Секс услугите – печеливш бизнес, пълен със злоупотреби!

Профсъюзи разпалиха страсти за правата на служителите в сферата
1 сеп 2018 11:45, Петя Славова
28
Секс услугите – печеливш бизнес, пълен със злоупотреби!
Снимка: Reuters

В Испания започна остър дебат за правния статут на проституцията, след като подчертано феминисткото правителство откри с притеснение, че е одобрило първия в страната профсъюз на предоставящите секс услуги, предаде Асошиейтед прес.

Сред групите за защита на правата на жените и политиците отдавна съществуват различни мнения дали легализирането на проституцията, която в момента не е законна, но се толерира, ще изведе от "сенчестата икономика" един печеливш и широкоразпространен бизнес, който често е придружаван от злоупотреби с работещите.

Още по темата

В Испания проституцията се толерира, но не е регулирана. Не е предвидено наказание за предлагането на платени сексуални услуги, стига това да не се извършва на публично място. Вместо това законите се фокусират върху борба с трафика на хора, предаде БТА.

Но тази седмица се появиха новини, че организацията на работещите в секс индустрията ОТРАС е получила официално позволение да стане профсъюз. Мнозина сметнаха това за промяна на политиката на управляващата Социалистическа партия и опит за узаконяване на проституцията, обаче министърката на труда Магдалена Валерио заяви, че е била заблудена и изрази изненада, че нейното министерство е дало подобно разрешение.
Валерио подчерта, че документите за регистриране са били технически коректни, но добави, че правителството "няма да подкрепи създаването на профсъюз за една незаконна дейност, нарушаваща основните права на мъже и жени, които поради бедност или други обстоятелства предоставят телата си на други, за да ги малтретират".

Премиерът Педро Санчес заяви в туит, че неговото феминистко правителство не планира да подкрепи която и да било организация, извършваща нелегална дейност, и вместо това предпочита премахването на проституцията.
Отнемането на регистрацията обаче ще изисква испанското правителство да заведе дело, защото решението за нея вече е било публикувано в испанския "Държавен вестник".

Конча Борел, генерална секретарка на ОТРАС, отправи критики срещу правителството, което "се прикрива зад завесата на белия хетеросексуален буржоазен феминизъм, за да представи като нещо отвратително опита да се дадат трудови права на бедна и заклеймявана група хора". "За нас това е въпрос на справедливост", добави тя в Барселона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
не трябва да е легална, защото проститутките няма да декларират печалби, ще клинчат болнични, ще искат хиляда привилегии като ранно пенсиониране напр. и пр., и те ще виснат на бюджета и ще ореват света колко много работят и колко са онеправдани, а истината е, че не им се работи или пък чеса ***, а проституция така или иначе винаги ще има, щом има търсене и не пишете глупости за жените как търсели мъж да оцелявали, защото вече виждам доста различни неща, има какви ли не.....
21
1
 
1
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
До Проблемите 3. Ами те и балерините и гимнастичките са така.(до време)Ако е способна жена ще си завърши образованието и ето ти стабилна професия. Но само при условие че всичко е на доброволни начала а не по принуда и без всякаква защита( в това число и медицинска)По принцип всяка жена е потенциална про**итутка на младини. А когато вече съзрее прави опити да се дистанцира от самата себе си , като дори и пред себе си се оневинява,като го отчита за грешка на младостта си.Нужна им е консултация.
20
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идва от биологията.Мъжът е агресивната страна в биологичната двойка за размножение.Този който има предлага за продан каквото се търси.Исторически, мъжът е този който осигурява оцеляването на семейството.Жената търси мъж за да се осигури и оцелее, тя и децата и,материално.Демек бракът е вид проституция, или обратното?
19
5
 
2
 
! Отговори
до Кънчо Путкодеров преди 5 години
Изказването ти явно означава - депутатите от ГЕРБ са ***.
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам чип,който се инплантира на "специфично" място на труженичките,който изпраща инфо до Горанов относно оборота за деня,както и годишен отчет за декларацията пред НАП.Отличилата се с най голям данък в НАП,ще получи приз статуетка "Златният ***".
17
4
 
