Екоактивистът с мускули Шварценегер: Тръмп е "луд"!

Актьорът нападна президента заради отказа му от Парижкото споразумение
3 дек 2018 18:39, Нели Христова
58
Екоактивистът с мускули Шварценегер: Тръмп е "луд"!
Снимка: Reuters

Въпреки очевидната заплаха от Глобалното затопляне, президентът Доналд Тръмп реши да изтегли САЩ от Парижкото споразумение. Това обаче не допадна на бившия губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер.

Актьорът и екоактивист нарече Тръмп "мешуге" - "луд" на идиш заради неразумното му решение, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
"Америка е повече от само Вашингтон или един лидер", заяви Шварценегер.

Той бе категоричен, че САЩ все още е част от Парижкото споразумение за борба с глобалното затопляне въпреки решението на федералното правителство, а документът от 2015 г. има широка подкрепа на местно и щатско равнище в Америка.

Пред делегатите, актьорът се закани: "На следващата среща за климата догодина доведете тези местни лидери тук, за да участват в голяма конференция като тази, за да могат да разговарят пряко с вас. Ако направите това, аз Ви обещавам: ще се върна! (I'll be back)."

Мрачно бе изказването и на известният британски естественик и популярен тв водещ сър Дейвид Атънбъро. Според него, човешката цивилизация може да се разпадне, ако световната общност не вземе адекватни мерки.
"В момента сме изправени пред създадено от човека бедствие с глобални измерения, най-голямата заплаха за нас от хилядолетия. Ако не вземем мерки, разпадането на цивилизациите ни и измирането на голяма част от природния свят се задават на хоризонта", добави 92-годишният Атънбъро.

Не толкова в полза на климата бе решението полският президент Анджей Дуда. Той бе категоричен, че страната му е енергийно зависима от въглищата и няма намерение да се отказва изцяло от горивото, от което Полша има в изобилие. Запасите й могат да стигнат за още 200 години.

"Няма планове да се откажем изцяло от въглищата. Те са стратегическото изкопаемо гориво" на Полша, което гарантира енергийната й сигурност и суверенитет и ще е трудно да не го ползваме", заяви Дуда.  /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Когато канибалите казват - гибел на цивилизацията, интересно какво имат предвид?
41
0
 
0
 
! Отговори
Грим Пис преди 5 години
До ГриинПиииспо бръже се самоунищожавайте, да мирнеме.
40
0
 
0
 
! Отговори
ГриинПииис преди 5 години
Човечеството върви към самоунищожение . С големи бодри крачки . И НИЩО не може да предотврати това .
39
0
 
2
 
! Отговори
там е истината преди 5 години
Да се спрат всичко що е двигател с вътрешно горене,самолети,танкове,коли ,мотори всичко,всичко.Те са най-големият замърсител.Да се мине на животинска тяга
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Арни вече е взел-дал. Химията, която е зобел на младите години, че го вкара без време в лудницата. На всичко отгоре явно и той е евреин.
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Арни е пич. А простаците се правят, че не вярват в климатичните промени, за да плати друг техния дял.
36
2
 
7
 
! Отговори
Име преди 5 години
арнолд участва в изключителни филми, но действителността е много по-различна от запечатаното на лентата. там артистите си остават винаги на онази възраст на която са били. тези конференции са абсолютно безполезни, защото взетите на тях решения не се спазват дори от онез, които още не са излезли от "парижкото споразумение" - много пот, co2 пластмаса за нищо.
35
3
 
5
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...nai-sa mi smeshni artistite ot Holivud ..kato vzemat da se meshat v politikata..za tiah e prisashto kato plashtata dobre da se prevaplashtavat v razni roli !!! Tozi oshte li ne sa go obvinili v "seksualen " tormoz ?!??...aide holan.da si gleda filmite ..
34
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, Арни! Велик си!
33
6
 
4
 
! Отговори
Шварци е ПРАВ! преди 5 години
"Тръмп харесва Ким Чен Ун и ще изпълни желанията му"и... нямаме повече въпроси!
32
3
 
10
 
! Отговори
Име преди 5 години
не оспорвам климатичните промени на Земята. но ако някой от тези учени хване калема и дръпне чертата на сметката колко со2 са произвели всички активисти на тези многобройни и още по-безплодни срещи, както и други, странични човешки отпадъци, то ще бъде твърде забавно. още ми е интересно колко от тези активисти са спрели да ползват самолети, автомобили и са минали на велосипеди. а къде отива тоталното замърсяване на водните басейни с (микро) пластмаса? събират си се за да се надговарят. и какво?
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БАШ майстораИ така да е майсторе, някакви екотакси и глупости никога няма да могат да обърнат процеса. Така че chill-вай и be happy. Планетата е преживяла всякакви неща. Ако е дошло време да си заминем като динозаврите, нека го направим с евтин бензин и без да ни стрижат с високи данъци ако може. Щото до 2 поколения левите ще ни затрият от тъпoтиите си преди промените в климата. Париж гори вече
30
0
 
3
 
! Отговори
БАШ майстора преди 5 години
До Анониментук не е моментът да казваш браво на някого реалността е че дали полша дали америка всички ще сме на изчезване до 2 поколения тогава светът няма да е разделен на черни/бели,изток/запад,християни/мюсулманиначинът по който тези нации не желаят да действат днес ще удари негативно и самите тях,погледът им е като че ли прекалено късоглед или щом днес си им е добре така за утре ще го мислят чак вдруги ден,но ако това се отразява върху останалите нации тогава те са просто вредители
29
1
 
2
 
! Отговори
Доктора преди 5 години
ВАСИЛЕВ испии си хапчетата и си лягаи
28
1
 
1
 
! Отговори
Доктора преди 5 години
ВАСИЛЕВ испии си хапчетата и си лягаи
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Полша и на Тръмпи. Левите скaпаняци в Западна Европа да си тормозят народа с екотакси, екоданъци, деиндустриализация (щото било еко), забрана на АЕЦ и шитхолизация (неограничена миграция от третия свят). Някой ден оцелелите бели в Западна Европа ще бягат на талази на Изток. Нали знаете, всичко е кръговрат. Днес си горе, утре си долу. Западна Европа ще се превърне в прогресивно-разюздена септична яма, населена със зомбирани болшевики, ***, ислямисти и безбожни ***-содомити.
26
3
 
3
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Селяни прости, ще си пусна да гледам едно американско филмче!!!Ей така малко да ми се разсее биполярното шизофреидно състояние!!!Спокойно бе, всичко е измислено, вие нали си папкатте от еврофондовете, и ползвате пазарите на ЕС, нали ви расте икономиката и бюджета!!!Във ваш интерес е да подкрепяте великата американска дипломация!!!Агент Неш Уйтакър!ЦРУ!!!
25
2
 
2
 
! Отговори
Василев преди 5 години
До САЩ ИЛИ КИТАЙНакрая винаги побеждава англлосаксонския елит, как става това аз знам!Виж къде и в кои държави има такъв елит и виж какви съюзници имат!!!Агент Джонатан Уудс!ЦРУ!!!
24
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така става,когато умът е повече в мускулите отколкото в главата!
23
6
 
4
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Терминатора ви подгрява селските ограничени инфантилни мозъци, те играят с Тръмп за един отбор, отбора на победителите и на господарите на Новият Световен Ред!!!Пак трябва да ви изнасям лекции отвосно пропагандата, как по-силно достига и се загнездва в дълбините на закърнелия селски мозък!След Терминатора идва американската извонземна непобедима армия!!!Агент Барни Уйгърлоу!ЦРУ!!!