Германският президент: Европа да стои по-далече от Русия

Всеобхватно и интегрирано партньорство с Русия не се сбъдна
Обновена: 17 юни 2019 08:18 | 17 юни 2019 07:00,
108
Германският президент: Европа да стои по-далече от Русия
Снимка: Reuters

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер посъветва европейските страни да се отнасят по-трезво и дистанцирано към Русия заради множеството спорове с нея, предаде ДПА.

Още по темата

8600 войници, 50 кораба... НАТО е в Балтийско море, а Русия е нащрек

Надеждите за всеобхватно и интегрирано партньорство с Русия не се сбъднаха и сега и от двете страни надделява дълбоко разочарование, каза германският президент в реч на конференцията "Културанта" във Финландия. Двудневната конференция със стотина участници е посветена на външната политика и сигурността и протича в Културанта - лятната резиденция на финландския президент, на 20 км източно от град Турку.

"По-обективно партньорство, което да не е толкова претоварено с очаквания за промяна, може да се окаже добро", каза германския президент. "Продължаващият конфликт в източна Украйна тегне все така силно върху отношенията, както и анексията на Крим", продължи Щайнмайер, цитиран от ДПА.

Той предложи "нов концептуален подход" към Русия: "Не вярвам, че може отношенията с Русия да са на принципа "бизнес както обикновено". Европа не бива да стои безмълвна, когато в Русия налагат все повече ограничения над свободното слово, каза германският президент.

Неотдавнашният арест и последвалото освобождаване на журналиста Иван Голунов отново показа, че е необходимо и важно да се проявява бдителност и практическа солидарност, смята Щайнмайер.

"В интерес на по-функционално партньорство трябва да сме наясно, че собствените ни възможности да променим Русия са ограничени", каза германският президент, цитиран от ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
37- А КОИ СТЕ ВИЕ ДЕТО СИ ЗНАЕТЕ.... И НАЙ ВЪЗПИТАНО ДА ВИ ПИТАМ КАКВО ТОЧНО ЗНАЕТЕ?
31
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще променя Русия? Срамът от поражението още не е забравен! Я германецо, слез на земята!
30
2
 
14
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 4 години
ГУЛАГ!?...Я се информирайте какви престъпници,криминални типове,мошеници и комбинатори(каквито има и в момента в БГ) е имало по това време в Русия!? И ако е нямало някой който с желязна ръка да въведе ред, положението е щяло да стане неспасяемо както е в момента в БГ
29
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
отдавна всичко се изясни, какво толкова лаят още?на Украина и обещаха красиви неща, но тя трябваше за тези обещания да им даде Крим. И Украина се съгласи,и корабите тръгнаха към новата американска военна база.Но този нагъл, лош, невъзпитан, умен Путин , без обяснения и заплахи, без да пита и без да иска разрешение, си взе Крим за нула време.Като им трябва Крим- нека великата Натовская армия си го вземе.та това е болката, ние си знаем
28
2
 
18
 
! Отговори
Гаманов преди 4 години
Всички обвиняват Сталин за какво ли не,но никой не пита в какво състояние е била Русия след преврата и гражданската война!?...Не е реално Сталин сам да е избивал толкова хора. Сталин, напротив, е избивал самозабравилите се мъчители и убийци на Руския православен народ и некадърния политически и военнен"елит" и не е дал възможност на корумпирани и жадни за власт и кръв изверги да властват. За това го мразят!!!
27
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕ,НЕ,НЕ НЯМАЛО Е ГУЛАГ, НЯМАЛО Е ЧЕРНОБИЛ- ВСИЧКО Е ИЗМИСЛИЦА НА КЛАСОВИЯ ВРАГ- НЪЛ..
26
11
 
18
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Сталин "убил" 65 милиона и във ВСВ руснаците "загубили" 40 милиона и Ленин "убил" 50 милиона и после СССР до 1989 "затрил" 20 милиона, сега руснаците са най- голямата бяла нация - 145 милиона - абе тази Русия да не е по -многолюдна от Китай?
25
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално е на германец да му треперят гащите от страх. ВСВ не е толкова далеч исторически, хората помнят. Амана останалите уж самостоятелни суверенни европейски държави човек се чуди де им е акълът на управниците им. Не си гледат собствените интереси, ами клякат на САЩ - каквото им свири, това хопат. Нашите - и те в кюпа на дуп.едавците.
24
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
19- ЧИЧКО СТАЛИН СЕ ОПИТА ДА ИЗЧИСТИ РУСИЯ- 60/65 МИЛИОНА ЖЕРТВИ В ЛАГЕРИТЕ ГУЛАГ- КАКТО КАЗВА МАРКС- КОРЕНЪТ НА ЗЛОТО СЕ КОРЕНИ В САМИЯ ЧОВЕК, ТА СТАЛИНЧО БЕШЕ РЕКЪЛ- ИМА ЧОВЕК- ИМА ПРОБЛЕМ, НЯМА ЧОВЕК- НЯМА ПРОБЛЕМ- И ОППА ГУЛАГ. ТОЙ Е ВЛАДЕЕЛ И ЗАДАВАЛ ПРАВИЛНАТА ЛИНИЯ НА ПАРТИЯТА МАЙКА. ТА СТАЛИНЧО Е ОБИЧАЛ ГЕРМАНИЯ- Я ВИЖ ДОГОВОРЪТ *** СТАЛИН ОТ 23 АВГУСТ 1939Г, НА 15 СЕПТЕМВРИ НАВЛИЗАТ ДВЕТЕ ДРУЖЕСКИ АРМИИ В ПОЛША НА 25 СЕПТЕМВРИ ОБЯВЯВАТ, ЧЕ РУСИЯ И ГЕРМАНИЯ ИМАТ ОБЩА ГРАНИЦА.
23
7
 
