Поражение за Тереза Мей: Сделката за Brexit - отхвърлена

202 се изказаха в полза на оставането в ЕС
Обновена: 16 яну 2019 12:54 | 15 яну 2019 21:49, Нели Христова
310
Поражение за Тереза Мей: Сделката за Brexit - отхвърлена
Снимка: Reuters

Тереза Мей претърпя срамно поражение, както предрекоха социолозите. Британският парламент отхвърли сделката, съобщават от BBC.

Още по темата

От 432 гласа, 202 бяха в полза на отказа от сделката.

Лидерът наопозицията  Джеръми Корбин настоя за вот на недоверие към правителството, което може да доведе до избори, вместо до излизане на държавата от Европейския съю.

Тереза Мей събщи, че ще свика дебат в сряда.

Лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин внесе вот на недоверие към правителството на консерваторката Тереза Мей, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

"Внесох вот на недоверие към правителството", каза Корбин, определяйки резултата от гласуването по споразумението за Брекзит като "катастрофално" поражение за кабинета, посочва Франс прес.

Обсъждането на вота ще се състои утре.

С наближаването 29 март - датата, на която Обединеното кралство е предвидено да напусне ЕС, страната изпада в най-дълбоката политическа криза за последния половин век.

Днешното гласуване сложи край на градената от Мей от две години стратегия да уреди приятелски развод с тесни връзки между Обединеното кралство и ЕС след Brexit.

"Ясно е, че камарата не подкрепя тази сделка, но тазвечершният вот не ни казва нищо за това какво подкрепя", каза Мей пред парламента малко след обявяването на резултата.

Това е предизвестена загуба за Тереза Мей. Тя няма мнозинство сред 650-те депутати в британския парламент и още от самото начало сделката не беше популярна сред тях.

Срещу договора с ЕС се обяви и Демократичната юнионистка партия от Северна Ирландия, както и шотландските националисти.

Британските медии също предвиждаха загуба за Тереза мей с над 200 гласа.

“Ако отхвърлите споразумението, това може да открие пътя към разпадане на Обединеното кралство”, предупреди в понеделник Тереза Мей.

Сега Мей трябва да предложи "План Б" на парламента, но не е ясно какво ще съдържа той. Британският премиер не е отхвърлила възможността да се измести крайната дата за Brexit. Възможно е и ЕС също да приеме тази опция, ако изглежда, че има възможност за сделка.

Отлагането обаче няма да доближи Великобритания до решение за Brexit.

Ако не се стигне до договорка и британския парламент не одобри нищо е възможно да станем свидетели и на "твърд Brexit", чиито последици ще бъдат сериозни и за Брюксел, и за Лондон.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
6
 
3
 
! Отговори
Полска незгинала преди 5 години
Половината Германия е на заграбена полска земя.
117
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господарската държава и бивша империя напуска ЕС.
116
4
 
5
 
! Отговори
Темелко МАСТЪР РАСА преди 5 години
И ЕС и СССР и САЩ са създадени от евреи. Те са ги създалии те могат да ги бастисат. Бастисаха СССР. Сега ще срутят и ЕС. Това с бежанците не беше случайно. 80% от болшевиците са евреи!!! ЕС е еврейски, света е еврейски и британия е еврейска. Сванахте ли сега кой дърпа конците???? Ами кой държи парите бе? Всички банки са еврейски!! Евреите са мастър раса. През всв спасихме доста евреи, дано да имат милост към България. Но Германия ще бъде изплющяна заради холокоста.
115
2
 
4
 
! Отговори
до 172 преди 5 години
нека те попитам - кой е бащата на ЕС? нима ЕС не е създаден от Евреин финансиран изцяло от еврейски банкери и финансисти начело в Ротшилд?!
114
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Европейският съюзНищо не знаеш,СИВ беше най-добрата измислена система,а социализма беше почти перфектния строй съществувал някога на тази земя,хората наистина бяха равноправни и имаха къде да се оплачат и да решат проблемите им,нямаше богати,но нямаше и бедни или бездомни,не знаехме дори какво е това наркотици,показваха ни документални филми за наркотиците,за да знаем и не сме невежи,здравеопазването и образованието беше напълно безплатно,дори плащаха пари на студенти и учащи се!
113
5
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЕС Е ОБЯВИЛО, ЧЕ ЩЕ ПОТВЪРДИ ПРИЕТОТО СПОРАЗУМЕНИЕ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ЩЕ БЪДЕ ИЗХВЪРЛЕНА ОТ ЕС!!!КОЛКОТО И ДА ИМ СЕ ИСКА ДА ОСТАНАТ НА ВЕЛИКОБРИТАНЦИТЕ ЕС НЯМА ДА ТЪРПИ ПРЕДАТЕЛИ!!!ЗА ЕС ВЕЛИКОБРИТАНИЯ Е БРУТ И ЮДА!!!!
112
8
 
