Поражение за Тереза Мей: Сделката за Brexit - отхвърлена

202 се изказаха в полза на оставането в ЕС
Обновена: 16 яну 2019 12:54 | 15 яну 2019 21:49, Нели Христова
310
Поражение за Тереза Мей: Сделката за Brexit - отхвърлена
Снимка: Reuters

Тереза Мей претърпя срамно поражение, както предрекоха социолозите. Британският парламент отхвърли сделката, съобщават от BBC.

Още по темата

От 432 гласа, 202 бяха в полза на отказа от сделката.

Лидерът наопозицията  Джеръми Корбин настоя за вот на недоверие към правителството, което може да доведе до избори, вместо до излизане на държавата от Европейския съю.

Тереза Мей събщи, че ще свика дебат в сряда.

Лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин внесе вот на недоверие към правителството на консерваторката Тереза Мей, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

"Внесох вот на недоверие към правителството", каза Корбин, определяйки резултата от гласуването по споразумението за Брекзит като "катастрофално" поражение за кабинета, посочва Франс прес.

Обсъждането на вота ще се състои утре.

С наближаването 29 март - датата, на която Обединеното кралство е предвидено да напусне ЕС, страната изпада в най-дълбоката политическа криза за последния половин век.

Днешното гласуване сложи край на градената от Мей от две години стратегия да уреди приятелски развод с тесни връзки между Обединеното кралство и ЕС след Brexit.

"Ясно е, че камарата не подкрепя тази сделка, но тазвечершният вот не ни казва нищо за това какво подкрепя", каза Мей пред парламента малко след обявяването на резултата.

Това е предизвестена загуба за Тереза Мей. Тя няма мнозинство сред 650-те депутати в британския парламент и още от самото начало сделката не беше популярна сред тях.

Срещу договора с ЕС се обяви и Демократичната юнионистка партия от Северна Ирландия, както и шотландските националисти.

Британските медии също предвиждаха загуба за Тереза мей с над 200 гласа.

“Ако отхвърлите споразумението, това може да открие пътя към разпадане на Обединеното кралство”, предупреди в понеделник Тереза Мей.

Сега Мей трябва да предложи "План Б" на парламента, но не е ясно какво ще съдържа той. Британският премиер не е отхвърлила възможността да се измести крайната дата за Brexit. Възможно е и ЕС също да приеме тази опция, ако изглежда, че има възможност за сделка.

Отлагането обаче няма да доближи Великобритания до решение за Brexit.

Ако не се стигне до договорка и британския парламент не одобри нищо е възможно да станем свидетели и на "твърд Brexit", чиито последици ще бъдат сериозни и за Брюксел, и за Лондон.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мей много искаше да прилича на Тачър, но се превърна в Чембърлейн. На кралството му трябва един нов Чърчил за да оправи кашата която забъркаха както политиците така и техния електорат.
97
7
 
10
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Такива като Тачър насърчаваха черните терористи като Мандела.Те скапаха Южна Африла те дадоха свобода на не.рите те дадоха Хон Конг на дръпнатите ето заради тях сме зле те скапаха Велика Британия те скапаха Запада те са виновни.Разтурянето на колониалната система е най-голямото престъпление срещу човечеството.
96
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МошеА ти как ще се чувстваш,да те вкарат в някой робски концлагер и да ти казват,че да те експлоатират и ограбват,че да ти отнемат време от живота е добре?Добре за кого?За някой психар,въобразил си,че е нещо повече от останлите човешки същества?
95
1
 
2
 
! Отговори
22 преди 5 години
432 гласа а ПРОТИВ предложението. 202 го подкрепят
94
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МошеСамо глупости пишеш,държавите които изброяваш са по-скоро ограбвани и експлоатирани,а не облагодетелствани от западните държави.
93
3
 
2
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Нали тва викам бе че ги подкрепят.Францизуте пак клекнаха на немците.
92
4
 
