Борисов поиска за България: Незабавно в Шенген!

"Трябва незабавно да ни вкарате в Шенген, както заслужаваме"
Обновена: 23 авг 2018 16:48 | 23 авг 2018 14:45,
100

Борисов с Вебер на Резово. Снимка: МС

Министър-председателят Бойко Борисов настоя страната ни незабавно да бъде приета в Шенген... по въздух и вода.

"Ако България и по суша е в Шенген, и утре дойде правителство, което не се справя с мигрантската вълна, то тогава мигрантите директно ще отидат в Германия, Холандия. Затова по суша представлява риск, но по въздух и вода не е риск. Трябва незабавно да ни вкарате в Шенген, както заслужаваме, по въздух и вода, и когато всички държави подпишат споразумения за изнесени центрове за бежанци извън границата, тогава да влезем и по суша. Това е абсолютно реалистично", настоя премиерът ни, който заедно с председателя на парламентарната група на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер посети Резово.

Там Борисов подчерта, че страната ни е пример и за поддържането на добросъседството с Турция.

"Когато работи и споразумението с Турция, ефектът и резултатите са видими. България наистина е модел", категоричен бе той, цитиран от правителствения пресцентър.

Бойко Борисов се похвали, че България, за разлика от много държави, без да шуми, си е направила преградно съоръжение по границата, купила си е кораби, създала е пълна координация между всички служби и всяка вечер се задържат мигранти.

На свой ред Манфред Вебер благодари на министър-председателя ни за опазването на външната граница на Евросъюза.

"Всичко, което видяхме в последните 3 години, доказва, че страната ви може да осигурява граничния контрол и да опазва външните граници на ЕС. Това е посланието ми и към другите държави в Европа, че България върши страхотна работа по опазване на границата. С лидерските си качества, които премиерът Борисов показа с добрите контакти с турския президент Ердоган моето впечатление е, че България може да е модел за останалите държави в ЕС, че може да се осигурява един успешен граничен контрол", заяви лидерът на парламентарната група на ЕНП в Европарламента.

Според Вебер страната ни изпълнява всички изисквания за присъединяване към Шенген, дори "по-добре от други страни".

"Тези, които са леко скептични за присъединяването, ще им кажа да не говорят само теоретично, а да дойдат и да видят какво България прави по границата", отсече той.

"Дойде, видя, пипна оградата, разговаря с "Фронтекс". Това искахме от Вебер. Да се убеди как се пази границата", включи се Бойко Борисов и добави, че преди Вебер е бил един от критиците на България за опазване на външната си граница в Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОБРЕ, ЧЕ Е ТУРЦИЯ ДА СПИРА МИГРАНТИТЕ, ТАЗИ ОГРАДА И НА ВЯТЪРА НЕ МОЖЕ ДА ИЗДЪРЖИ.
62
4
 
32
 
! Отговори
Баба М преди 5 години
Шенген, ама през крива макарон :))))) По-скоро северен поток 2, умирачка за южен поток. Еврото, ама през крив макарон :)))))))) По-скоро България на дъното на класациите докрай!!!!!
61
5
 
39
 
! Отговори
ОНГЪЛА преди 5 години
Най-големия смях е че Борисов не е наясно или се прави че не знае, че турския флаг под който се е снимал до Резово, е на българска територия. След заключението на международния съд и обнародване в държасен вестник, е трябвало да се бутнат бетонните заграждения на турците с които избутват реката, но нямаме политици с топки.
60
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шенген е като Съветския съюз. Много иска новият Бай Тошо да влиза в него, ама не го пускат, защото не искат да му дават нефт без пари.
59
3
 
20
 
! Отговори
Адолф Айхман преди 5 години
Прав е Бойко, но той знае много добре защо трябваше да сме приети още през 2014 по документи а не се знае въобще кога това ще стане. Няма нищо общо с бежанците след като ние вече доказахме, че нашата граница е много по стегната от Гръцката. Проблема е при Маннгалите - всички ще се изнижат от България в посока запада - супер за нас най-накрая и техен проблем, който обаче те не искат и играят игрички. Рано или късно ще клекнат, нямат избор - България без циггани завинаги :)))
58
21
 
