ЕК със съжаление: Вероятно е Лондон да напусне ЕС на 12 април

Съюзът ще остане единен, се чете в позиция на еврокомисията
29 мар 2019 19:05, Красимир Ангелов
28
ЕК със съжаление: Вероятно е Лондон да напусне ЕС на 12 април
Снимка: Reuters

Европейската комисия изрази съжаление за днешното решение на британския парламент, се посочва в изявление на институцията след третото отхвърляне на споразумението за оттегляне на Великобритания от ЕС.

Още по темата
Отбелязва се, че Европейският съвет прие на 22 март решение, според което сега следва Великобритания да напусне без споразумение на 12 април. Великобритания трябва да посочи какво следва преди тази дата и да го съобщи на Европейския съвет, пояснява ЕК.

Днес възможността за раздяла без сделка изглежда вероятна. ЕС се подготвя за това от декември 2017 г. и е напълно готов за това развитие, се допълва в изявлението. Комисията добавя, че оттегляне на Великобритания без споразумение може да се очаква в полунощ на 12 април.

ЕС ще остане единен. Ползите от споразумението за оттегляне, включително преходният срок, няма да бъдат заменени при никакви обстоятелства при напускане без споразумение. Частични споразумения не са възможни, заявява ЕК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: ВеликобританияекBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За хората с Паундовете, продавайте докато може. Ако не се връзомът и има Брекзит спадът ще е в рамките на 15% - 20%, демек 1:1 с долара
21
0
 
1
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
Престоят, във- болницата,..Зависй, само- от- доктора......
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То това беше ясно отдавна. Въобще за какво си губеха времето досега? Те си решиха да излизат и ето часа дойде. Още две седмици останаха. Надяваме се, че Скрипал няма да възкръсва, става суперзвезда или тренира изкуството на древните йоги, угнетявани от английския империализъм.
19
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква е връзката между Юрий Гагарин и Великобритания? И двамата излитат на 12ти април.
18
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Балканският селянин пак коментира неща които не разбира...
17
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами това е правилно решение! " Сделката " всъщност е запазване на всички привилегии и прос то тии произлизащи от членството в ЕС. Това че няма сделка, е точно желанието на англичаните - излизане от ЕС! Това беше огласено на цял свят чрез референдум! Няма средно положение. Дано да има все повече осъзнали се , във всички "членки" на ЕС , и това раково образувание да се разпадне колкото се може по скоро!
16
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледайте гласуванията на английския парламент на живо, все едно гледах селска кръчма избира кмет след бъчва с ракия изпита. Големи диваци тия не са за европа по зле от нашия парламент
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен. преди 5 години
До номер 15 щом това мечтаеш за друг човек,значи скоро това ще очякваш или ти или от семейството ти.Тосе знае.
14
3
 
35
 
! Отговори
Шотландски боец преди 5 години
Шотландия и Уелс да останат, а Ирландия и Северна Ирландия да се обединят и да решат проблема с границата. Същото миже да направят и келтите от Остров Ман и нормандите от Джърси и Гърнсли. Англия с нейните няколко милиона пакистанци и индийци нека си излиза. Адиос куин :)
13
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак .... номера от ингилизите.Единственият правилен ход на Траверса зМей е да помоли Путин да я отрови с "Новичок", като в замяна му преотстъпи Малвинските острови...
12
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разводът на ЕС започна. Да се готвят Италия и Франция
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако някой предполага какво ще стане с паунда да казва.Дали ще падне много,че съм скътал малко за старини и да не изгоря като факел
10
2
 
10
 
! Отговори
Ишиас преди 5 години
След Брекзита британската кралица смята шумно да се изходи и новият премиер на Великобританя да разкаже това в писмо до председателя на ЕК и ООН.
9
5
 
14
 
! Отговори
панчо преди 5 години
британците ще замразят процеса на излизане от ЕС подобно на турците които замразиха процеса за влизане в ЕС
8
19
 
4
 
! Отговори
Полския Фъфльо преди 5 години
Туск така се беше развълнувал че почти нищо не му се разбираше от това което набързо изфъфля, а и фасона му беше доста смачканпрограмата за "глобалното затопляне" на евреина Рокфелер се провали също, така че юдо-масонския глобализъм и нов световен ред май вярно се състоя
7
2
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
До Йоцотака са в йерархията защото те си избират да са така не че някой ги спирано абсурдното в случая е че гледат високомерно и пренебрежително на тези които са над тях в йерархията само защото са с друг цвят на кожата или от друг етнос от по на изток а всъщност *** далеч по неадекватен на интегриране от повечето контрастни нации
6
11
 
15
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
мога да се обзаложа със всеки по стотачка евро че твърд брекзит няма да има и че следва удължаване на срока за излизане
5
1
 
36
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ИЗОБЩО НЕ ИМ ВЯРВАМ!!!!ДАТАТА СИ Я СМЕНЯТ КОГАТО И КАКТО СИ ИСКАТ!!ВЕДНЪЖ Е 29 МАРТ 2019-ТА, ПОСЛЕ Е 12 АПРИЛ А СЛЕД ТОВА НА КУКОВО ЛЯТО!
4
4
 
24
 
! Отговори
Йоцо преди 5 години
булхаристанците,да стягат дисагите...Те там са на по ниско ниво в йерархията и от индустанците и пакистанците...
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Избори ще правят ли? Това ще покаже позицията им. Ще отложат за неопределено време и няма да излязат.