Джендър въпрос в евроанкета, целта е следващият Европарламент

Българите Иван Кръстев и Росен Плевнелиев подкрепили инициативата
8 мар 2019 07:10, Анисия Иванова
162
Джендър въпрос в евроанкета, целта е следващият Европарламент
Снимка: Булфото, архив

Въпрос от България в онлайн анкета, разпространявана в целия Европейски съюз, събира гласове в подкрепа на узаконяване на еднополовите бракове във всички страни членки.

Инициативата се нарича "WeEuropeans” ("Ние, европейците”) и е описана като "непартийна гражданска кампания за мобилизация и поемане на европейския проект отново в ръцете на гражданите". Организатори са неправителствените организации CIVICO Europa и MAKE.ORG, а поддръжници – множество фондации и корпорации, съобщава "Труд".

Българите, подписали платформата, са политологът Иван Кръстев и президент Росен Плевнелиев (2012-2017 г.).

"Участвайте в най-голямото допитване до европейските народи, провеждано досега”, зове анкетата, в която според регламента всеки може да постави въпроси и всеки може да гласува неограничен брой пъти по 12 произволно избрани сред тях. Платформата откроява петте предложения с най-широка подкрепа и петте най-оспорвани във всяка държава поотделно.

Още по темата

Сред най-оспорваните в България е "Трябва всеки европейски гражданин да има еднакви права за брак и семейство, независимо от ориентация или личностно съзнание”, предложен от потребител, кръстил се Prince.

Това е най-директната формулировка в подкрепа на пълноправни гей бракове от всички държави в ЕС. В Латвия сред най-оспорваните е "Необходимо е да се гарантира спазването на правата на човека, равенството за ЛГБТ лицата”.

В Полша – "Партньорството и брачното равенство трябва да бъдат въведени за всички двойки, независимо от сексуалната ориентация”.

А в Румъния въпросът е поставен така: "Европейският съюз не трябва да налага приемането на еднополовите бракове в държавите-членки”.

Допитването ще приключи на 22 март, след което предложенията ще бъдат "публикувани в европейските медии и разпространени сред всички европейски граждани из целия континент" и връчени "на политическите лидери от всички страни и на кандидатите за европейските избори”.

Т.нар. Европейска гражданска програма ще бъде представена и по време на последното заседание на Европейския съвет преди евровота – на 9 май в румънския град Сибиу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До йойоДа, автохтоните народи на Европа, не желаят да им бъдат натрапвани чужди ,,ценности,, измислени кой знай къде си. Великобританците прости ли са ,че ви обърнаха гръб. В цяла Европа хората роптаят, против ЕС, с ушите си го чувам, краят му е близо, и ти нямаш правото да говориш от името на народите.
65
1
 
11
 
! Отговори
Европеец преди 5 години
"..еднакви права за брак и семейство.." - да не наричат семейство и брак връзката между двама ***. Вероятно има други по-подходящи думи. Семейството е между мъж и жена. Както са започнали, скоро да очакваме и тройки. Защо да не са трима например, а точно двама???
64
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите, подписали платформата, са политологът Иван Кръстев и президент Росен Плевнелиев (2012-2017 г.).Кой друг да е ;д Най *** президента еver ;д
63
1
 
12
 
! Отговори
Лабава алка преди 5 години
Dnes. bg трибуна на гейове, травесули, содомити и разни други,, деца на дъгата".То е като радио,, Свободна европа" за тази общност. Поклон!!!!
62
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
срещу ЕС вият основно изпадналите от играта заблудени за себе си лузъри, чичаците на средна възраст дето си спомнят комунизма, за всичко им е виновен ЕС, джендърите (каквото и да е това), красивите и умните, никога не са си виновни те. което е странно, имайки предвид, че въпросната категория се счита за много способна, как все така някой им скорява шапката. хубавото е едно - времето ще ви заличи, вие сте несъществен момент в исотрията на този свят. имали били православни ценности..
61
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Насила *** няма да ни направят!
60
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименхилядата извратеняци сте вие, простите, мутрите и т.нар управляващи. жалка селтащина тресе това стадо
59
6
 