5
 
! Отговори
Зигфрид преди 5 години
Впрягайте се на работа бързо ,платени и неплатени наши червени *** .Не давайте на нормалните хора да дишат,да се осъзнаят .Пример :Нинова .Ако няма истински новини , измисляйте ги , преобръщайте ги :ако има чума -виновен е ГЕРБ,ако има буря -пак ,ако има дъжд пак ,ако е земетресение - пак ,ако Слънцето пече силно -пак .И най -важното ,- зад ГЕРБ и ББ са хамериканците ,краварите ,ЕС и фашистите и едновременно ГЕРБ е създаден от БКП и ДС. Антон Кутев
57
3
 
26
 
! Отговори
Бай онзи преди 5 години
Къв Шенген кви пет лева. Шенген НЯМА и това такива ксто борисов трябва да ги затварят в затвора. Германия има граница. На Пасау има пункт и камери. Който е влизал в Германия е видял и чакал.Хората си възстановяват границите и практически тоя шенген остава само на теория. За чий му е на Борисов Шенген. Както сега се оправдава с Брюксел после да се оправдава и с шенген. Много удобно.
56
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко нямал възможност да влияе на правосъдната системата!Това виц ли е? Кой назначи Цацаров? Май беше Бойко а? А Цацаров фалира, заедно с Пеевски КТБ и ревностно защитава корумпираните политици, олигарси и мафиоти? Без прокуратурата да изготви кадърен обвинителен акт, съда е безсилен! Прокуратурата обвинява лица и прекратява обвинения и тя обвинява само тия които са срещу статуквото, а статуквото си го пази!
55
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обзалагам се, че няма да влезем в Шенген или ако влезем споразумението няма да действа. Също като визите за краволандия.
54
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 45. "Нарочно разрушена ограда"- та бежанците си поскат бригада да върви пред тях и да разрушава. Кой ще ти повярва.Най малко от активист на БСП чакам да ми повярва! Говорят фактите - нулев наплив на бежанци в момента. Това се дължи освен на оградата и на изключително дълновидното споразумение с Ердоган. Йончева, Йотова и ко., могат само да носят кърпата на Борисов да си бърше потта, докато разцъква тенис!
53
4
 
6
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 46Е за много неща си прав но за правосъдието не може да направи кой знае колко защото той няма думата там.Освен всичко което си написал има и КОРУПЦИЯ но Боко явно не иска и да чуе за нея.Точно корупцията е най страшна за Шенген защото срещу малко пари нашата администрация може да си затвори очите пред всичко.
52
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Влезем ли в ШЕНГЕН. Русия ще се срути. Затова плачат руските шонинисти националисти.
51
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първите десет години години. След 1989г. Едни така си бяха свикнали с СССР, че незнаеха че са в ЕВРПА.Крадеха, лъжеха и мажеха.И живееха в друг свят.
50
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв Шенген бе? Това е умряла работа. Сега почнаха да отварят старите будки на КППтата по границите та нас ша ни пуснат без контрол. Мокрите сънища на герп.
49
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Шенген руски под/логи не приемат,не че ми пука за некъя си шенген
48
3
 
4
 
! Отговори
редник на границата преди 5 години
До 45. "Нарочно разрушена ограда"- та бежанците си поскат бригада да върви пред тях и да разрушава. Кой ще ти повярва.
47
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пред чужденците се снишил по-ниско от треватаБай Джадай (***), ти как искаш Борисов да се държи? - да вика:"***, ***". Трупа Юнкер по рамото, говори на Туск на малко име, разбира се с Меркел.... С Путин също се разбира. Я кажи какво разбираш, под израза:"пред чужденците се снишил по-ниско от тревата"?
46
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Търговският регистър го хакнаха и няма кой да разследва за БарЦелона.Много удобно.
45
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
боко, боко жалко за парите ни !домата го ядем бец колци!
44
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истинска шизофрения, можеш ли да искаш нещо, а да не правиш нищо за да го постигнеш, или дори да правиш обратното на това което трябва!Те му казват, правосъдие, да видим един корумпиран политик, а Бойко ги оправдава и дори обявиха Пеевски за най честен в държавата! Те му казват регулатори, в България фалират, поради слаби регулатори! Те му казват доходи, а в България реалните доходи падат! Какъв шенген, какви пет лева?Пълна шизофрения!