Германският президент: Европа да стои по-далече от Русия

Всеобхватно и интегрирано партньорство с Русия не се сбъдна
Обновена: 17 юни 2019 08:18 | 17 юни 2019 07:00,
108
Германският президент: Европа да стои по-далече от Русия
Снимка: Reuters

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер посъветва европейските страни да се отнасят по-трезво и дистанцирано към Русия заради множеството спорове с нея, предаде ДПА.

Още по темата

8600 войници, 50 кораба... НАТО е в Балтийско море, а Русия е нащрек

Надеждите за всеобхватно и интегрирано партньорство с Русия не се сбъднаха и сега и от двете страни надделява дълбоко разочарование, каза германският президент в реч на конференцията "Културанта" във Финландия. Двудневната конференция със стотина участници е посветена на външната политика и сигурността и протича в Културанта - лятната резиденция на финландския президент, на 20 км източно от град Турку.

"По-обективно партньорство, което да не е толкова претоварено с очаквания за промяна, може да се окаже добро", каза германския президент. "Продължаващият конфликт в източна Украйна тегне все така силно върху отношенията, както и анексията на Крим", продължи Щайнмайер, цитиран от ДПА.

Той предложи "нов концептуален подход" към Русия: "Не вярвам, че може отношенията с Русия да са на принципа "бизнес както обикновено". Европа не бива да стои безмълвна, когато в Русия налагат все повече ограничения над свободното слово, каза германският президент.

Неотдавнашният арест и последвалото освобождаване на журналиста Иван Голунов отново показа, че е необходимо и важно да се проявява бдителност и практическа солидарност, смята Щайнмайер.

"В интерес на по-функционално партньорство трябва да сме наясно, че собствените ни възможности да променим Русия са ограничени", каза германският президент, цитиран от ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стената рухна,казва Коен за краха на Източна Германия през 1989 г. и за падането на Берлинската стена.Германия се обедини и възникна въпросът:Къде ще бъде обединена Германия?.Западът искаше Германия да бъде в НАТО. Горбачов не можеше да приеме това. 27,5 милиона съветски граждани загинаха на Източния фронт във войната срещу Германия.Противно на това, което ни се казва,САЩ не победиха нацистка Германия с десанта в Нормандия. Поражението на нацистка Германия беше нанесено от съветската армия.
51
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: номер 47Доколкото съм запознат, Waffen SS е била забранена като престъпна организация.Срещу нея са се били милиони руски войници и много от тях са дали живота си.Ти какво целиш с това име? Май доказваш отдавна забравен факт: Че германските нацисти са се учели от руските си колеги?Русия никога няма да настигне Европа по гъстота на железопътните мрежи.Достатъчен е само един бегъл поглед върху картата. И да, дори да имат скоростни влакове колко са на брой?
50
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"ДОРИ МИЛИОНЕРИТЕ И МИЛИАРДЕРИТЕ НА РУСИЯ СТОЯТ НА РАЗСТОЯНИЕ ОТ НЕЯ"То от тия нито един не е руснак. От правилния финансово-грабителски етнос са.
49
2
 
10
 
! Отговори
ДВОПЕН СТАНДАРТ преди 4 години
ТАЯ ЮДЕЙСКА С В И Н Я ЩАЙНМ-МАЙЕР МНОГО СЕ ЗАППРИТЕСНЯВАЛ ЗА ТОЯА,ЧЕ В РУСИЯ СЕ(ОГРАНИЧАВАЛО) СВОБОДНОТО СЛОВОП,АМИ ТОГАВА,ЗАЩО СЪЩАТА ТАЗИ ЕВРЕЙСКА ***** ДУМА НЕ ОБЕЛВА ЗА ГРУБОТО ПОГАЗВАНЕ НА СВВОБОДАТА НА СЛОВОТО ОТ СТРАНА ТОЧНО НА НЕГОВИТЕ ХАЗАРСКИ СЪПЕМЕНИЦИ ДЕТО СА ВЪВ ВАШИНГТОН И ЛОНДОН,КОИТО ПО НАЙ НАГЪЛ И БЕЗЦЕРЕМОНЕН НАЧИН АРЕСТУВАХА И ИЗМЪЧВАТ ДЖУЛИЯН АСАНДЖ,ЗА ТОВА ,ЧЕ РАЗКРИ МРЪСНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА КАШЕРНИТЕ АМЕРИКАНСКИ *** .ЗА АСАНДЖ ЮДАТА ЩАЙНМАЙЕР НЯМА ДА ОБЕЛИ И ДУМА.
48
2
 