3
 
! Отговори
йойо преди 5 години
До Анонимен 79чете ли онова излседване за интернет троловете, били садистични и злобни. като теб. ЕС няма да се разпадне, просто земята на вмирисаните пергиши като теб ще излезе от него, Европа на две скорости е само началото. Не се притеснявай, ще си свободен, сам, командрисван от мутри, точно както ти харесва. И не говори от името на други народи..
58
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде стига вече с вашите евро джендърски перверзии. Имате мръснишкото желание да унищожите първо, морала на народите, а после и самите народи. Всички много добре знаем от къде идват тези директиви, писна ни от вас. Наумихте си 5-6 прокажени мантри, и ги повтаряте постоянно, вече близо един век. Долу ЕС, дано го съсипем по-бързо, и ще го съсипем със сигурност. Краят му, за щастие е близо.
57
0
 
22
 
! Отговори
* преди 5 години
Между другото, колкото и да звучи странно, много гейове на запад са против еднополовите бракове! Често се обаждат по телефоните на радиопредавания, за да кажат че, са си ок да си живеят на свободни начала, не искат брак и не искат да привличат вниманието към себе си. Чудят се защо е тази дива кампания. Не всички са така, (вероятно има промити мозъци И платени) но са много!Мисля че това е някаква много диаболична кампания разделяй и владей. Особено отчитайки как левите партии стоят зад нетрадиционните "ценности".
56
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ба си докога 1000 извратеняци в тая страна ще определят дневния и ред!!! и ще ни занимават с простотиите си, няма ли по важни теми!! аре у лево че ми писна
55
1
 
15
 
! Отговори
До Джеси преди 5 години
Сано че после идват арабите и агриканците, а тях ИК не ги лови!
54
1
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НАЙ-МИ ХАРЕСВА, ЧЕ ПРЕЗ ДЕН ТУК ИМАМЕ СТАТИЯ ЗА ДЖЕНДЪРИЯ :DПРИ ТОЛКОВА МНОГО РЕКЛАМА НА ДЖЕНДЪРИЯТА НЯМА НУЖДА ДОРИ ДА СЕ ПИШЕ В НЕЙНА ЗАЩИТА! :D
53
15
 
7
 
! Отговори
Джеси преди 5 години
Много хитра стратегия от страна на ЕК да скопи агресивния балкански примитив - бай ***! Не след дълго балканския неандерталец ще е по - кротък и от овца и спомен няма да е останал от насилието върху слабите и беззащитните!
52
3
 
45
 
! Отговори
А защо преди 5 години
Защо няма анкета за:- Излизане от НАТО-Забрана на концесии ток, вода, -Премахване на сградна инсталация-За безплатно здравеопазване - субсид. от д-ва-Таван на печалби-Субсидирано от държавата земеделие и държавни магазини за БГ производство-Изчистване на мъртви души, машинно гласуване, 6 месеца да си живял в БГ, за да гласуваш-Не на концесия летище С-я.-Заплата на депутати хиляда лева-Субсидии един левНикой не споменава тези въпроси, за какво ни е Народно Събрание.
51
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е защо пък веднъж не пуснаха анкета за равенство на заплатите?? Гарантирам висок процент на гласували...
50
16
 
4
 
! Отговори
ттт преди 5 години
До пътникне те разбирам, единствените дето се занимават в лгбт-та са българите, участвали във въпросната кампания. баш европейците много мнго не обръщат внимание на подобни въпроси, българите като теб се страхуват да не би да имат сбъркана ориентация
49
3
 
38
 
! Отговори
пътник преди 5 години
И кво общо имат европейците с ЛГТБ-тата, че да казваме "Ние европейците"?! Да си казват "Ние ЛГТБ-тата" и да не ни пробутват неверни твърдения!!! Половина Европа е срещу еднополовите бракове, от къде на къде ще говорят и от тяхно име? Нима европеците които сме срещу едно половите бракове не сме европейци?
48
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България и Румъния изоставаме по въпроса с браковете.
47
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, че ще им дадат право да се бракосъчетават не означава, че си гарантират щастието и ще избегнат разводи, раздели и други битови проблеми.