Джонсън се опъва: Не 39 млрд., а 9 млрд при Brexit без сделка

Британският премиер мисли за излизането на Великобритания от ЕС
25 авг 2019 18:27, Петя Славова
62
Джонсън се опъва: Не 39 млрд., а 9 млрд при Brexit без сделка
Снимка: БТА

Обединеното кралство не е длъжно да изплати пълната компенсация в размер на 39 милиарда британски паунда (48 милиарда долара) в случай на оттегляне от Европейския съюз без споразумения за условията на Brexit.Това обяви премиера на Великобритания Борис Джонсън, цитиран от ТАСС, която се позовава на информация на телевизионния канал ITV.

Още по темата

Той заяви, че ако страната напусне Brexit без сделка, тогава тя не би трябвало да дължи неустойка на Брюксел, заяви той в евира на британския канал, предаде "Фокус".

Джонсън все пак изрази увереност в предстоящото изключване на споразумение за условията на Brexit.
"Смятам, че в момента има реален шанс да постигнем сделка, но докато достигнем съгласие сме длъжни да се подготвим да излезем ( от ЕС) без сделка. Но все пак шансовете за сделка растат", заяви британският бремиер.

С изказванията си Джонсън потвърди разпространената от медиите информация, че Лондон по свое усмотрение ще намали размера на обезщетението за излизането на страната от ЕС от 9 милиарда паунда на  милиарда ( 11 милиарда долара), ако Великобритания напусне ЕС без сделка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
11
 
! Отговори
Анатема @й дуци преди 4 години
Който е свикнал да краде и да *** не може да бъде отучен да връща и да дава!Същото се отнася и за Сашо Нерезаи Гурбатия Ай дук.
5
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Джонсон, няма да издържа източно-европейски бивши комунисти да си строят вили, басейни и кооперации. Само така, след британския ритник следват още!
4
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не 10% мито, а да започва от 40% за "британските стоки", произведени в оригинално в Азия и Африка и в най-добрия случай опаковани или подпечатани в Кралството.
3
3
 
5
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Що минуси бе? Това е последното изречение на статията.
2
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малкобритания имат подписани договори за тези суми по европрограми още преди референдума. Отказ да ги платят е равнозначно на обявяване на фалит. Все едно аз да спра си си плащам ипотеката по имота щото напускам държавата.
1
8
 
19
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
"С изказванията си Джонсън потвърди разпространената от медиите информация, че Лондон по свое усмотрение ще намали размера на обезщетението за излизането на страната от ЕС от 9 милиарда паунда на милиарда ( 11 милиарда долара), ако Великобритания напусне ЕС без сделка"Някой разбира ли написаното в тази статия?