14
 
! Отговори
пак от Коен преди 4 години
През септември 1993 г. руснаците излязоха на улиците, за да протестират срещу срива на икономиката. БВП падна с 50%.През октомври 1993 г. Елцин, разпусна парламента и разпореди танковете да стрелят по сградата на руския парламент, която бе окупирана от демократично настроените демонстранти, загинаха над 2000 души. Но Елцин беше високо оценен и подкрепян от Вашингтон. По време на предизборната му кампания през 1996 г. САЩ го подкрепи, включително и със заем от МВФ в размер на 10,2 млрд. долара.
47
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЛОШ-ХУБАВ СТАЛИН,БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕГО БЪЛГАРИЯ Е В ТЕЗИ СИ ГРАНИЦИ СЛЕД ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА,ЗАЩОТО ЧЪРЧИЛ И РУСЗЕЛ ИСКАТ НА ЯЛТЕНСКАТА СРЕЩА БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ КАТО ПОБЕДЕНА ДЪРЖАВА ТОТАЛНО РАЗПОКЪСАНА И ПОДЕЛЕНА МЕЖДУ ГЪРЦИЯ,ТУРЦИЯ И ЮГОСЛАВИЯ .НА ТОВА СТАЛИН КАТЕГОРИЧНО СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯ ,КАТО ОБЯВЯВА БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА СЕ ПИПА .НАСКОРО РАЗСЕКРЕТЕНИТЕ ДОКУМЕНТИ ОТ СРЕЩАТА В ЯЛТА ДОКАЗВАТ ТОВА ЗА КОЕТО ГОВОРЯ.
46
0
 
10
 
! Отговори
дърт преди 4 години
От кога името на дипломата М о л о т о в е нецензурна дума?
45
1
 
15
 
! Отговори
да бе преди 4 години
"Защо се обърнаха срещу Путин? Той не се оказа Елцин. Имаме много интересен коментар за това от Николас Кристоф, колумнист на New York Times,който пише, че собственото му разочарование от Путин е, че се оказал трезвен Елцин. Вашингтон се надяваше да получи покорен, просещ постсъветски руски лидер, но получи по-млад, по-здрав и такъв, който не пие. Смятаха, че и Путин е такъв.Та нали Елцин докара Путин на власт. Или поне хората от обкръжението на Елцин".Стивън Ф. Коен- нова книга Война с Русия
44
2
 
4
 
! Отговори
дърт преди 4 години
До Анонимен 30Всеки говори за договора *** - Рибентроп, но много внимамателно се избягва да се говори за Мюнхенското споразумение от 1938 година, в следствие от което се откъсват части от Чехословакия!
43
3
 
12
 
! Отговори
Лили Барута преди 4 години
Друга важна причина да е мразен, е че Сталин не е бил марксист-ленинец-комунист а е бил Националист!!! Пазел си е народа и държавата! Бил е убит от Берия и съзаклятниците му и е умрял без нито една копейка в банка или в джоба...
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ШайнМАЙЕР-..ама тоя хич(няма) еврейска жилка и понеже (не) е хазарин много ,ама много ще (обича) Православна Руссия ......Трагедията на белия човек християнин на запад ,че и у нас подли юди прикрити зад немски,български ,френски имена са яхнали народите на Европа и неспирно работят по пъкления си ционистки план предначертан в протоколите на ционските (мъдреци) и талмуда да затрият и унищожат омразните им бели хора-християни. Това е причината за злините които се стоварват върху белите хора христи
41
3
 
14
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Нещо,което вбесява западните "демокрации",че Русия интензивно усвоява своят Север.Поддържа голям флот от ледоразбивачи и поддържа северният морски път,който е най-краткият път между западното крайбрежие на САЩ,Канада,както от Япония,Китай до Северна и източна Европа.Това в скоро време ще е един оживен икономическо транспортен регион.Продължава изграждането на ж.п.отсечки в крайният север,а този район както и шелфа на Русия е изключително богат на полезни изкопаеми
40
7
 
2
 
! Отговори
човек преди 4 години
Ами, всъщност посланието на германския президент е много позитивно, бих казал почти оптимистично!С други думи, смисълът му е в това, да поддържаме нормални отношения с Русия, приемайки фактите същевременно. А фактите са, че Русия е азиатска държава, която трудно може да бъде европеизирана. Самите руснаци се опитват столетия наред да се европеизират и не успяват.Русия е имала императрица германка. Коледното дърво (елхата) е внесена в Русия пак от Германия. Но въпреки това...
39
2
 
10
 
! Отговори
джимбо преди 4 години
Политиците разделят хоратаето още едно доказателствозападните лицемери са марионетки на хора с големите пари
38
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната изкукала кукувица дава наклон на ...
37
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали ще успее да промени Русия е доста любопитно, след като веднъж Русия така промени Германия, че 45 години се гледаха през дувара! Затова, стой по-далеч!
36
5
 
21
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
А какви хубави времена бяха по времето на Елцин.Всякакви запад концерни бяха впили гнилите си зъбки в изключително богата баница Русия.Всеки беше си заплюл парченце или парчища по свой вкус и желание.Не случайно вещица Тачър беше заявила,че Сибир е твърде богат,за да бъде оставен само на Русия.Е,тези "хубави" времена свършиха ще трябва да се съобразяват с новите реалности.Искаш нещо,което нямаш ами плащай иначе лошо,спира индустрията, и устремно надолу
35
2
 
8
 
! Отговори
?u®ubla преди 4 години
Според геолозите, след милиони години, вследствие на движението на тектоничните плочи на земната ***, Европа ще се приближи до Америка, а Атлантическият океан ( и НАТО) ще изчезнат, до тогава Русия и Европа са на един континент.
34
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен...А КОЙ ЛАЙ, ВИЕ ЛАЯ ЛИ ЧУВАТЕ, А ДУМИТЕ ЗАЩО НЕ, КОЙ ВИ СВИКНА ДА ЧУВАТЕ САМО ЛАЯ...
33
2
 
10
 
! Отговори
Гаро преди 4 години
Германския президент!?...говорител на немските медии. Поинтересувайте се в чии ръце са тези медии?