Лидер на "АзГ": Атентаторът срещу Хитлер е предател!

Чуват се призиви за изключването му от партията
2 авг 2018 17:30, Елка Василева
114
Лидер на "АзГ": Атентаторът срещу Хитлер е предател!
Снимка: архив, Reuters

Един от лидерите на младежката организации на крайнодясната германска партия "Алтернатива за Германия" заклейми като "предател" граф Клаус фон Щауфенберг, автора на неуспешния атентат срещу Адолф Хитлер през 1944 г., предаде ДПА. Чуха се призиви той да бъде изключен.

"Щауфенберг е бил предател", е написал в лична публикация във Facebook лидерът на младежката организация на АзГ в провинция Долна Саксония Ларс Щайнке. Пред вестник "Велт" той потвърди, че е написал коментара, до който няма публичен достъп. Щайнке допълва, че заговорът на Щауфенберг за убийство на Хитлер е "срамен опит на един страхливец да спаси собствената си кожа пред бъдещите победители".

Пред вестника активистът на АзГ заяви, че лично е написал и качил тази публикация във Facebook.

Лидерът на АзГ Александър Гауланд - който през юни се замеси в скандал, след като нарече нацисткото управление "само курешка в над 1000-годишната германска история на успехи" - отхвърли изявлението на Щайнке.

Гауланд нарече думите на активиста "безпочвени глупости" и призова Щайнке да бъде изключен от партията.

"Щауфенберг е герой на германската история. Щайнке се дисквалифицира от АзГ, трябва да бъде изключен", заяви Гауланд чрез съобщение в Тwitter на говорителя на АзГ Кристиан Лют.

"Изказването на господин Щайнке е напълно неприемливо, разкрива абсурдно разбиране за историята и няма никакво място в АзГ", посочи другият лидер на АзГ Йорг Мойтен, цитиран от Ройтерс.

Мойтен добави, че в началото на другата седмица федералното ръководство на партията ще разгледа този въпрос.

На 20 юли 1944 г. нацистки военни офицери, близки до Щауфенберг, предприемат неуспешен опит за бомбен атентат срещу Хитлер, за да сложат край на войната. Още същата вечер Щауфенберг и трима от останалите заговорници са екзекутирани. В следващите седмици и месеци са екзекутирани още 89 души, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
15
 
! Отговори
за Германия преди 5 години
Духът на германците е сломен, на тях е вменено чувство на вина заради престъпленията на Хитлер...............може би има някакви остатъци от великия германски дух днес само в Австрия.............австрийците също са братя по кръв на германците!!
48
2
 
9
 
! Отговори
за Германия преди 5 години
Германия е дала на света най-великите учени, инженери и философи.............безспорен факт!Искате ли имена за доказателство???Къде отиде труда на тези велики хора??.............да обслужва световната мафия от банкери и масони и да служи на военната индустрия, която сега печели от войни като тази в Сирия!!!
47
10
 
4
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
До привет от Германиягерманофилите дори не осъзнават факта колко са зле това е сериозен индикатор за сериозни психични проблеми!
46
3
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
До за ГерманияВсъщност бая повече други отколкото немските учени са ги създали.
45
11
 
3
 
! Отговори
Приветче от Дойчланд преди 5 години
Германия свърши на 8-9 май 1945 - ДУХЪТ и е сломен! Извий очи на Североизток и ще Видиш Вечната и Несломимата - БОГ е Решил това да бъде така...
44
4
 
8
 
! Отговори
за Германия преди 5 години
Германия ще бъде пожертвана от другите велики сили..............най-вече САЩ и Русия...........геният на немските учени и инженери няма да се ползват от обикновените германци и хората по света............ами от една световна мафия-масони и илюминати!!!
43
1
 
18
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Защо ми изтрихте коментара?САЩ бомбардира София - Факт!СеСиСеРе - окупира България - Факт!От 9.IX.1944 ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ПРАВИТЕЛСТВА - И НА ЧЕРВЕНКОВ...И НА ЖИВКОВ - СА МАРИОНЕТНИ! ФАКТ!Национализацията ( ограбването) на българския селянин - е по модел на съветските колхози - с оръжие , репресии и Гулаци - факт!Единствено ХИТЛЕР уважава България и я третира като равна - Факт!
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хитлер е избивал немци набедени за хомосексуалисти!Ако ги обичаше нямаше да го прави!
41
0
 
