не са я използвали - ?!?.Говори се наистина за морално решение, какво ще причини това оръжие. Както и за таен договор м/у наци-тата и съюзниците за предоставяне на технологията срещу съответни отстъпки след войната.Иначе много подозрително американците направиха "успешен" ядрен опит след капитулациятра на Германия
62
4
 
10
 
! Отговори
за Германия преди 5 години
Германските учени и инженери са били много по-добри от тези на САЩ, Русия и Франция взети заедно.............което не се е харесало на другите велики сили(по-гореизброените) и те са влезнали в негласен съюз да унищожат Германия!!!!
61
2
 
15
 
! Отговори
за Германия преди 5 години
Германците са велик и умен народ..............няма спор................от напълно разрушена държава станаха първата икономика в ЕС!!!Но другите велики сили нямат интерес от велика Германия...........нито Франция, нито Англия, нито Русия, нито САЩ!!!
60
1
 
13
 
! Отговори
за Германия преди 5 години
Още малко оставаше Хитлер да създаде атомна бомба преди американците в проекта "Манхатън" в САЩ.Немските учени с нищо не са отстъпвали от колегите си в САЩ.Деленето на ядрото е открито от немски учени............Ото Хан и Лизе Майтнер!!!
59
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е да се сложи край на преселението на народите! И кой ако не Германия, трябва да се еманципацира от Глобалистката мафия.Та че виждам бляскаво бъдеще за AFD, а съчетанието с добрите намерения към Путин (Русия)???? Абе с две думи чакат ни интересни времена.
58
4
 
10
 
! Отговори
за Хитлер преди 5 години
Хитлер изпълняваше много успешно един план на хората, които го издигнаха(банкери, масони и тайни ложи) доста дълго и донякъде се справи добре..............в момента, в който осъзна в какъв капан е влезнал............нямаше връщане обратно..........хората, които го издигнаха на власт, после го унищожиха.............жалко за обикновените германци, които и днес изплащат престъпленията и грешките на Хитлер!!!
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами какъв е? Ако Иво Христов стреля с прашка по Грипена , какъв е?
56
7
 
7
 
! Отговори
за Германия преди 5 години
Ако си мислите, че Германия се управлява от баба ви Меркел.............много грешите.Германия не се е и управлявала от Хитлер по времето на ВСВ.............как си представяте един *** ефрейтор без никакво образование(нито военно, нито политическо) и специална подготовка да стане канцлер и да превземе почти цяла Европа!!
55
2
 
16
 
! Отговори
за Германия преди 5 години
Без техническия гений на немските инженери и учени днес нямаше да има нито автомобили, нито космическа индустрия...........и маргаринът е създаден от немски химици за да не гладуват германците по време на войната!!!Науката щеше да е поне 200 години назад..............но след войната и падането от власт на Хитлер тези учени започнаха да работят за чужди държави!
54
5
 
14
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Въшки - на гърба на слон! Хитлер - за смешните 13 години се опълчва на цял свят...и почти успява! Докато най-големия проблем на дришльовците "коментиращи го отвисоко" е - кой е наред да ги краде и юрка...Хитлер изкарва в окопите...с дизинтерията..плъховете..и коремния тиф.
53
9
 
15
 
! Отговори
за Хитлер преди 5 години
Хитлер е бил престъпник, луд и психично болен..............това е ясно!Интересно е колко лесно може да бъде излъган и манипулиран цял един народ, и то толкова дълго време!!!Приложна психология или масова манипулация???
52
4
 
16
 
! Отговори
за Германия преди 5 години
Величието на Германия е само в миналото......................днешна Германия е жалка картинка..............така са решили лидерите на света(масони и тайни ложи)............Германия да губи всички войни...........във военни конфликти и в икономиката!!!Германия е обречена за съжаление, както и съюзниците им.........единият от които е България!!!
51
2
 
9
 
! Отговори
за Германия преди 5 години
Един никому неизвестен ефрейтор Хитлер става канцлер на Германия и определя съдбите на цяла Европа и целия свят през ВСВ.....................на това днес му казват политическо инженерство!!!!Дали е бил случаен възходът на Хитлер?Едва ли...........по-скоро добре замислен и излъпнен план.............от световната мафия!!!
50
4
 
9
 
! Отговори
Циник до привет преди 5 години
Няма такова нещо - в челото на AfD са интелектуалци! Това с татуираните - са глуnocти! Днес - най - татуирани са левите лесбийки, гейове , и всякакви *** с неясен пол! Под повърхността на желязната цензура - симпатизантите на AfD са много милиони! Нормални, мислещи немци - виждащи как немци ровят по кофите пред азюлантските хаймове за празни бутилки! И се увеличават - ВСЕКИ ДЕН! Смазаха и левите и SPD! Режисираното "търпение" на немците се изчерпва! Десните в цяла бяла Европа са в Ренесанс