Британците масово напират за ирландски паспорт

Така ще останат граждани на ЕС след Brexit
27
Британците масово напират за ирландски паспорт
Снимка: архив, Reuters

Броят на британските граждани, кандидатстващи за ирландски паспорти, нарасна с 22 процента през 2018 г., надвишавайки повече от два пъти годишния брой на кандидатите от времето, когато Великобритания гласува за напускане на Европейския съюз, съобщи Ройтерс, като се позова на ирландското външно министерство.

Още по темата
Близо 100 000 британци са пожелали да запазят европейското си гражданство посредством получаване на паспорт от най-близкия си съсед тази година, докато миналата година този брой достигна 81 хиляди. Близо 45 000 бяха подадените молби за ирландско гражданско през 2015 г. - годината преди референдума за Брекзит, след който молбите рязко нараснаха, допълва БТА.

Всеки роден в Република Ирландия или в Северна Ирландия, или с ирландски родител или прародител има право на ирландски паспорт, а това са общо шест милиона британски граждани. Те имат право на двойно гражданство.

Молбите за ирландски паспорти в Северна Ирландия, чиито граждани могат да имат двойно гражданство - ирландско и британско, тъй като провинцията е част от Обединеното кралство, се увеличиха с 2 процента тази година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Търкалят се като мотоциклета на генерал Гривас от междузвезните войни!
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам с каква цел е написана тази статия за балъци. И какво искат да внушат с нея. Но на всеки нормално мислещ човек е ясно, че това се прави предимно заради търговски машинации.
15
13
 
4
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Това е фалшива новина. Повече ирланци искат британски паспорт, моля нека не подценяваме интелекта на читателите!
14
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Търчат и се прескачат за ирландски паспорти, не могат им насмогнат! Сто хиляди от 63 милиона подали за ирландски паспорти та - МАСОВО! Който не умее да смята - "МАСОВА" двойка!
13
1
 
18
 
! Отговори
Киро Скалата преди 5 години
Навсякъде из Ирландия има паметни плочи за Големият глад. Преди 150 години се е появила болест по картофите в Ирландия, хората са нямали какво да ядат, английските им господари обаче не са им намалили наема за земята. Резултата е над милион жертви на глада и безброй емигранти. Били са 9 милиона, сега са 4.5 милиона, още не могат да си възстановят населението от времето на глада.Сега британците търсят спасение в Ирландия..Весело изкарване на НГ на всички!
12
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 19Не ги мисли тях много! Мисли за себе си защото на българската граница с пропадналата ограда натискат милиони мигранти от съседна Турция! А Турция "хлъцна" а България - затъна! Датчаните' станаха повече от най "умните българи" така че мисли за собствената си кир по врата!
11
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
E защо? Нали Брекзита е защита на тяхната територия и най-вече на пако-арабо-маймунското население. Нали трябва да защитават националните си интереси, за да не се превърнат в колониалните си шитхоли.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РУСОФИЛ СЕКТАНТПо добре вземи се научи да пишеш... Паспортите ги остави на други
9
11
 
7
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Възхищавам се на заглавията тук... масово напирали... двайсе хиляди на пеесе шейсе милеона, страната ври и кипи сън не я хваща паспорти да извади. Ми тва са най вероятно тия около границата дето половината им къща в Северна Ирландия другата половина в Ирландия .
8
17
 
14
 
! Отговори
РУСОФИЛ СЕКТАНТ преди 5 години
Със руският паспорт ще пътувате във 170 страни по света! Навсякъде ще ви гледат с уважение!Французойки ще ви гледат със възхищение..!
7
13
 
12
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Аз изкарах немски паспорт, така че вече е време и България да излиза от ЕС.
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук големи "разбирачи" има на световната история. Мале, мале...Нерде Карл Маркс, нерде краица Виктория...
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С две думи не е голям интереса за двойно гражданство на англичаните въпреки че сега е момента да бъдат активни тези които са заинтересовани.
4
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Егати! Според Камелчето, англичаните са като македонците натискат за ирландски паспорт, като македонец за български. Така излиза. :)
3
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от Германия"Брексит искаха , сега пък искат да станат ирландци ?!И те не знаят къде ги сърби , къде ги боли !"---Ти поне си знаеш къде те сърби. :)Абе, май, още не са те начесали новогодишно, с един ПО-ЗДРАВ от БЪЛГАРИЯ? :)
2
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Близо 100 000 британци са пожелали да запазят европейското си гражданство посредством получаване на паспорт от най-близкия си съсед"Това ли ви е "масовото" бе днеса АХАХХахахХАХА при 66 милиона население на Великобритания! :D
1
6
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
На това масово ли му викат????Че то "бежанците" са повече!