Лидер на "АзГ": Атентаторът срещу Хитлер е предател!

Чуват се призиви за изключването му от партията
2 авг 2018 17:30, Елка Василева
114
Лидер на "АзГ": Атентаторът срещу Хитлер е предател!
Снимка: архив, Reuters

Един от лидерите на младежката организации на крайнодясната германска партия "Алтернатива за Германия" заклейми като "предател" граф Клаус фон Щауфенберг, автора на неуспешния атентат срещу Адолф Хитлер през 1944 г., предаде ДПА. Чуха се призиви той да бъде изключен.

"Щауфенберг е бил предател", е написал в лична публикация във Facebook лидерът на младежката организация на АзГ в провинция Долна Саксония Ларс Щайнке. Пред вестник "Велт" той потвърди, че е написал коментара, до който няма публичен достъп. Щайнке допълва, че заговорът на Щауфенберг за убийство на Хитлер е "срамен опит на един страхливец да спаси собствената си кожа пред бъдещите победители".

Пред вестника активистът на АзГ заяви, че лично е написал и качил тази публикация във Facebook.

Лидерът на АзГ Александър Гауланд - който през юни се замеси в скандал, след като нарече нацисткото управление "само курешка в над 1000-годишната германска история на успехи" - отхвърли изявлението на Щайнке.

Гауланд нарече думите на активиста "безпочвени глупости" и призова Щайнке да бъде изключен от партията.

"Щауфенберг е герой на германската история. Щайнке се дисквалифицира от АзГ, трябва да бъде изключен", заяви Гауланд чрез съобщение в Тwitter на говорителя на АзГ Кристиан Лют.

"Изказването на господин Щайнке е напълно неприемливо, разкрива абсурдно разбиране за историята и няма никакво място в АзГ", посочи другият лидер на АзГ Йорг Мойтен, цитиран от Ройтерс.

Мойтен добави, че в началото на другата седмица федералното ръководство на партията ще разгледа този въпрос.

На 20 юли 1944 г. нацистки военни офицери, близки до Щауфенберг, предприемат неуспешен опит за бомбен атентат срещу Хитлер, за да сложат край на войната. Още същата вечер Щауфенберг и трима от останалите заговорници са екзекутирани. В следващите седмици и месеци са екзекутирани още 89 души, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
10
 
! Отговори
за ЕС преди 5 години
ЕС е масонски проект................кога ще го разберете???Затова заселват хора от Близкия Изток и Африка(които никога няма да бъдат интегрирани)...................за да може да се всява ужас сред обикновените европейци............така стадото се държи в подчинение!!!
28
2
 
13
 
! Отговори
за ЕС преди 5 години
Кланът на най-влиятелната масонска фамилия Ротшилд си назначиха президент на Франция и така директно ще командват целия ЕС...............тия Ротшилдови мразят България от много дълго...........заканили са се да ни унищожат като държава!!!Засега всичко върви по план..............българите намаляхме с около 3 милиона за 20 години демокрация!!!
27
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 5 години
До привет от Германия6+++ Бих ти сложил шест плюса за верния коментар!
26
1
 
7
 
! Отговори
рп преди 5 години
Това не е просто опит за атентат, а опит за преврат, при това подкрепен от берлинския гарнизон и доста от висшите офицери. Хитлер е спасен заради това че бомбата е поставена до един дъбов плот и взривната вълна се насочва не към него. Иначе превратът е щял да бъде успешен.
25
10
 
4
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Колко говорих че германия е колос на глинени крака и че прогресира само благодарение на налетите американски пари за да се опълчва на Съветският блок и да е опонент на ГДР.Вие ква сила била германия мерцедеси гоУфове и дрън дрън.Колос на Глинени крака!
24
4
 