2
 
! Отговори
до 140 преди 5 години
не точно запада, а предатели като например Бил Клинтън, който вкара държава като Китай в Световната Търговска Организация - държава чиято валута не се търгува свободно, а чийто курс се определя централно от Политбюро на Комунситите в Пекин. С валутни манипулации и печатане на фалшифи юани е лесно...
91
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МошеНапротив Французите подкрепят Германия,затова и там нападат жълтите жилетки!няма по-добро от ЕС засега,има много негативи,няма спор,но и по-добро от ЕС няма.В България имаме проблем с герберите,голяма грешка допуснахме,че ги допуснахме във властта,опустошават като африкански скакалци България!
90
5
 
7
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Запада разви Африка и Азия включая Китай набута им лекарства ваксини храна и дрехи.Вие ги развихте за да ви скачат сега по главите.Хак да ви е сега!
89
4
 
5
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Може защото французите са уникални певали и пак допуснаха германците да ги подфанат изотзаде.Те никога не се съпротивляват да се чудиш как са такава голяма държава.
88
2
 
3
 
! Отговори
хаха преди 5 години
До МошеНай-голямата грешка беше да се спре експлоатирането на Африка и Азия.Трябваше те да работят за нас кой идииот дочусна тяхната свобода кой е тоя лично ще го овеся с кабел!-----Като те опънат цял месец на плантацията да работиш до припадък или те оковат във вериги цял живот или както са имали навика да режат ръцете на робите си,ще те питам дали толкова ти харесва колониализма!Рибата се вмирисва откъм главата,а не откъм опашката!
87
0
 
13
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Знанията ти за атома диференциалните уравнения и елементарните частици няма да ти помогнат демографски.Демографията управлява Света.Простия като е многоброен идва и превзема това е нищо не може да победи демографията.
86
0
 
4
 
! Отговори
мара-дигиталната преди 5 години
дигитализирам цифровизацията и цифровизирам дигитализацията, какво искате - работниците във Великобритания работат за да ми плащат данъци, а аз да си раздавам на мойте хора, за мними проектчета...
85
1
 
9
 
! Отговори
до 130 преди 5 години
брат, напълно те разбирам, от завършил компютърни науки с отличие и почести навън, кой дявол ме накара да се върна в ЕС, като това се оказа - фашизъм, а не свободен пазар - дават се безплатни пари на наши хора под формата на фондове, същото е и със сделките.
84
5
 
6
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Най голямата грешка беше да се спре експлоатирането на Африка и Азия.Трябваше те да работят за нас кой идииот дочусна тяхната свобода кой е тоя лично ще го овеся с кабел!
83
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПредполагам,че това е битка между Англия и Германия,затова и Тръмп обърна гръб на Меркел при първата им среща,а Тръмп иска разпадането на ЕС,казаха,че трябва да обуздаят немците!
82
5
 
5
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Така е кат си разпаднаха сами колониите и кат разтуриха окупационните зони в Германия.Но най-голямата им грешка беше рязтурянето на колониалната система.От тогава светът тръгна на зле.Оправяне няма да има.Господ покой да не им дава на тия които позволиха свобода за колониите те еваха мамата на Света.
81
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на референдума, британците гласуваха да изгонят всички чужденци. 'излизането от ЕС' е само следствие. в момента се опитват да задържат ползоте от общата търговия и пазар, да живеят в европа, но да не позволят на европейците да живеят на острова. е, не им се получи. но пък си имат зимбабве, бангладеш и демократичо конго :)
80
4
 
6
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Ес ще се разпадне само ако Германия го напусне другите са прекалено големи пиирастници.А вчера АзГ е казала че ще иска излизане на Германия!
79
4
 
2
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Ей за тва демокрацията не може да победи никога.Ако е СССР няма неизгодно партията каза да стискаш и да продължаваш да чукаш камъни.Ама аз не ща да връщам 34 милиона буум с приклада в тила работи.