39
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Значи "анексията" на Крим била така и така, а да организираш преврат в Украйна, да обявиш законно избрания президент за животно, което трябва да се отстреля, да превърнеш една страна в инструмент за натиск срещу Русия и да поставиш за президент комедиант, който не знае къде се намира и му е нужно дистанционно управление - това за американцкие и немците е висше степен на демокрация.
22
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
22- БРАВО И ДА ЖИВЕЕ, ОБАЧЕ Я ГЛЕЖ МИН ЗАПЛАТА 280 ЛВ В РУСИЯ, В КИТАЙ ПАК НЯКЪДЕ ТАМ, НАЧИ ТИЯ ДНИ ГЛЕДАХ ЦЕНИТЕ НА СТОКИТЕ В САЙТОВЕТЕ ЗА ЕЛЕКТРОННА ТЪРГОВИЯ- АМИ ТЕ КАТО НАШИТЕ. ОТ МИН ЗАПЛАТА СЕ ГЛЕДА КОЛКО СТРУВА ЕДНО ОБЩЕСТВО- ЩОТ НИЙ ТРЪГНАХМЕ ОТ 2700ЛВ МИН ЗАПЛАТА, ДИМЕК НЯМАШЕ И 1 ДОЛАР-3000ЛВ.
21
5
 
26
 
! Отговори
Американ преди 4 години
Шваба да говори за ограничаване на свободата на словото!!?? 'баси гьон-сурата! Че в Швабия има един куп ограничения на словото, че и затвор в някои случаи.
20
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Tи си глей мюлитата и Прайда. За Русия кахър не бери....
19
4
 
17
 
! Отговори
сара преди 4 години
Кучето си лае, керванът си върви...
18
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички управляващи големите западни държави са до един ционистки мекерета-разбирай слуги на световния ж и д затова е такова отношението към Раша, Знаем какво винаги са изпитвали хазарите към Православная Русь,знаем,че еврюхата освен,че е алчен,крадлив ,подъл е и злопаметен и цион никога ,ама никога няма да забравят какво направи Великия руски княз Светослв,който впрочем е носил във вените си и българска кръв.Свети княз Светослав разбива юдейска Хазария и трепе до крак дяволското племе
17
2
 
28
 
! Отговори
даа преди 4 години
Поредния ***. И как ще стои по-далеч, като континента е един. Ще го цепим ли?И преди беше *** строй, ама този сегашния почва да му е конкуренция и то доста успешна!
16
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами завода на Фолксваген защо отиде в Турция , като Ердоган през седмица ви нарича нацисти? Това ли са ви Европейските ценности? Ние пък ще почнем да си гледаме нашия интерес, а не вашия , който свършва през 50 години да нападате Русия. Явно искате накрая всички да пишете на кирилица.
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Провокативна статия, пусната в началото на деня, с ясната идея да трупа кликове.А платените писачи си работят.
14
8
 
25
 
! Отговори
ДО12 преди 4 години
МНИГО ТОЧНО СИ ОПИСАЛ КРАВАРИТЕ, СМЪРТ НА КРАВАРИТЕ СМЪРТ НА КРАВАРИТЕ СМЪРТ НА КРАВАРИТЕ СМЪРТ НА КРАВАРИТЕ СМЪРТ НА КРАВАРИТЕ СМЪРТ НА КРАВАРИТЕ СМЪРТ НА КРАВАРИТЕ ДА ЖИВЕЕ ЕВРАЗИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯ ДА ЖИВЕЕ ЕВРАЗИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯ НАЙ ВЕЛИКА НА СВЕТА
13
2
 
18
 
! Отговори
ай бай преди 4 години
Германия не дрънчи оръжия21Директна напада и после ги трепем.Затова вземаме мерки предварително.Парен каша духа.