Нов удар по Борис Джонсън за предсрочни избори

Депутатите отхвърлиха повторното искане на премиера
10 сеп 2019 07:10, Александър Попов
2
Нов удар по Борис Джонсън за предсрочни избори
Снимка: Reuters

Британските депутати нанесоха днес ново тежко поражение на премиера Борис Джонсън, като отхвърлиха искането му за предсрочни парламентарни избори на 15 октомври, съобщи Франс прес и БТА.

С едва 293 народни представители, гласували "за", далеч от необходимите две трети от 650-местния парламент, депутатите отхвърлиха за втори път за последните пет дни предложението на Джонсън.

Още по темата

Преди вота ръководителят на правителството каза, че няма да иска ново отлагане на Brexit, предвиден за 31 октомври, въпреки че вчера влезе в сила закон, предвиждащ именно това.

Този текст задължава премиера да поиска от ЕС отлагане, ако не постигне споразумение за излизане до 19 октомври.

Вчерашното заседание в Камарата на общините бе последното преди спирането на работата на парламента за пет седмици по решение на Джонсън. То ще бъде запомнено и с изненадващото съобщение на председателя на камарата Джон Бъркоу, че ще подаде оставка след прекарани 10 години на поста.

Спирането на работата на парламента, която Бъркоу нарече "конституционен скандал", предизвика вълна от възмущение в Обединеното кралство, където противниците на тази мярка подозират Борис Джонсън, че иска по този начин да попречи на депутатите да водят дебати за Brexit и да изкара страната от ЕС без сделка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Борис ДжонсънBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Оня преди 4 години
"Бат Блонд Бийблброкс" :D хахахахахах
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бат Блонд Бийблброкс освен че ще закопае страната ще изгони и всички нормални от неговата партия. Което е добре, защото скоро империйния остров ще придобие още по-кафяв цвят, като намалеят европейците.Англия са търговска нация и едновременно свръх демократични. Едва ли ще въведат прион тестове за прииждащи рядко интелигентни канибални величия от гза на географията - бившите Commonwealth страни.