Великобритания отлага Brexit-а за 24 май?

Британското правителство тайно обсъждало това
6 фев 2019 10:00, Елка Василева
54
Великобритания отлага Brexit-а за 24 май?
Тереза Мей. Снимка: архив, Reuters

Британското правителство тайно е обсъждало планове за отлагане на Brexit-а с осем седмици от 29 март за 24 май, пише в. "Телеграф", цитиран от Ройтерс.

Още по темата

Министрите се надяват ЕС да се съгласи на тази отсрочка, ако споразумението на премиера Тереза Мей с ЕС бъде прието в парламента, за да има достатъчно време за приемане на нужните нормативни актове за излизането от съюза.

Мей ще бъде в Брюксел утре, за да поиска от лидерите на ЕС да приемат законово обвързващи поправки в "предпазния механизъм" за ирландската граница или да бъдат изправени пред възможността за хаотичен Brexit без споразумение.

Лондон и Брюксел спорят дали постигнатото през ноември споразумение за Brexit-а, което бе отхвърлено в този му вид от британските депутати, може да бъде предоговорено, което поражда възможността за отлагане на Brexit-а, споразумение в последния момент или напускане без споразумение, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: ВеликобританияЕСBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
0
 
! Отговори
Драго преди 5 години
Стига с тази пропаганда-журналята пишеха така и за загиващата ГЪРЦИЯ-то не бяха дивотии че гърците ще идват да живеят в България че няма да имат какво да ядат-Досега не съм чул българите да се връщат-но злобата на ЕС е огромна-назмалява лапането, да не забравяме-Велика Британия ще мине през0 криза и пак ще се оправи-а НИЕ КЪДЕ СМЕ-ЗАЩО МЛАДИТЕ БЯГАТ-айде стига глупости
41
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Skk 47И лайнарците ги подложиха на задължително лечение против делириум и уплах от зеленото чудовище!
40
4
 
11
 
! Отговори
Skk преди 5 години
29 март сутринта! Ebey.Co.Uk - умря, amazon. Co. Uk - умря, sportdirect. Co. Uk- умря и още много знайни и незнайни англиски онлайн търговци, умряха. Пристанища за внос на китайски стоки, изчезнаха. И един съвет, не си купувайте билети за райнер на промоция по 10 евра, има вероятност да не излетите въобще.
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 45Сопата е била винаги за компотьовците от Идиотия и така ще бъде занапред.
38
6
 
7
 
! Отговори
до 40 преди 5 години
Да обаче инглизите не са дори близо до Норвегия и Швейцария. Така че само сопа за тях.
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
искат си еднорога то детсвото но да е истински.
36
3
 
9
 
! Отговори
Clickbaits преди 5 години
Заглавието подвежда съдържанието няма нищо общо, карат те да мислиш че всъщност се отлага и първото изречение е, че някак си са разбрали чак в България, че тайно се обсъждало. Българска работа.
35
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще излезе на 29 Март, няма да се отлага. ЕС ще клекне скоро след това защото пазар от 352 милиарда годишно не се изтърва.Мрънкат само местните бизнесмени които са свикнали да плащат по петарка на час главно на работници от ИЗТОЧНАТА ЕВРОПА.
34
10
 
15
 
! Отговори
Албион преди 5 години
Великобритания излиза от ЕС логично и отива там, където принадлежи - в англосаксонския цивилизационен модел. Там са САЩ, Великобритания, Австралия и Нова Зеландия. Великобритания никога не е била чисто европейска държава, тя е островна и имперска сила. След излизането от ЕС ще има за известен период от време спад в икономиката, но след това ще възвърне силата си. Англичаните искат сами да взимат решения за държавата си, а не да им ги налага някой брюкселски чиновник.
33
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
37 - може, може Норвегия и Швейцария как имат привилегии. А то че има две скорости - има не две а седем-осем скорости. В момента Британия я наказват, за да не си помисли никой за излизане от ЕС.
32
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На който му се излиза да го прави на цяло ! Гласуваха, решиха , време да си вървят по пътя който избраха! Без остъпки, без специално отношение !
31
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със Brexit ,без Brexit за англичаните ще е все едно и също.Как не можаха да го разберат това?
30
6
 
16
 
! Отговори
Без компромиси преди 5 години
Искат да са вън от ЕС за да не плащат борчовете на гърците или койтоо и да е друг айдук който злоупотребява с фондове ,НО им се иска от друга страна да си запазят намалените евро данъци за фирми и корпорации.А не може хем онуй до края, хем душата в рая !Вън ,вън напълно.Ако не се случи напълно излизанеото на Англия значи се доказва тезата че има не само две скорости ами и лицемерни принципи които НЕВАЖАТ за някои а други се наказват !
29
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакви отстъпки за Великобритания!!!!!!!!!!!!!!! На 29 март 2019 да бъдат изритани като мръсни кучета!!!!
28
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКакъв *** те гони тебе,бе?Нали Трумп искаше разпадането на ЕС и настояваше за излизането на Франция от ЕС и като не излязоха им спретнаха жълти жилетки.Хората искат да излизат от ЕС,защото след Лисабонския договор държавите са лишени от всякакви права,това е истината,прочетете Лисабонския договор!Всеки решава сам за себе си.
27
20
 
12
 
! Отговори
Не ги мислете преди 5 години
Англия е велика държава! И до днес техния елит тайно управлява половината свят.В тях са капиталите! А който държи капитала - той взема и решенията и определя политиката.Английските лордове са акционери във всички всички големи международни корпорации.Да му мислят колониалните бананови републики като България! Ние скачаме според тоягата на големите. България след загубата срещу Османската Империя повече никога не е била независима държава. Все някой друг ни е спускал заповедите.
26
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде аут, че ни писна от вашите пазарлъци!
25
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англичаните искат безплатен обяд. Това го няма но те искат да е всеки ден по 3 пъти през цялата година. Като чужденец в Англия доста хора са са чували израза от англичаните"ние сме внасяли света" И моят въпрос е кой свят? На маймуните и камилите нали а хората? Да сте внасяли Франция, Германия,Русия,Испания абе въобще някоя европейска държава? Та е този ред на мисли тези островитяни и мислят че континента европа им е колония. Колко жалко а имаха потенциал.
24
8
 
38
 
! Отговори
Mitkyla преди 5 години
Смешните англичани хем ги боли хем ги сърби. Искат да няма твърда граница между Северна Ирландия и Ирландия, за да могат да си оставят вратичка все пак да си пазаруват от Европа, а пък искат да излязат от там. Ами или излизате или не, в крайна сметка Ирландия е Европа и трябва да има твърда граница, а пък вие смешници, не искате Европа.
23
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за две години тези не успяха да си създадат нужните нормативни документи , няма начин да го направят за 8 седмици ,Едно отлагане само ще покаже че Англия са лош търговки партньор.А за Англия извън ЕС това е много лошо начало.Губят най добрия си коз.