Джонсън: Споразумението с ЕС е "умряла работа", искаме ново

Великобритания желае свободна търговия, но с мита
Обновена: 30 юли 2019 10:40 | 29 юли 2019 18:43,
55
Джонсън: Споразумението с ЕС е "умряла работа", искаме ново
Снимка: Reuters

Британският премиер Борис Джонсън каза, че са налице всички шансове да се постигне ново споразумение за Брекзит с Европейския съюз и че той иска също и голямо търговско споразумение с ЕС, предаде Ройтерс.

Още по темата

Популистката вълна – новата опасност пред международните отношения

"Ние искаме да заявим пределно ясно, че предпазният механизъм (за Северна Ирландия - б.р.) е "умряла работа" и трябва да бъде отписан. Споразумението за изтегляне (от ЕС, договорено с експремиерката Тереза Мей - б.р.) също е мъртво и трябва да бъде отписано. Но има възможност за ново споразумение", каза Джонсън по време на посещение в британска военноморска база в Шотландия, където той е на посещение днес, пише БТА.

"Онова, от което се нуждаем, е да изградим ново партньорство, включващо всички онези неща, които имат значение за нас, със споделено сътрудничество в сферите на отбраната, сигурността, разузнаването, културата, науката - всичко, което би могло да се очаква", посочи премиерът.

"В сърцевината на всичко това ще бъде едно ново споразумение за свободна търговия, които ще ни позволи да си върнем контрола над митата и над нашите закони, и да правим някои неща по различен начин, който ни устройва", добави Джонсън.

Той изключи нов референдум за независимост на Шотландия след проведения вече през 2014 г. "Както вече бе казано, такова нещо се предприема веднъж през един човешки живот, веднъж при едно поколение. На тази база хората тогава дадоха гласа си и мисля, че ще бъде тотално погрешно да нарушим това обещание пред народите на Шотландия и Обединеното кралство и да правим нов референдум", подчерта Борис Джонсън при днешното си посещение в Шотландия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май този гуй ще умра по-скоро от споразумението.Той е избран за лидер от неговата партия, но не и от британските граждани.Скоро ще му духнат под опашката.
49
0
 
1
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Ами ще видим...каква работа е...
48
3
 
1
 
! Отговори
До 36 преди 4 години
Хаха! Територията няма никога да влезе в еврозоната, че да плаща няква "сметка". Бленувате да изкарате територията бг с нещо важна, когато тя е далееееч от всичко значимо в европейската политика. По-скоро, след брекзита воден от този блондин-***, кресъците на малкото орбанче, обръщането на чехите към соца, на поляците към шовинизма, безкрайните кражби на балканците, италианските циркове... На Северна Европа да и писне и да бие шута на всички мизерни и лицемерни държавки, тогава да видим вой!
47
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уж англичаните щяли да го ...хат а то какво стана у бугарско.....римски "гладиатори", африканска чума, мазало по пътищата с прекалено много жертви, наводнения и баня, здравеопазване тип "мъртвец" и многодоволен "български граждани"! Айде, супата, черпака и сърбайте боза от коловоза!
46
0
 
3
 
! Отговори
Бийблброкс преди 4 години
- Казваме, не на вашето пони и искаме еднорог!
45
0
 
6
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
"БЛАЖЕНИ СА ВЕРУЮЩИТЕ"..хахахааааа..... ТАКА ПИШЕ У БИБЛИЯТА ЗА ДЖОНСЪН!!!!!!! ТАКА ВИКА И ВАНГА... ХАХАХААААА .
44
5
 
3
 
! Отговори
преди 4 години
Ще си тругнат от ЕС и още как. Те и без това нищо не печелят от този съюз.
43
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не забравяме, че британската империя е най голямата държава в настоящия момент (тука включвам и доминионите (де факто полуколонии - Канада, Австралия и Нова Зеландия). Британските доминиони (където английската кралица е държавен глава) разполагат с колосални ресурси. Така че има защо британците да се държат като господарите на света
42
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОВА Е МЪЖ НЕ МЕКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ТИКВА
41
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези ще си изпросят да бъдат изритани като кучета. ЕС има доброто желание да запази търговските връзки с британците и да им предложи възможно най-добри търговски условия, ама явно няма да стане. Ще получат мита, граница между Ирландия и Северна Ирландия, което ще събуди ирландското движение за независимост. Шотландия вероятно ще поиска да се отдели. И всичко заради тиквата Джонсън, който е решил да се прави на интересен.
40
0
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
МЕЙ НОМЕР 2 :DША ПРОТАКАМ ОЩЕ 3 ГОДИНИ ЗА НОВО СПОРАЗУМЕНИЕ КОЕТО НЯМА ДА ПРИЕМЕМ ОТНОВО :DСЛЕД МЕН ИДВА МЕЙ НОМЕР 3
39
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОВА Е МЪЖ А НЕ ТИКВА-***
38
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕВАЛА НА АНГЛИЧАНИТЕ. МИЛИОНИ КОМУНИСТИ ИЗБИХА ПО СВЕТА.
37
1
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Османоглу днес казал - много държа на Р. Т. Ердоган :)))Казах ви преди време, че Османоглу си е Османоглу ,Кръвта вода не става :)))ХА-ХА-ХА-ХААААААААААА
36
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЦЕЛИЯ СВЯТ СЕ ОБЕДИНЯВА ДА МАЧКА СОЦИАЛИСТИТЕ.
35
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Либералите загубиха една дойна крава, скоро и Германия или Франция ще изпищят. В ЕС ще останем само ние гърците и македонците да платим сметката и дълговете на Еврозоната.
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МОЖЕ НО САМО АКО ОБЯВИ ДОГОВОРИТЕ С АНГЛИЙСКИ БАНКИ И ФИРМИ ЗА УМРЯЛА РАБОТА И ЧЕ ВСЕКИ КОЙТО ГИ Е ПОДПИСАЛ МОЖЕ ДА ИСКА ПРОМЯНА И ДА НЕ ПЛАЩА.
33
1
 
27
 
! Отговори
Union Jack преди 4 години
То и Велика Британия отдавна е умряла работа ама още се мислят за велики!!!
32
2
 
20
 
! Отговори
БГ преди 4 години
Тоя за къв се взе бе хахах за 3 години и са ги докарали до положението на Гърция ама няма кой да ги спасява щото няма Евро за спасяване!Едни ягоди и гъби ли ще ядат и то ако има кой да отиде да им ги обере бати смешниците
31
5
 
10
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Не се знае кой ще загуби повече от Брекзит. САЩ ще се постараят губещият да е ЕС. Да видим дали ще успеят.