Безотговорно е да няма преговори за Brexit

Лиъм Фокс е вторият британски министър, който допуска отлагане
Обновена: 3 фев 2019 14:53 | 3 фев 2019 14:20, Нели Христова
24
Безотговорно е да няма преговори за Brexit
Снимка: Reuters

Ще е безотговорно ЕС да откаже да възобнови преговорите по споразумението за Brexit, заяви британският министър на търговията Лиъм Фокс, предаде БТА.

Още по темата

Британският премиер Тереза Мей е заявявала, че иска промени в споразумението, за да може то да бъде подкрепено от парламента. ЕС заяви, че споразумението не може да се предоговаря.

"Наистина ли казват, че предпочитат да не преговарят и да се стигне до ситуация без споразумение? В интерес на всички ни е да постигнем споразумение. ЕС да казва, че дори няма да го обсъждаме ми се струва доста безотговорно", каза Фокс в интервю за Скай нюз.

С по-малко от два месеца до датата на Brexit 29 март опозиционната Лейбъристка партия заяви, че сега е неизбежно правителството да поиска удължаване на срока за преговори по Член 50 от Лисабонския договор.

Фокс, който досега бе твърдо против отлагане на датата на Brexit, заяви, че удължаване на преговорите, защото не е било постигнато споразумение, няма да реши нищо, но ще е нещо съвсем различно, ако има споразумение и Великобритания просто се нуждае от повече време да приеме нужните закони за организирано напускане.

Той е вторият британски министър, който допуска необходимостта от отлагане на датата на Brexit, след като вчера външният министър Джереми Хънт каза, че Великобритания може да има нужда от повече време за приемането на някои нормативни актове.

Фокс каза, че Великобритания ще се справи и с напускане на ЕС без споразумение, но че това няма да е в интересите на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безотговорно е 2 години да не можете да решите какво да правите, гащници! Сега на всички в ЕС ни писна да ви чакаме да се боричкате. Затова накрая ще излетите с шут, С.Ирландия, а вероятно и Шотландия ще се отцепят, за да могат отново да са в ЕС, а вие ще виете, как целият свят ви е виновен за лакомията и простотията!
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 8Ще са свободни, от такива, като ТЕБ!
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УУУУ гулему чудо ща стани, ся, гат нямао разговори.
18
3
 
1
 
! Отговори
Йехуди Менухин преди 5 години
До 16: и как го решихте, ти и твоите началници, които организират тази грозна дезинформационна кампания по очерняне на всичко и всеки. Защо във всички "ваши" масмедии всяка година се използват "фалшиви снимки и материали" за онагледяване на безобразията на Народния съд, защо се упражнявате словестно върху снимки на изселвани еврей от Скопие, снимки на депортирани български граждани, които ги съпровождат Бранници, доколкото знам Народния съд не е работел с бранници, защо така мекерета?!!
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко за хората, които ще страдат от егоизма на брекзитарите! Но след 2 години преговори, тази агония трябва да свърши! Камерън и последователите му поставиха десетки хиляди хора в безпътица. Никой не знае какво следва и как да решава живота си. Кой кара влака в тази държава и накъде? Щеше да е смешно, ако не е толкова тъжно разпадането на империята!
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ден на признателност и почит към жертвите на комунизма #първиФевруари На Първи февруари почитаме паметта на жертвите на комунизма. Датата не е избрана случайно.В мразовитата утрин на 01.02.1945 в централните софийски гробища са разстреляни и заровени в безименна яма 8 царски съветници, 22-*** министри, 67 народни представители и 47 генерали и висши офицери (виж тук: https://***/2S6tsYa)На 01.02.1945 са загинали най-много висши офицери в българската история! Не във война, а убити от най-долна порода слуги на Империята на злото.Екзекуциите са извършени незабавно след присъди произнесен
15
2
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
ми нали преговаряха, колко още?
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакви преговори с тези кръвосмешатели! Да си гният на **ания полуостров и да не ни занимаватсъс своите драми.
13
3
 
30
 
! Отговори
Безотговорно ли?!? преди 5 години
А не са ли безотговорни идейчиците на Брекзита, които се изсулиха по бели *** и оставиха други да им сърбат попарата? Никакви преговори повече! Две години преговори и разигравания стигат! Нека си вървят британците. Загубата е тяхна!
12
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука явно е пълно със сепаратисти които искат да правят независимости и на Шотландия и кво ли не, както и някакви изкуфели тачеристи, които си въобразяват, че консервените им мнения са мн яки. И всичките ще тр си плащат и за виза за UK, да не говорим за унижението да ти трябва виза, а не паспорт просто
11
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не би ЕС да ги е гонил, че е "безотговорно"? Решението за напускането си е тяхно и имаха две години за преговори.Явно ефекта на Зейфод БиблБрокс, който си е ровил в едната глава, се появява.
10
3
 
26
 
! Отговори
Динамика преди 5 години
Най-добре да се направи референдум в самата Великобритания :За независимост на всичките и провинции (Шотлндия, Уелс и т.н.) Ако решат да излезнат от Великобритания, директно да останат в ЕС като независими Държави.
9
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Te преговорите приключиха. Това, че на вас не ви харесва резултата, е друг въпрос.Няма как да ползвате само плюсовете на ЕС.При граница на Северна Ирландия, може да започнат малко взривове, но това е естествен процес за отцепване.
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да разбера защо искат да се изолират? Това не е фин самостоятелност, а изолационизъм, те нямат възможност за самостоятелно силно влияние като САЩ, и сега гледаме някакви тв кадри от съветско американската военна надпревара в стил 70те? И какво ще стане като се изолират? Ще пуснат стар трек да си пътуват сами в космоса? Хаха , умно, ама не много. Космическите им програми са само на сериали
7
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
UK в ЕС а тези да си подават оставките, никой не се нуждае от това, и без това си имат лирата
6
5
 
9
 
! Отговори
Мнеее преди 5 години
Тези техни консерватори от 2-3 години обясняват как европа не ги кефи, ама у мен не ме кефи без UK в Европа
5
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безотговорно? Това е нов връх на наглостта!
4
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Индопакистанските мелодрами край нямат!Не че ме ингересува де!
3
6
 
23
 
! Отговори
EURO Lion преди 5 години
ЗА Обединена Ирландия!За Независима Шотландия!За независим Уелс!За Независим Ман!За Независим Корнуел!За Независими Нормандски О-ви!Англия да си потъва, бълбук - бълбук!
2
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що да е безотговорно ?! напротив, безотговорно ще е ако вземеш да шикалкавиш (както правят вече втора година) с желанието от референдума и дефато да търсиш вратички да го подмениш!след като в договора за влизане в ес , няма ясно дефинира клауза и процедура за излизане, значи казано най-простичко - ставаш, взимаш си шапката и си тръгваш!точка! а кой ще е "вътре" и кой няма да е ... времето ще покаже! със сигурност - никой няма да е капо, но и никой няма да извади "двеста от 4 валета"!