Полицията в Гент върна хибридни коли, падат им батериите

Няма време кога да ги зареждаме, оплакват се униформените
28 дек 2019 15:45,
49
Полицията в Гент върна хибридни коли, падат им батериите
Снимка: Reuters

Полицията в белгийския град Гент върна на общината купените ѝ електрически автомобили, тъй като режимът им на използване не оставя достатъчно време за зареждане на техните батерии.

Още по темата

Гент, третият по големина град в Белгия, обяви амбициозен план за намаляване на замърсяването на въздуха, който включва и преминаването на администрацията и полицията на автомобили, задвижвани от чиста енергия. Градът купи 8 хибридни коли на полицията, която в момента разполага с парк от 225 автомобила, 133 от които дизелови и 76 бензинови. В Гент живеят около 250 хил жители, включително най-многочислената българска колония в Белгия.

Но електрическите автомобили не отговарят на оперативните изисквания, заяви говорител на полицията пред местния вестник “Хет Нюзблад”.

“За съжаление заключихме, че не е възможно да използваме електрическите коли заради ограничения им радиус на действие”, заяви говорителят, добавяйки, че режимът на използване на полицейските автомобили е твърде активен, че да остава достатъчно време за зареждане на батериите им.

“Работим на смени. През почивните дни и вечер провеждаме редовно пътни акции. Ако електрическият автомобил е използван в първа смяна, той не може да служи през втората, защото трябва да бъде презареден”, обясни полицията. Други полицейски участъци се отнасят по-благосклонно към чистите автомобили, пише вестникът. Полицаите обслужващи летището в Завентем край Брюксел първи купиха хибридни коли “Тесла” през 2018 г.

Подобни автомобили се използват и в три други полицейски зони като хибриден модел на BMW е особено предпочитан. Според полицаите макар хибридните коли да са по-скъпи, те имат по-малки разходи за обслужване. Освен това те имат добро ускорение, което е желателно при преследвания и са тихи, което пък позволява престъпниците да бъдат заловени на местопрестъплението.

Освен отказаните осем хибридни коли, гентската полиция има и 14 машини на газ. Според полицаите двигателите им не работят достатъчно добре, а газовите уредби в багажниците ограничават мястото за полицейското оборудване, като бронежилетки, оръжиие, преносими знаци и машини за изкуствено дишане, от които полицаите се нуждаят при работата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
19
 
! Отговори
Az преди 4 години
Олеле кой е простият чпвек писал статията? Хибрид не е електричка бе... явно да си писар в dnes не изисква мозъчни клетки
24
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тая истерия електромобил ще премине Дизела е истината и бензина другото е компромис.
23
1
 
0
 
! Отговори
Edin преди 4 години
Уморихте началника еи двете дами заведете го на кръчма от тая евтения 400 лева и 14 часа Красимир Костов и да вечеря не може вече
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Таблет на колела
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе по тв гледам постоянно рекламират дизелви коли и произвеждат колкото и да е нова дизел а постоянно мрънкат че замърсява а де
20
1
 
14
 
! Отговори
Ивайло преди 4 години
Сега последно електрически или хибридни са автомобилите?
19
2
 
17
 
! Отговори
Мика преди 4 години
Ще видим след 30г. как арабските мaнaфи ще купуват позлатени ламборджинита и ще се гаврят с другите хота. Крайно време е тоя цирк с тях да спре и да си намерят мястото, някъде в газа на някоя камила, откъдето са и излезли.
18
6
 
2
 
! Отговори
До хммм преди 4 години
Пич това не е само как се рециклират батериите ами и каква е цялата верига на доставки, разбираш ли? Не е само да видиш газ 50 стинки литъра... и да кажеш ей го на на далавера е и природата...
17
16
 
9
 
! Отговори
Хммм преди 4 години
Е айде пък вие спрете с тия глупусти за това колко тежко било рециклирането на батериите в електромобилите че даже били по опасни за екологията. Говорим за кола която в следващите 30г. няма да нанесе почти никаква екологична вреда в сравнение с газовете които ще изпусне един автобобил за тези 30г. И ще ви кажа че Европа ще се справи с преминаването друг е въпроса че е направено за да го отнесе целия близък изток, като им се спре кранчето и си седнат на ц. газове. Ще им остане пясък да продават.
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да много грешна посока зор да са коли, като изкат чистота, просто се забраняват колите, и да се създава алтернатива с елекробуси, електрически влакове, транвай и метро.А електрически трактори и комбайни в полето нямат т. Е нямат създадена алтернатива за изхранване. А в градовете е лесно и измислено отдавна, просто спират колите към града и ги прехвърлят към алтернативите.
15
2
 
15
 
! Отговори
tral преди 4 години
Тази статия е пълна глупост, не знам от къде е преписана и преведена, но в действителност полицията в Гент е направила през последната година проучване и са решили, че електрически коли не им вършат работа затова са поръчали 8 хибридни."Ето защо полицията реши да закупи осем нови хибридни превозни средства вместо изцяло електрически автомобили. Те са достатъчно зелени, за да отговарят на най-строгите стандарти на зоната с ниски емисии и все още могат да осигурят достатъчно товарно пространство"
14
2
 
5
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Вместо да сложат по една газова уредба като на бае *** от БГто, те взели джендърски електрички... Жули *** газ от марешки по 0.5 лв, грозданка, сланинка, виктори и чалга на макс!
13
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе що ми се чини, че не иде реч за хибридни автомобили, а за чисто електрически, ама карай
12
9
 
21
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
Абсолютно си прав. Тези, които пишат за екологично чистите електромобили, или не са били в часовете по физика, или получават големи пари за корпоративните си писания. Защо не обяснят колко акумулатори има в такъв автомобил, колко метали се използват за производството на тези батерии, тока за зареждането им от вецове и ветрогенератори ли се получава. Защо тогава работят тецовете и ядрените централи и т. н.
11
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко ли време ще им трябва да осъзнаят електрокарния иди0тизъм? Въобще важно е да се генерират идеи и да се задължават хората да купуват. И какво излезе накрая? Ще се връщаме на влакове, но те не били рентабилни.Човечеството е обезпокоено за екологията! Хайде стига с тези мантри на разни *** дето само се чудят накъде да си избият комплексите.
10
2
 
10
 
! Отговори
GGG преди 4 години
хибридни коли Тесла Не знаех, че Тесла са хибридни коли, явно са направили за полицаите в Гент, версия с ДВГ + електро двигател, който да не може да върви само на бензиновият двигател и да трябва да се зарежда в тока.
9
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе то нали за това е хибрид, като свършат батериите да минат на бенз или дизел, ама май не само у нас полицайте не се отличават с особен интелект, да не кажа никакъв :)
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хе-хе да им купят по още един комплект акумулатори и като се изтощят да бъхтят да ги сменят ще спечелят време, но срещу съответното заплащане разбира се.
7
1
 
2
 
! Отговори
БГ преди 4 години
Коки много си абен!
6
4
 
19
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Да ги върнат на Грета,с по една панделка еко !