Борисов поиска за България: Незабавно в Шенген!

"Трябва незабавно да ни вкарате в Шенген, както заслужаваме"
Обновена: 23 авг 2018 16:48 | 23 авг 2018 14:45,
100

Борисов с Вебер на Резово. Снимка: МС

Министър-председателят Бойко Борисов настоя страната ни незабавно да бъде приета в Шенген... по въздух и вода.

"Ако България и по суша е в Шенген, и утре дойде правителство, което не се справя с мигрантската вълна, то тогава мигрантите директно ще отидат в Германия, Холандия. Затова по суша представлява риск, но по въздух и вода не е риск. Трябва незабавно да ни вкарате в Шенген, както заслужаваме, по въздух и вода, и когато всички държави подпишат споразумения за изнесени центрове за бежанци извън границата, тогава да влезем и по суша. Това е абсолютно реалистично", настоя премиерът ни, който заедно с председателя на парламентарната група на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер посети Резово.

Там Борисов подчерта, че страната ни е пример и за поддържането на добросъседството с Турция.

"Когато работи и споразумението с Турция, ефектът и резултатите са видими. България наистина е модел", категоричен бе той, цитиран от правителствения пресцентър.

Бойко Борисов се похвали, че България, за разлика от много държави, без да шуми, си е направила преградно съоръжение по границата, купила си е кораби, създала е пълна координация между всички служби и всяка вечер се задържат мигранти.

На свой ред Манфред Вебер благодари на министър-председателя ни за опазването на външната граница на Евросъюза.

"Всичко, което видяхме в последните 3 години, доказва, че страната ви може да осигурява граничния контрол и да опазва външните граници на ЕС. Това е посланието ми и към другите държави в Европа, че България върши страхотна работа по опазване на границата. С лидерските си качества, които премиерът Борисов показа с добрите контакти с турския президент Ердоган моето впечатление е, че България може да е модел за останалите държави в ЕС, че може да се осигурява един успешен граничен контрол", заяви лидерът на парламентарната група на ЕНП в Европарламента.

Според Вебер страната ни изпълнява всички изисквания за присъединяване към Шенген, дори "по-добре от други страни".

"Тези, които са леко скептични за присъединяването, ще им кажа да не говорят само теоретично, а да дойдат и да видят какво България прави по границата", отсече той.

"Дойде, видя, пипна оградата, разговаря с "Фронтекс". Това искахме от Вебер. Да се убеди как се пази границата", включи се Бойко Борисов и добави, че преди Вебер е бил един от критиците на България за опазване на външната си граница в Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За обикновенния човек жител на България. Бежанците не са проблем.Я, и кой направи да не са проблем?Йончева ли? - дето ходеше по чукарите, да снима нарочно разрушена ограда!
42
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Вебер, браво Борисов!Ако знаех, че Вебер е на визита у нас щях да отида да измоля един автограф! И двамата са достойни за уважение!!
41
9
 
16
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
Интересно пред Вебер ли е настоял или пред журналистите? Неговите настоявания са главно за вътрешна употреба - електоратът да се възхищава колко е як, а в действителност пред чужденците се снишил по-ниско от тревата.
40
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За обикновенния човек жител на България. Бежанците не са проблем.Проблем със заплаха е Банковата система. Манипулиращата журналистика. МВР. ЗАСТРАХОВАТЕЛИ. Охранители. И др. Такива
39
11
 
11
 
! Отговори
ЕДИН ДОБЪР ЧОВЕК преди 5 години
И 100 минуса да ми напишеш пак ще си останеш платено тр.олче от Позитано!
38
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Акоприемат нас и други от нашата черга в Шенген, измислят нов! С още по-големи "критерии"! Не разбрахте ли, че това е геополитически клуб за "по-равните"! Създаден бе точно заради влизането на Източна Европа в ЕС! И най-накрая, всички тези т. нар. критерии са само лай-лай- к*чка... На никой не му пука за Корупция, въпреки, че само за това говорят... ...та нали най-голямата и всеобхватна корупция е именно на корпоративно транснационално ниво?!
37
22
 
11
 
! Отговори
Колев преди 5 години
Точно така, мястото ни е в Шенген и това много скоро щебъде реалност, за ужасТ на червените престъпници!
36
14
 
14
 
! Отговори
Меркел иска Боко преди 5 години
Боко моли Меркел:Бойко: Искаам Парички добра и красива Фрауу.Меркел:Нали ти дадох назаем за магистралите?Бойко:Не стигнаха да си обзаведа острова. Много ми е голям.Ще ти взема бежанци. Меркел:Парите за бежанците ги дадох на Ердоган.Бяха държавни.Бойко:Приеми ме сега в Шенген.ГОТОВ СЪМ НА ВСИЧКО.Баба Меркел се усмихва палаво.На всичко ли?Аз съм Канцлер,но имам и други желания.ГОТОВ ли си да дариш CE SOIR ( тази вечер) любов?СУШУАР ли искаш? СУШУАР И БОЙЛЕР ще ти даря до вечерта за Шенген
35
9
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаха, егати и наглеца!Искал той, веднага!С неработещи институции, съд и прокуратура.Корумпирана и некадърна полиция и митници...искал ВЕДНАГА приемане в Шенген.
34
7
 
28
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
И от Брюксел какво му казаха? "Както "направихте" съда политически независим и се "борите" с корупцията по високите етажи на властта, така и ще ви "приемем в Шенген - ДРУГ ПЪТ!"Каунът си мисли, че е много хитър, щом може да излъже простите се.ляндури, които гласуват за червената мутро-олигархия(ГЕРБ+БСП+ДПС) да ги дои, стриже и "оправя", ама тези СЕЛСКИ ТАРИКАТЛЪЦИ НЕ ВЪРВЯТ НА ЗАПАД! В Брюксел не пасат трева!
33
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАПРЕТНАЛ НАШИЯ РЪКАВИ ДО ЛАКТИ :)))))))))))))
32
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало какво стана с чумата ? Днес по Бтв Порожанов го дъвкаха като кисела краставица според статия във вестник труд са избили животните на сляпо. Защо си траете или опорните точки още не са ви спуснати???
31
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Калинките на ПП ГРОБ един държавен регистър не опазиха, сега цял Шенген опазили! Опазил ги Господ и тях
30
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Само ГЕРБ"Това, което на прави Герб, никой други не успя."---Забрави:Ликвидира корупцията на всички нива;Ливидира контрабандата;Унищожи организираната престъпност;Назначи в управлението само компетентни специалисти;Повиши благосъстоянието на народа;И т.н. и т.п.
29
7
 
25
 
! Отговори
Отговорът преди 5 години
Незабавен среден пръст с благопожелания.
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
то и аз искам да влизаме, но и мен никой не ме слуша
27
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов поиска за България: Незабавно в Шенген!И Мафред Вебер му отговори: ***!
26
6
 
24
 
! Отговори
Само ГЕРБ преди 5 години
Това, което на прави Герб, никой други не успя:Почти влязохме в Шенген.Почти построихме магистралите!Почти подновихме Южен поток ипочти построихме Белене!Почти построхме завода за отпадъци и не на последно мястоПочти спря битовата престъпност, защото от данъците някои проблемни малцинствени групи получават доста пари.
25
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БорисУФ поиска?!Стига ГЛУПОСТИ!!!!!!!!!БорисУФ може само да рапортува в ЕС и да казва "Слушам шефе".Той се прави на мъж само в Бг а на вън е по-нисък от тревата.
24
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя Банкянски Туупан не можа да опази Търговския регистър от собствените си некадърници, тръгнал да пази Шенген от чу"мигрантската вълна".