9
 
! Отговори
за Германия преди 5 години
Немските инженери и учени са най-добрите в целия свят, без откритията им нямаше сега американци и руснаци да се фукат колко са велики...............затова другите велики сили нямат интерес от велика Германия!!!
40
2
 
10
 
! Отговори
за Германия преди 5 години
Германия е дала на света най-големите учени и инженери..............създателите на квантовата механика, термодинамиката, автомобилните двигатели..............жалко, че сега Германия е превърната в едно гето - рай за престъпници и терористи!!!От политици като Меркел!!!
39
1
 
6
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До за Германия 36 Германия нямала армия.Абе ти от къде си?В Европа армията на Германия е най голяма.След нея е тази на Турция , ако я приемем за европейска държава , а тя не е .
38
2
 
6
 
! Отговори
V преди 5 години
До привет от Германия. Много се бъркаш за Германците. Те никога няма да ти кажат кво мислят. Там дори е забранено да говорят за третия райх. Хитлер прави магистралите и оръжейната индустрия с огромни заеми. Оръжейната индустрия може и коли да произвежда, а не само танкове. Тъкмо тези заеми са и една от причините за войната. Но Хитлер допуска много грешки. За да създадеш завод ти трябват две неща. Кредит и поръчки. Военни поръчки и кредити които да не се връщат след войната е много добра идея
37
3
 
7
 
! Отговори
за ЕС преди 5 години
ЕС е създаден заради интересите на големите държави-Германия и Франция.Нарича се неоколониализъм в най-модерна форма.............но колонииите сме другите малки държавици като България..............донор на евтина работна ръка и ресурси!!
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За България е по-добре ЕС да се командва от Германия, с която за добро или за лошо , имаме традиционно добри отношения, отколкото от Франция на Макрон и клана Ротшилд.Трябва да се избира по-малкото зло, нали??
35
10
 
4
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
До привет от ГерманияДрън дрън та пляс използвали са Франция през цялото време като източник на ресурси.Толкова за "голямата" германска икономика.Франция и Велика Британия са имали колонии с ресурси до където стигат очите и работна ръка за Америка да не говорим.германиика щяла смех пълен та те цялата война ползват румънски нефт и като бомбандират полетата в Плоещ "великата" германиика не мое си вдигне самолетите щото нямат гориво.
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хитлер беше инсталиран на власт в Германия за да предизвика голяма война, от коя да печелят финансовите и военните лобита на Запад...........има дори хипотеза, че са манипулирали психиката му...............може да има истина и в тая хипотеза!!!
33
5
 
7
 
! Отговори
за Германия преди 5 години
Германия е икономически колос....................но военно и политическо джудже..........нямат армия, златото им е в американски банки.............нямат право на глас в съвета за сигурност на ООН...........единственото им спасение е добри отношения с Русия!!!Затова строя "Северен поток 2" и не влизат в конфронтация с Путин като надутите англичани!!
32
2
 
12
 
! Отговори
за ЕС преди 5 години
Световната мафия от няколко масонски клана(един от които е Ротшилд) се изплашиха, че изпускат от контрол ЕС и народите в Европа.............затова си назначиха послушния Макрон за президент на Франция.............всичко е под контрол.............европейците стават все по-*** и по-лесно манилулируеми...............независимо колко напредват технологиите!!!
31
4
 
10
 
! Отговори
за Германия преди 5 години
Германците явно са много добри и наивни хора, помагат на всякакви чужденци...............голяма част от които с престъпни намерения............за сметка последните им се отблагодаряват с някой атентат и изнасилени германки.Страшно е когато се вмени чувство на вина у един велик народ (Германия, дала толкова много философи, писатели и учени на света)заради престъпленията и грешките на един единствен човек (Хитлер).
30
3
 
6
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
До за ЕСАмериканците ви направиха план Ран Ът за икономически прогрес ама вие не чуете окрадахте заводите напълнихте гушите на мутрите и така нататък които бяха проекти на ДС.Кат си искате комунизъм и танкове сега ше си ги ядете!