ЕС ще осигури помощ на Украйна за региона на Азовско море

Брюксел не одобрява използването на военна сила от Русия
17 дек 2018 19:58,
142
ЕС ще осигури помощ на Украйна за региона на Азовско море
Снимка: Reuters

Европейският съюз ще изпрати през 2019 г. експертна мисия в Украйна, която да подготви оказването на помощ на региона на Азовско море, пострадал от "ограниченията над корабоплаването в региона". Това се казва в заключителния документ, приет на състоялото се днес в Брюксел заседание на Съвета на асоциацията ЕС - Украйна, цитиран от ТАСС.

От украинска страна в заседанието участва премиерът на страната Володимир Гройсман, а от ЕС - върховната му представителка по външните работи и политиката за сигурност Федерика Могерини, съобщава БТА.

Още по темата

"ЕС е готов да предприеме мерки за засилване на своята подкрепа, и по-конкретно, на пострадалите от положението в Азовско море региони на Украйна. В този контекст ЕС възнамерява да изпрати оценъчна мисия в Украйна в началото на 2019 г.", се казва в документа.

На съвместна пресконференция с Гройсман след заседанието Могерини отказа да коментира твърдението на руския външен министър Сергей Лавров, че Украйна подготвя провеждането на нови провокации срещу Русия.

Тя посочи също, че използването от Русия на военна сила срещу украинските кораби няма никакво оправдание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
11
 
5
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
До Мда--43;Неграмотен. Крим е АМЕРИКАНСКИ. 1920 г. вашия Ленин взема огромен заем от САЩ като ЗАЛАГА Крим. За да го спаси от САЩ Хрушчов го дава на Украйна ,защото заема не е върнат.САЩ спасяват 4 пъти руснаците от ГЛАД. 1892 .1922, през ВСВ, и 1991 г. Има картина на АЙВАЗОВСКИ . САЩ спасиха от гладна СМЪРТ 10,4 милиона руснака.
54
12
 
6
 
! Отговори
пехотинец преди 5 години
Азиатския агресор разбира само от юмрук и тояга! Да се говори цивилизовано с него е само излишо губене на време! Украйна трябва да получи най-съвременно оръжие от Свободния свят включително ядрени ракети! Когато се опърли, ще се прибере в сибирската бърлога и няма да караде мед и кошери от други държави!
53
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България и Украйна са с еднаква съдба - и двете са се освободили от многовековно робство !
52
6
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
1978 година бях в Русия и ми счупиха ръцете... - за едни протрити дънки получих 250 рубли - три месечни заплати...
51
5
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Имам чувството, че Путин е внедрен от ЦРУ...
50
1
 
7
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
До Викинга-42.Простьо в Русия /ссср/съм бил 18 пъти. Работехме съвместни проект и за воената промишленост.Обикалял съм и Запада,когато си бил на майка си в оная работа. Никога не съм бил член на ТЕРОРИСТИЧНАТА БКП.
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам да вида в какво точно ще се изразява ПОДКРЕПАТА :)
48
15
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Ако ЦРУ и ФБР бяха удвоили усилията си да разединят и скарат Украйна с Русия... - нямаше да са толкова ефективни, колкото великия Путин... - превръщащ кръвни братя в кръвни врагове...
47
8
 
4
 
! Отговори
Докога ? преди 5 години
Пак наказаха бедната Путинова Русия...Докога ?
46
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ФактХа-ха-ха, и колко милиони украинци работят в Русия? Щото 2.5 милиона украинци работят в момента в Полша. Много ми е интересно от къде ги вземаш тия милиони украинци работещи в тюрмата на народите Русия от руските лъжовни медии ли? Фактите са че от Донбас 1.2 милиона украинци отидоха в Украйна и 800 хиляди в Сибир. Едва като почнаха да се обаждат от Сибир на рускиговорящите *** в Донбас им светна лампичката какво ги чака в страната на чЛенин и Сралин и си седнаха на задниците.
45
14
 
5
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
До Факт-41;Прав си. Търция премахва роството 1550 г. В Русия указа срещу КЕПОСТНИЧЕСТВОТО е подписан 1861 г. а ЕМСКИЯ указ 1876 г. Когато дойдоха да ни "освобождават" ние бяхме по--свободни от тях. Русия провали ЦАРИГРАДСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ на която ни гласуваха АВТОНОМИЯ и 175000 кв. км. територия. Тя не дойде да ни освобождава а да изгони турците и да се настани тук.Руското робство е по--страшно от турското.
44
4
 
16
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
До Факт Луд ли си или си от Марс?! Украинците и руснаците са са един народ! Това, че Украйна не е част от Русия е само временно явление.
43
1
 
21
 
! Отговори
Мда преди 5 години
До АнонименКрим още щеше да си е украински,ако хохлите не бяха решили да правят "демокрация" по най-гламавия възможен начин!А руснаците щяха да са пълни бу.дали,да оставят Крим на американците.Всъщност стана това,което трябваше да стане-Хрущов дал,Путин-взял!От където дошло-там отишло.Щом може Косово,може и Крим.Когато Косово се върне в Сърбия,тогава и Крим ще иде в Украйна.Тоест-НИКОГА,ако ще и ядрена война да има.
42
3
 
3
 
! Отговори
Викинга преди 5 години
До възмутения 40,Глупав съм,заради това имам руска компания,обиколил съм цяла Европа и съм видял толкова,колкото ти СЛЕПИЯ никога няма да видиш и проумееш !
41
19
 
4
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Под руско робство Украйна е дала много повече жертви, отколкото България под турско !
40
3
 
4
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
До Викинга--29Абе казвали ли са ти колко си ГЛУПАВ?
39
5
 
20
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До АнонименВсъщност в Украйна живеят доста по-зле от Русия,чисто статистически погледнато.И милиони украинци работят в Русия,едва ли за по-малко пари.Впрочем,в родния ми градец има украински гастарбайтери-работят в оранжерии и получават бомбастичните за тях 800лв(минимална заплата+държавна субсидия).Освен това украинките заработват допълнително по 20Е на сеанс,най-вече с ***.То в Украйна и при Янукович бяха зле,ама при Порошенко удариха дъното....
38
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 35Ингилизите колко руски насpани шпиончета изгониха от острова?
37
2
 
23
 
! Отговори
ьзц преди 5 години
риски военни кораби само ако доближат териториални води на някоя страна почва рев че това е агресия ако украйнски военни рораби нарушат териториалните води на Русия и Русия реагира това пак е руска агресия WTF!?
36
15
 
6
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
До стига ли ти--9;Рейтинга на Путин е 11%. Особено след пенсионата реформа Путин се крие като мишка от котка да не го гръмнат.