Джендър въпрос в евроанкета, целта е следващият Европарламент

Българите Иван Кръстев и Росен Плевнелиев подкрепили инициативата
8 мар 2019 07:10, Анисия Иванова
162
Джендър въпрос в евроанкета, целта е следващият Европарламент
Снимка: Булфото, архив

Въпрос от България в онлайн анкета, разпространявана в целия Европейски съюз, събира гласове в подкрепа на узаконяване на еднополовите бракове във всички страни членки.

Инициативата се нарича "WeEuropeans” ("Ние, европейците”) и е описана като "непартийна гражданска кампания за мобилизация и поемане на европейския проект отново в ръцете на гражданите". Организатори са неправителствените организации CIVICO Europa и MAKE.ORG, а поддръжници – множество фондации и корпорации, съобщава "Труд".

Българите, подписали платформата, са политологът Иван Кръстев и президент Росен Плевнелиев (2012-2017 г.).

"Участвайте в най-голямото допитване до европейските народи, провеждано досега”, зове анкетата, в която според регламента всеки може да постави въпроси и всеки може да гласува неограничен брой пъти по 12 произволно избрани сред тях. Платформата откроява петте предложения с най-широка подкрепа и петте най-оспорвани във всяка държава поотделно.

Още по темата

Сред най-оспорваните в България е "Трябва всеки европейски гражданин да има еднакви права за брак и семейство, независимо от ориентация или личностно съзнание”, предложен от потребител, кръстил се Prince.

Това е най-директната формулировка в подкрепа на пълноправни гей бракове от всички държави в ЕС. В Латвия сред най-оспорваните е "Необходимо е да се гарантира спазването на правата на човека, равенството за ЛГБТ лицата”.

В Полша – "Партньорството и брачното равенство трябва да бъдат въведени за всички двойки, независимо от сексуалната ориентация”.

А в Румъния въпросът е поставен така: "Европейският съюз не трябва да налага приемането на еднополовите бракове в държавите-членки”.

Допитването ще приключи на 22 март, след което предложенията ще бъдат "публикувани в европейските медии и разпространени сред всички европейски граждани из целия континент" и връчени "на политическите лидери от всички страни и на кандидатите за европейските избори”.

Т.нар. Европейска гражданска програма ще бъде представена и по време на последното заседание на Европейския съвет преди евровота – на 9 май в румънския град Сибиу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички знаем, че плевнелиев е национален предател, обаче това път надмина вече прекали!
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 100Може ли да пише код ще го взема независимо от пол, ориентация, облекло и тн.
84
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ако аз съм независимо какъв е и как изглежда бих го пуснал да работи ако си изпълнява задърженията."Добре де, ако аз се явя на работа татуиран като маор със спирали по бузите и челото, с набедрена препаска и ти изиграя една хакка /нищо от това не е забранено/ какво ще си помислиш за мен? Най вероятно че съм циркаджия с разхлопана дъска. Другите изстъпления са от същата категория. Работното място не е нито цирк, нито сцена.
83
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С достатъчно време на разположение, всяка изкуствена и нечовешка идеология се проваля с гръм и трясък.Моралът и "нормалното" не са измислени от някой. Те са се получили, защото историята измита всичко останало без следа.
82
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 87Ако аз съм независимо какъв е и как изглежда бих го пуснал да работи ако си изпълнява задърженията.
81
0
 
0
 
! Отговори
99 преди 5 години
99
80
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горките идни поколения.Ще ги карат с росови предмети в д-тата да ходят задължително, инъче в затвора за нетолерантност
79
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 92Аз защитавам унеправданите и не налагам нищо.
78
1
 
17
 
! Отговори
До 92 преди 5 години
Там е работата, че не ти решаваш на кой да се дава думата. А ако се правиш на много интерес и се опиташ да налагаш агрисивно свойта розова религия, ще се сблъскаш челно с общественото отвръщение и повярвай ми няма да е приятно изживяване.
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 93Създай такова НПО. Аз съм на мнение че е хубаво да НПО-та.
76
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 80При комунизма много от хората не са смеели да се разкрият, защото е можело да ги пратят в Белене. Имало е и доносници работещи за ДС. Като цяло този период е довел до най-голямото промиване на мозъци в българската история.
75
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще направим НПО което да защитава интересите и правата на нормалните хора? Защо се оставяме едни хипи-*** да ни налагат как да живеем? Хора вземете се в ръце, стига вече деградация, стига вече розови утопии, това което ни трябва е традиционен морал, традиционни ценности, традиционни здраво семейство, НЕ на модерните социопатски лигавщини!
74
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Лабава алка21 век сме и е нормално да не се дава думата на хора като Хитлер.
73
3
 
19
 
! Отговори
Ветъра на ПОДмяната преди 5 години
Честит ден на жената и майката ! Най важните на света са жените, без тях няма любов ,няма живот ,няма деца !
72
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 92Хората сами се интересуват от този въпрос. Цялата конвенция можеше да се приеме с едно гласуване и каквото било било, но четата на Гяня коментарите и затова не приемат конвенцията.
71
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може ли да питат нещо социално- за заплатите на мъже и жени, за минималните пенсии и жизнения минимум, за полагания извънреден труд и заплащането му и прочие, а питат за лгбти- то. Това си е едно мошеничество - да буташ хората в джендерията когато истинските проблеми на обществото са други. Това е позволена фалшива новина подхвърлена от провалени типове. Джендер не е социален въпрос, а уродлива утопия и кошмар, какъвто много подобен вече живяхме...
70
1
 
15
 
! Отговори
Соломон Розенблум преди 5 години
схемата е следната:всякакви НПО-та и фондации и тн грантаджии си измислят нещо, после си правят някакво гласиване за което си знаят само те и изведнъж това става най-важната тема на годинатапосле послушни "журналисти" които също зависят от "специализации", "командировки" и тн раздуват темата до небесата и вече има новинапосле някакво "величие" от ЕС/Брюксел започва да обеснява как това е жизнено важно и за размахва пръсттака по изкуствен начин се опитват да налгат нов дневен ред
69
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ако човек отиде на работа облечен като жена, то шанса да го изгонят от работа е голям, понеже няма закон, който да защитава хората."Ако това го направи някой мъж, означава няколко неща:- не го слуша главата- недорасъл инфантил е- не е отишъл да работи, а да парадира със себе сиАко ти си работодател, ще искаш ли такова "чудо" да ти "работи"? Защото от горните неща следва, че работата му е последната грижа - той иска да занимава света с персоната си.
68
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Лабава алкатова не е фактически вярно, анти-гей мненията са преобладааващи. днес бг е трибуна на лузъри и руски ***
67
2
 
13
 
! Отговори
Тракиец преди 5 години
Това е новата политика на Щатските Илюминати за редуциране на световното население..От цялата работа най ще са потърпевши малките дечица...Ще настане ад за тях.. Общо взето е самоунищожителна политика. В момента най добре е да се организират хетеро общества най вече с цел ппредпазване на деца.. Това е моя съвет.. Страшно ще бъде влиянието върху тях.. Ние родителите да му мислим.. На едно дете изначално объркаш ли му представата за полове после може да се манипулира мнооого лесно.