4
 
! Отговори
Кънчо Путкодеров преди 5 години
Ако се легализира,ще има брожение между депутатите от БСП,кой ще направи по напред VIP бардак с червени фенери по Витошка и Златни пясъци.За Златните управителя е определен без конкурс,защото има дългогодишен опит в бранша-за другаря Митьо Очите става реч.
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално е при демокрацията и цивилизацията жените да предлагат секс услуги - това е нормална професия както всички други. Така е на Запад в цивилизованите демократични страни като Германия, Белгия, Холадния... Там е съвсвем нормално жената да работи в сверата на секс услугите, плаща си застраховки и осугурвки, води и се за трудов стаж.
15
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да заглеждаш комшийки и клежки и да си разваляш семейството - има алтернатива. Половин час кеф ти руса, кеф ти татуирана, кеф ти спортно тяло, кеф ти тройка... Поне някакви дефицити компемсираш. И за половин час по-трудно ще те хванат. В реалния живот може да не можеш никога да ти се получат някои неща.
14
1
 
11
 
! Отговори
До Проблемите преди 5 години
"После какво ще работи и къде ще се дене.Кой ще я вземе?"Ами ще се ожени.Не знаеш ли че жената е като диня на сергия? Всеки я почуква, докато накрая един я купува.
13
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да плащаш за секс значи да унижаваш преди всичко себе си
12
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога не бих платил за това.
11
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Легална проституция, по малко изнасилвания,и перверзии !По малко на които им избива чивията!Все пак ръкоделието,не замества другото!Иначе перверзии е имало,откакто свят светува!
10
5
 
30
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ПРОСТИТУЦИЯТА ТРЯБВА ДА СЕ ЛЕГАЛИЗИРА НАВСЯКЪДЕ И ДА СЕ ПРИБИРАТ ЛЕГАЛНИ ДАНЪЦИ ОТ НЕЯ
9
4
 
26
 
! Отговори
КОК преди 5 години
направете я легална бе всеки има нужда от секс, бежанците имат права и нужда да изнасилват ние не може и да си платим дори
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как е в България .НАП какво казва? В Испания са понапред с правилата.
7
2
 
9
 
! Отговори
калин орела преди 5 години
До *** билетотъркача....ама някой трябва да им плати за такъв тип анализна статия...ето който си плаща според нуждите му журналистите пишат такъв тип статии за какъвто си плаща даден поръчител за всекиму според нуждите....българина има голяма нужда от дезинформация,пропаганда и манипулация! :))))))))
6
2
 
12
 
! Отговори
ганю билетотъркача преди 5 години
опсааа щом има статия анализ и за леките жени,значи няма какво да се пише да ви дам една идея тогава напишете една статия тип анализ за националната лотария и тъкането на билетчета от българина,ще има много коментари и голям трафик в сайта ви гаранция даже и без троловете ви ще има много коментари...ето има българи от чужбина спечелили от лотарията и вече няма да ходят да работят в омразната чужбина.....ахаххаа блажени са вярващите!
5
0
 
24
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Няма проблеми с проституцията ако се прави по собствено желание. Ако жената е принуждавана, тогава имаме проблем.
4
1
 
7
 
! Отговори
Възможно решение преди 5 години
Няма ли да е по-разумно нашите кандидатки за жрици на занаята да работят зад граница, а тук да се подвизават само момичета, внесени от чужбина?Сигурно може да се организира това.
3
4
 
15
 
! Отговори
Проблемите преди 5 години
Възниква обаче и един много сериозен проблем.България е малка държава, нищо не може да се скрие. Всички ще разберат, ако някоя жена официално упражнява най-древната професия и даже има трудова книжка, в която това е отразено.Какво ще прави тази жена, когато прекрати този свой професионален ангажимент? Този занаят може да се упражнява само на млади години и то за не много голям период от време, защото жената се амортизира физически. После какво ще работи и къде ще се дене? Кой ще я приеме?