Преди евровота на Острова: Води партията на евроскептика Фараж

Тя събира 34 процента от потенциалните гласове
13 май 2019 12:00, Елка Василева
20
Преди евровота на Острова: Води партията на евроскептика Фараж
Найджъл Фараж. Снимка: Reuters

Британската Консервативна партия на премиера Тереза Мей се срина до петото място според проучване на общественото мнение преди евроизборите на 23 май, предаде Ройтерс.

В анкетата на "YouGov" по поръчка на в. "Таймс" води новата Партия за Brexit на евроскептика Найджъл Фараж с 34 на сто, докато консерваторите имат одобрение от едва 10 на сто.

Brexit може и да няма, шансовете между 20 и 30 процента

На изборите за Европейски парламент опозиционната Лейбъристка партия може да разчита на 16 процента от гласовете, а либералдемократите и Зелените, които са за оставане в ЕС, се очаква да получат съответно 15 и 11 на сто.

Сривът в подкрепата за Консервативната партия засилва натиска върху Тереза Мей да определи дата, когато ще напусне ръководния пост в партията. Високопоставени консерватори настояват тя да обяви плановете си още тази седмица, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
3
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Не е възможно Фараж да води! Ние, редовните читатели на Днеса знаем, че англичаните ежедневно плачат заради Брегзит и искат да останат в ЕС, да имат отворени граници и да помагат на милиони бежанци! Така казва Елкa, а тя знае най-добре!
16
1
 
2
 
! Отговори
дъртия лорд преди 4 години
в момента бърка изчезналите в миналото имперски и колониални възможности на една отдавна заминала си империя с новите възможности на самотна Англия изправена сама в глобалния свят нищо че Тръмп ги прилъгва защото знае ,че ЕС него долюбва --другия дето се радва чат пат пада на хокейни мачове...
15
3
 
5
 
! Отговори
Падне ли ЕС преди 4 години
Тука веднага ще си припомним войната с империализма--а сега нека купените с копейки *** почват да слагат минуси ..
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фураж само плямпа, но не предлага решения. Добър оратор и маниполатор, нищо повече. Такива обаче са най-опасни. Хитлер и Ленин също са били добри маниполатори и затриха половината свят. А британските мeрзавци няма нищо добро да видят извън ЕС. Изхвърляйте ги вече, прав е Макрон, стига се е отлагало. Стига са ни правили на луди. Нелепо е да участват н евроизборите. Държат ги още само заради алчните швaби и проклетия им износ, сакън.
13
3
 
5
 
! Отговори
Jas преди 4 години
Ново гласуване за или против Brexit в UK ще свърши горе-долу по същият н-н като предишното...това е на 99,99% сигурно. Въпросът не е дали, но единствено кога. Надявам се да е по-скоро, Ра да престанат да ни занимават с Brexita, вече повече от 3г. се влачат, и Великобритания да си поеме най-накрая по собствения път. Сами си го избраха.
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупавият британски мултинарод става още по-глупав.
11
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кеф...кеф....кеф......процесът на разпада (както го предвидихме, но някои не вярваха!) ПРОДЪЛЖАВА!!!! И Е НЕИЗБЕЖЕН!!!! Още когато влязохме ви предупредихме.............КЪДЕТО ВЛЕЗНЕ НАШИЧКИЯ БАЙ *** - ВСИЧКО СЕ РАЗПАДА!!! Ха-ха-ха.....................ХАК ДА ВИ Е!!!!! НАПЪЛНО СИ ГО ЗАСЛУЖАВАТЕ, га-д-ня-ри!!!
10
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 9Прав си.........."ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО" това и прави - да подкопава ес-чето!!! Итова са краварчетата!!!! Сега ще турнат и мита на немските и други ес-овски автомобили! А с "джеджагин" не позна.............тръмпчо все пак не е толкова нисък! МОЖЕ, НО САМО ИНТЕЛЕКТУАЛНО!!!!
9
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цялата тази простотия беше щедро финансирана и медийно манипулирана от Джуджагин и олигарсите около него. Но май паричките им и този път отидоха надява!Що пара пръска ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО само и само да може да подкопава единството на ЕС. Купени медии, партии та и цели правителства / като у нас/ духaт яко в посока на руските интереси! Но.....Ссср вече го няма, скоро и агресивният му и лаком наследник.
8
3
 
15
 
! Отговори
Еми то просто преди 4 години
как да не гласуваш за такъв политик - па убав, па честен, па скромен. Па и мъдър - как да напусне ЕП, ако не е вътре. Каквото каже - става. Тия британци настина са еани у главите.
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво иска да влиза в пармалента на ЕС, като толкова го мрази?!
6
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако тук пуснат изказванията на Фараж в Евро Парламента, цяла България ще му ръкопляска на крака.Това е единсвеният политик който не им цепи басма, защитава демократичните ценности на Европа и какво ли не още.В Евро Парламента бяха се настръхнали от кеф по времето на Украйна и Сирия да дискутират: ако сега имахме Евро АРМИЯ да пратим там кокло хубаво ще е.Е Фараж стана в Парламента и им каза:Господа Вие сериозно ли предлагате Немска и т.н. армия да партим на война с Русия?Трета Световна?
5
5
 
16
 
! Отговори
света се побърка преди 4 години
А на тоя кой му плаща да "води" ???англичаните ужасно са затъпяли -гледам ги направо примитив бе.от три години пълен хаос ,а те зяпат кат ***.
4
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на никой вече не му пука за тая сапунка, каквото си посяха, това ще жънат
3
1
 
8
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Много забавно!
2
1
 
13
 
! Отговори
Дедо поп преди 4 години
За пореден път англичаните показаха че са улави за връзване
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквото си посяха торите, това ще и жънат. Сега остава Борис Джонсън и Майкъл Гоув да се отцепят, ако им стиска, и да поведат борбата защото на практика те направиха така, че Брекзит да стане реален. До съобщаване на резултати от вота, никой не очакваше, че ще напуснат.Краха на империите все е ставал в парламента. И в Древния Рим ояли се с власт са се чудили как да си прокарат интересите.Предстои интересна година за кралството.