4
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Германия трябва да бъде срината и поделена между останалите държави.Само така ще има мир.
111
4
 
5
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
ЕС не е Съвецкият съюз ЕС е най голямото обединение което Германия направи но без танковете.Глупаците бачкат за няколко дебели немски фамилии финансирали и двете световни войни.Даймлер Фолксваген Тисен Круп и други.Те тия корпорации тайоваха мамата на белият човек.
110
4
 
3
 
! Отговори
Темелко преди 5 години
Евреите обаче ще таковат мамaта на Германия, няма да им простят за холокоста. В това съм убеден.
109
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 160ГО-ВЕДО КАКВО ОБЩО ИМА ИЗМАМНА АНГЛИЯ СЪС ЗЛОТО ГЕРБ!!!И ТИ И АНГЛИЯ ДА СЕ МАХАТЕ ОТ ЕС И СИ ВЗЕМЕТЕ И БКП ГЕРБ С ВАС!
108
10
 
11
 
! Отговори
Европейският съюз преди 5 години
Европейският съюз да не е Съветския съюз ,че да се разпада. Европейският съюз е най-голямото политическо и демократично постижение на човечеството от както свят светува до наши дни. Благодарение на него в Европа вече никога няма да има войни. Европейският съюз е сложен жив организъм, който се развива и се променя. Това се случва в момента. Този тип съюзи е бъдещето на човечеството.
107
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз мисля,че без Англия Европа ще е по-зле,а не по-добре,България също,Гърция също!Иначе ще се върне злокобния фашизъм и кървава диктатура,който вече върлува из България чрез герберите и патриотите,превърнахме се в турска провинция край ЕНП и герберите,зад патриотите и конкретно зад Симеонов стои турската МИТ,службите ни също са окупирани от чужди агенти,работещи против интересите на България!Аз съм твърдо за оставането на Англия ЕС,надявам се да останат!Грешка допуснахме с падането на БСП от
106
1
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
УЛТРА НАГЛИ И ПРЕСТЪПНИ!!!
105
5
 
4
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Всичко дойде от корпорациите те искаха по-големи пазари и повече печалба така напълниха гушите на китайците и другите туземжи които окрадаха технологиите и се развиха вместо да бачкат на полето.Корпорациите разпаднаха колониите те внущиха тавенството тези *** гнусни!
104
8
 
6
 
! Отговори
Евреин преди 5 години
Би било добре Великобритания да напусне този съюз. Той е мъртвороден на базата на огромно лицемерие. Нищо незнаете за света, мои наивни български приятели.
103
7
 
11
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
Няма как страна загубила две световни войни да сложи ръка върху Короната :) Англия не е България! Българите горките, загубили всички войни заради Германия пак сляпо се влачат след нея като пинчер зад побъркан стопанин. Робски народ :( А бритите ще плюят кръв, ще се влачат по-корем, но някак ще оцелеят и ще са независими. Както през 1940г. Не съм им фен! Ни най-малко! Но има нещо романтично, достойно, патриотично в борцата им. Немците са скучни роботи.
102
1
 
13
 
! Отговори
смях преди 5 години
фараж и лондонския кмет бяха много надъхани.. но ги нЕма нещо в цялата схема...
101
3
 
5
 
! Отговори
русоРоб преди 5 години
Вън от потъващия кораб ЕС! Добре дошли в Евразийския съюз, другари!
100
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вероятно американците не искат силна Европа и се работи за разпадането на ЕС!Но се радвам,че англичаните се осъзнаха,все пак,те също са част от Европа.Но и че ЕС има доста трески за дялане,също е истина.
99
3
 
7
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Когато велики мъже от отганизации като ОАС във Франция правеха атентати бяха обявявани за терористи.Защото искаха Алжир да остане френски.А белите патки квичащи за права на свобода на алжирците къде са сега ония ги превзеха висят на помощи а жълтите жилетки *** че не им стигали парите.А ми няма да ви стигат и по-зле ще става.Нещастници.Най-голямото престъпление в историята е разтурянето на колониите.