7
 
! Отговори
за ЕС преди 5 години
Центърът на тежестта в ЕС ще се измести от Берлин в Париж.............Макрон не е случайно момче...............ами е един от доверените банкери на клана Ротшилд!!!Разбрахте ли сега кой командва целия ЕС................световното масонство и банкерските лобита!!!
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 10Няма как един бабое да постигне това, за което пишеш. Щеше да е хубаво, ако беше възможно. Но не забравяй каква пасмина привлече навремето Митеран от Сев.Африка и им даде френско гражданство, за да гласуват за него. Техните гета днес са много по-голям проблем в сравнение с индийските поселища у нас.Да не забравяме и това, че докато управляваше, Митеран успя да съсипе реда във Франция и да я ограби до голяма степен, както правят това всички социалисти, щом се доберат до власт.
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България все е от битата страна(да не казвам по-циничната дума)...............без значение кой ще командва ЕС............Германия или Франция!!!От третия кръг на ЕС.............най-дълбоката периферия!!!
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбрахте ли сега защо англичаните напуснаха ЕС???1.защото са велика сила - бивша империя2.защото не искат да бъдат командвани от ГерманияСтана ли ясно??
20
3
 
15
 
! Отговори
Циник до привет преди 5 години
Здравей приятелю,Харесвам коментарите ти - но тук ужасно бъркаш! AfD всъщност има 17% гласоподаватели - CDU&CSU - имат общо 31%!Това значи - че гласоподавателите на AFD са точно колкото на управляващите партии - взети поотделно! 31% гласували за безумната Меркел - 69% НЕ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА НЕЯ и тя пак е на власт! Толкова за пародията демокрация в Германия ! Хитлер е бил на власт 13 години...Меркел 16...КОЙ Е ДИКТАТОРА???
19
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Великите сили в света са само 5 - Китай, Русия, САЩ, Великобритания и Франция(единствената държава в ЕС) след Брекзит!!Коя държава ще има лидерска позиция в ЕС?Франция, а не Германия..............то е ясно!!!
18
1
 
5
 
! Отговори
Другата гледна точка преди 5 години
До *** до 7Циник, питай ги тогава и какво им е отношението към КОМУНИЗМА и ЩАЗИ!Ще се изненадаш ли от отговорите им, от носталгията им по него?Аз лично - не.Като знам КОЙ ги финансира...
17
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Франция ще поеме водещата роля в ЕС...............по-силна държава, има ядрено оръжие, има по-силно влияние в Близкия Изток, Африка, дори и в Канада!!!Германия е колос на глинени крака.............още плащат грешките на Хитлер!!!Германия е бита карта- с една дума!!!
16
2
 
9
 
! Отговори
V преди 5 години
Тоя вярно е бил предател. А й това нямаше да сложи край на войната на запад. Ако го нямаше Хитлер можеше да се договори нещо със Сталин и тогава други ставаха нещата. Те и в сегашните търговски войни нацистите внимават с Русия за да не се озоват пак между *** и наковалнята. В Русия и БМВ и фолцваген и мерцедес имат заводи а в САЩ нямат. А колите които продават в САЩ с направени от руски ресурси и не само енергиини. Германия няма шанс за успех ако води война на два фронта. Две СВ го доказаха
15
6
 
3
 
! Отговори
Хипотеза преди 5 години
Такива са си в "АзГ"з - фенове на Фюрера, но и на Сталин (едновременно).Циклофрения.
14
3
 
10
 
! Отговори
Хитлер бе велик! преди 5 години
И нищо повече! Сега Величието е ВВП..
13
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия е обречена.............както и цяла Европа...........от мултикултурализъм, демокрация и *** от трети и четвътри пол!!!Спасение няма.................почвайте да четете Корана и да учите арабски и турски език!!!Английският и немският скоро ще станат излишни езици!!!
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германците са имали големи учени и философи, но са народ без капка инстинкт за самосъхранение..................лесно се манипулират от политици като баба Меркел.............затова сега главорези и престъпници от целия Близък Изток и Африка са в Германия и живеят на социални помощи, докато не бъдат активирани да правят атентати!!!
11
3
 
14
 
! Отговори
Циник до 7 преди 5 години
От ГДР са! Да ! Яли са на руснаците попарата...на комунистическата хунта - виждат как страната им бива насилствено заселвана с untermenschen от Азия и Африка. Виждат, че трябва да работят на пълен работен ден - за парите на един мигрант!Писнало ми е от политкоректни антифашисти...либералисти...***....и мултикулти!
10
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия изпуска контрола над ЕС...............защото младият и амбициозен политик Макрон иска Франция да поеме водещата роля............затова са тия дандании и вадене на скелети от гардероби!!!Франция е по-силната държава , освен това е единствената ядрена сила в Европа!!Но за Бай *** от България няма значение на кой господар ще служи, нали???